Media-magazine

Youth for Christ brengt gratis media-magazine uit voor ouders en opvoeders

Youth for Christ lanceert een gratis media-magazine voor ouders en opvoeders over media-opvoeding. De missionaire jongerenorganisatie ziet ouders ermee worstelen dat hun kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in de online wereld. Daarom is een media-magazine ontwikkeld met volop informatie en handvatten over opvoeden in de online leefwereld van kinderen en tieners.

Is TikTok echt zo gevaarlijk? Waarom zijn influencers zo populair en challenges zo aantrekkelijk? Hoe ziet de seksuele ontdekkingstocht via de smartphone van je kind er uit? Waarom is urenlang gamen goed voor je kind en hoe ga je om die die eeuwige discussie over schermtijd? Het komt allemaal aan bod in Mediawijs Opvoeden, een magazine van Youth for Christ.

Wifi is eerste levensbehoefte

Mediacoach Leenard Kanselaar was jarenlang verbonden aan Youth for Christ. Hij wil bijdragen aan meer verbinding en begrip tussen ouders en hun kinderen, en zo helpen de kloof die er is te overbruggen. “Kinderen en tieners zijn standaard online en wifi is zo’n beetje hun eerste levensbehoefte. Met één swipe betreden ze het wereldwijde web en het grootste deel van hun vrije tijd brengen ze door in games, op YouTube of op social platformen.”

Creëer verbinding

Dat opvoeders hiermee worstelen vindt Kanselaar niet zo gek, “want wij zijn de eerste generatie ouders en opvoeders die te maken heeft met deze vorm van (media)opvoeding.” Hij merkt dat ouders vooral negatief tegenover al dat ‘schermen’ staan, en snel een oordeel hebben. “Door negatief te zijn, creëer je afstand. Door nieuwsgierig te zijn en mee te doen, creëer je verbinding.”

Media-magazine geeft handvatten

Kanselaar wil er als mediacoach aan bijdragen dat ouders die beweging van oordeel naar interesse maken. Zijn advies is daarom te vinden in het magazine, dat opvoeders inzicht geeft in de online leefwereld van kinderen en tieners, en hen handvatten geeft om hun kinderen wijs te laten opgroeien met internet, social media en gamen.

Mediawijs Opvoeden verschijnt op 1 mei 2023 en is vanaf nu gratis aan te vragen via www.yfc.nl/mediawijs

Auteur: Charlotte Jordaan – Youth for Christ Nederland
Meer informatie: www.yfc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies