Hoopvolle ontmoetingsdag Het Zoeklicht: Staande blijven in de eindtijd

Fotoverslag – Tijdschrift Het Zoeklicht organiseerde een hoopvolle ontmoetingsdag in de Basiliek in Veenendaal. De zaal was uitverkocht en de aanwezigen werden bemoedigd door de boodschap die God in het Woord voor ons heeft. Er werd nagedacht over het thema ‘staande blijven in de eindtijd’. De sprekers waren: Kenneth Johannes Kerver, Roelof Ham en Theo Niemeijer.

De Stichting Het Zoeklicht wil zich inzetten voor het heil van mensen. Dat betekent dat we het heil van het Evangelie van de Heere Jezus aan mensen willen doorgeven. ‘Niemand komt tot de Vader dan door Mijn’ (Johannes 14:6). Dit is het hart van de verkondiging. Dit binnengaan in het huis van de Vader noemen we dikwijls de ‘opname van de Gemeente’.

De Bijbel geeft een aantal heldere beschrijvingen van die opname. Bekend is het al genoemde gedeelte uit het evangelie van Johannes. Andere teksten zijn: 1 Korintiërs 15:51-53 en 1 Tessalonicenzen 4:13-17. Deze teksten laten zien dat de gelovigen in een ondeelbaar ogenblik, samen met de reeds in Christus gestorvenen, veranderd zullen worden om voor altijd bij de Here Jezus te zijn.

Kenneth Johannes Kerver

Kenneth Johannes Kerver gaf een actueel overzicht van de ontwikkelingen in de wereld die ons als christenen raken. Hij liet zien hoe de digitale ontwikkelingen aansluiten bij de bijbelse profetien en hoe de verschuivingen in de financiële wereld overeenkomen met de voorzeggingen in de Bijbel. Evangelist Kenneth Johannes Kerver gelooft in een spoedige opname van de gemeente. Via zijn YouTube-kanaal zijn verschillende video’s te zien waarin hij aantoont hoe de ontwikkelingen wereldwijd wijzen op vervullingen van bijbelse profetieën. Meer informatie: Jezuskomtspoedig.nl

Roelof Ham

Roelof Ham gaf een lezing over christen zijn in de laatste dagen. Hij las voor uit de 7 brieven van Openbaring en gaf parallellen aan met de kerk en de christenheid in onze tijd. Hij deed een indringende oproep om ook jezelf te onderzoeken of je de eerste liefde misschien bent kwijtgeraakt, en om opnieuw volledig te leven voor de Heer en het goede nieuws van zijn evangelie uit te dragen in je eigen kerk en omgeving. Meer informatie RoelofHam.nl

Theo Niemeijer

Theo Niemeijer gaf een breed overzicht van de ontwikkelingen in de eindtijd. Hij wees erop dat het van belang is dat je de hele bijbel daarbij betrekt, het heilsplan van de Heer onderzoekt en dat je het grote plaatje gaat zien als je alle gedeelten, verwijzingen en profetieën in de Bijbel leest en vergelijkt. Hij wees ook op de hoopvolle toekomst die wij als christenen hebben. We mogen de komst van de Heer verwachten en tegelijkertijd actief blijven voor Hem in ons dagelijks leven. Meer informatie over Theo Niemeijer: Family7.nl

Kinderprogramma IKEG

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot en met 12 jaar) was er een speciaal kinderprogramma. Dit programma wordt verzorgd door IKEG, Internationaal KinderEvangelisatie Genootschap. IKEG is een organisatie dat kerken helpt met Bijbelgetrouwe materialen, trainingen en coaching om het Evangelie te delen met kinderen. Ook hebben zij door het land verschillende Bijbelclubs. Meer informatie: IKEG.nl

Afscheid Frits Boekhoff

Het bestuur van Het Zoeklicht nam tijdens deze Zoeklichtdag ook emotioneel afscheid van Frits Boekhoff. Frits was algemeen directeur van Het Zoeklicht.

Voorheen was Frits directeur distributie Dagbladen van Koninklijke Wegener BV en verantwoordelijk voor de dagelijkse verspreiding van 900.000 dagbladen. Boekhoff is in de afgelopen decennia actief geweest in diverse kerken. In de evangelische baptistengemeente in Breda was hij voorganger/oudste.

Helaas is Frits Boekhoff ernstig ziek en niet meer in staat om zijn taak voor Het Zoeklicht voort te zetten. Tijdens de dienst sprak hij kort de zaal toe en bedankte ook zijn vrouw voor alle steun en liefde die hij in alle jaren van haar heeft ontvangen. Zijn taak werd overgedragen aan Roelof Ham.

Frits ontving een prachtige bos bloemen samen met warme afscheidswoorden van de voorzitter van het bestuur als dank voor zijn inzet voor Het Zoeklicht in de afgelopen jaren. De zaal zong daarna voor Frits het lied ‘De Here zegent jou, en Hij beschermt jou, Hij schijnt Zijn licht over jouw leven, Hij zal genadig zijn, en heel dicht bij je zijn, Hij zal Zijn vrede aan je geven.

Auteur: Redactie ChristelijkNieuws.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: www.zoeklicht.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies