Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez: God weet wat we nodig hebben

Deze week is Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez te gast bij Jan van den Bosch, in het programma Thuis. Ze vertelt over haar geloof in God tijdens de moeilijke momenten, zoals de toeslagenaffaire die haar raakte, maar ook tijdens de mooie momenten, zoals het meedoen aan Heel Holland Bakt. ‘Het is raar, maar als ik niet vraag: Wilt U alstublieft deze koekjes zegenen zodat ze lekker zijn? Dan kan het maar zo zijn dat ze minder lekker zijn.’

Voordat Elizabeth aan haar Heel Holland Bakt-avontuur begon, bad ze tot God: ‘Ik wil alleen gaan, als U met mij mee gaat.’ En door het hele seizoen heen bleef geloof voor haar een vanzelfsprekend onderdeel in de beroemde bakwedstrijd. Tot en met in de finale: ‘Ik had zo’n gesprekje met Hem en ik zei: ‘Heer, het is wat het is. U heeft de keuze al gemaakt. Geef me alsjeblieft vrede.’ En dat gebeurde ook.’’

Gezegende koekjes

En behalve dat, werd ze de winnares van Heel Holland Bakt. ‘Alle dank aan Hem,’ zegt ze daarover. ‘En,’ voegt ze er nog aan toe, ‘je kan zeggen wat je wilt, maar als ik niet zeg: ‘Wilt U alsjeblieft deze koekjes zegenen zodat ze lekker zijn?’ Dan kan het maar zo zijn dat ze minder lekker zijn. Het is misschien raar, maar ik vraag dan: wilt U alstublieft dat extraatje erin leggen?’

Toeslagenaffaire

Zo weet de vrolijke Elizabeth haar geloof te vervlechten in alle aspecten van haar leven. Ook als het slecht gaat, zoals in de tijd dat de toeslagenaffaire een zware stempel op haar gezin drukte. Op de vraag waar God was, reageert ze beslist: ‘Hij was er. Hij was er altijd. Absoluut.’ Ze ervaarde hoe God op wonderlijke manieren voorzag in wat ze nodig hadden. Dat geeft haar een diepgeworteld vertrouwen in God. ‘Hij weet gewoon wat we nodig hebben. Twijfel er nooit aan.’

Elizabeth Lopez te gast bij Jan van den Bosch, in gesprek over vrolijkheid, bakken, liefhebben, wonderen en thuiszijn. Woensdag 26 april om 21.00 uur te zien bij Family7 in het programma Thuis.

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Auteur: Talitha Schouw
Foto: Videostill YouTube
Producer: Gabriëlle van de Beek- de Bruijne

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies