Kickbokskampioen Robbie Hageman vecht tegen hersentumor

Kamp van Koningsbrugge-deelnemer Robbie Hageman is deze week te zien in het tv programma Thuis van Family7. In een openhartig gesprek met Jan van den Bosch spreken ze over hoe de kickbokskampioen omgaat met zijn ernstige ziekte, zijn gevecht tegen een hersentumor, zijn hoop voor de toekomst en zijn geloof in God.

Geloof is niet altijd vanzelfsprekend onderdeel in het leven van de beroemde kickbokser geweest. In Thuis vertelt hij over het moment waarop dat veranderde. Wanneer hij ten onrechte in de gevangenis belandt, gaat hij op zijn knieën. ‘Ik zei: Als U me vrijlaat, dan ga ik de rest van mijn leven op zondag naar de kerk.’ Op hetzelfde moment wordt Robbie vrijgelaten en de volgende zondag zit hij in de kerk.

Levensmotto

Het blijft niet bij in de kerkbanken zitten alleen. Zijn geloof groeit en in zoverre dat hij nu kan zeggen: ‘Leven is Christus, sterven is winst.’ Een motto waarvan misschien pas de ernst wordt begrepen als het uit de mond komt van iemand die kanker heeft. Voor Robbie is het de tekst en belofte waar hij zich aan vasthoudt. Bijna als vanzelfsprekendheid legt hij uit: ‘Als je met God leeft, wordt het eeuwige leven je beloofd. Dus je kunt niet anders dan sterven eigenlijk als winst zien.’ 

Jong gezin

Toch zit er pijn bij, vooral als hij aan zijn jonge gezin denkt: ‘Het is raar te begrijpen dat het hierna nog mooier wordt, zeker met drie, bijna vier, kleine kinderen. Maar het is de belofte waar ik mezelf aan vasthoud.’ En, zoals hij nuchter maar invoelend de aflevering besluit: ‘Uiteindelijk komen we allemaal thuis.’

Robbie Hageman in ‘Thuis’ bij Jan van den Bosch, in gesprek over zijn strijd en leven. Woensdag 19 april om 21.00 uur te zien op Family7.

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Foto: Videostill YouTube / Arend Jan Westerik
Auteur: Gabriëlle van de Beek- de Bruijne

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies