Maarten over de spanning in zijn huwelijk: God heeft ons weer bij elkaar gebracht

Maarten: ‘Ik ben perfectionist en alles moet steeds beter in mijn beleving, maar zo werkt het niet, en zeker niet in een huwelijk. Ik moest leren om Elly Los te laten en haar niet te willen veranderen. Mijn moeder was degene die mij dat duidelijk maakte. God heeft mij geholpen om te leren dienen zoals de Heere Jezus dat heeft gedaan.’

‘Bij de start van ons huwelijk leefde ik met de veronderstelling dat eigenlijk alles om mij draait. Ik was sterk op mezelf gericht.’ Tijdens een sing-in deelde Maarten zijn verhaal, waarin hij vertelt over zijn zoektocht naar een perfect huwelijk, en dat hij erachter kwam dat dat niet bestaat. ‘Als we leren te dienen zoals Jezus dat heeft gedaan wordt het wel mogelijk om een goed huwelijk te krijgen. En zelfs om dat in stand te houden, ondanks alle spanningen die er wellicht kunnen zijn in een huwelijk.’

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies