Black Gospel Choir 4U geeft de Oranjes een warm welkom in Rotterdam

Koningsdag in Rotterdam was dit jaar extra koninklijk en feestelijk. De opening werd verzorgd door Joany Muskiet en Black Gospel Choir 4U. Joany Muskiet is een bekende blackgospel zangeres uit Rotterdam-Zuid. Tijdens haar loopbaan zong ze eerder al twee keer voor Prinses Beatrix. Nu is ze weer gevraagd de Royals toe zingen. Speciaal daarvoor is ze gekoppeld aan de leden van het swingende koor Black Gospel Choir 4U. Ze zingen op Koningsdag onder leiding van dirigent Chesron Lede.

Koningsdag in Apeldoorn

Ook in Apeldoorn waren er weer tal van activiteiten met Koningsdag. Uiteraard mocht de kleedjesmarkt in de binnenstad niet ontbreken. Heerlijk rondstruinen en kijken naar leuke activiteiten. Het Oranjepark is omgetoverd tot een culturele plek met bijzondere kunst- en cultuuruitingen. Zowel professionele als amateur-artiesten verzorgden optredens voor jong en oud.

Zijne Majesteit de Koning woonde op woensdag 27 april 2022 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Rotterdam,

Van Maastricht naar Rotterdam

Waar koning Willem-Alexander zijn gezin vorig jaar nog meenam naar Maastricht om zijn verjaardag te vieren, doet hij dit jaar Rotterdam aan. De Zuid-Hollandse stad kleurt op donderdag 27 april 2023 oranje. Zijne Majesteit de Koning woont op donderdag 27 april 2023 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Rotterdam in de provincie Zuid-Holland.

Koningsdag is de nationale feestdag waarop we samen de verjaardag van de Koning vieren. Als 27 april op een zondag valt, vieren we Koningsdag de dag ervoor.

De Koninklijke Familie viert het feest mee

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren. Dat kan bijvoorbeeld met een parade, met muzikale optredens en met bijdragen van verenigingen en organisaties die geworteld zijn in stad en regio. Daarnaast ontmoet de Koninklijke Familie het publiek langs de route. Het bezoek op Koningsdag is live te volgen via de NOS op televisie.

Vanaf 2014 vieren we Koningsdag op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

2023 – Rotterdam
2022 – Maastricht
2021 – Eindhoven
2020 – Paleis Huis ten Bosch
2019 – Amersfoort
2018 – Groningen
2017 – Tilburg
2016 – Zwolle
2015 – Dordrecht
2014 – De Rijp en Amstelveen

Meer informatie: www.koninklijkhuis.nl
Online live uitzending: www.npo.nl
Foto Gospelkoor: Black Gospel Choir 4U
Sfeerfoto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies