Aline Terpstra helpt slachtoffers van satanisch misbruik

In de nacht van 30 april op 1 mei vond de zogeheten Walpurgisnacht plaats. Dit is een van de belangrijkste feesten binnen het occultisme. Seksuele rituelen staan tijdens deze bijeenkomsten centraal. Aan tafel psycholoog Aline Terpstra, zij is van de stichting Friends of Esthers. Deze organisatie helpt slachtoffers van satanisch misbruik.

Aline Terpstra

Aline is werkzaam als GZ-psycholoog. In mijn praktijk help ik meerdere cliënten met een achtergrond van satanisch ritueel misbruik. Daarnaast sta ik collega’s bij die andere overlevers helpen. Het gevecht van Esther om los te komen uit de klauwen van de satanische cult waarin zij opgroeide, heeft me diep geraakt. Via ‘Friends of Esthers’ hoop ik dat meer ‘Esthers’ op allerlei manieren geholpen zullen worden in hun titanenstrijd. Daarbij is inzet van vele betrokken en goed geïnformeerde mensen met een trouw en warm hart , noodzakelijk.

Friends of Esthers

‘Friends of Esthers’ is ontstaan uit het verlangen om slachtoffers van georganiseerd satanisch ritueel misbruik te helpen om werkelijk vrij te worden. Vrij van de slavernij van hun lichaam, hun ziel en hun geest, waarin zij vaak vanaf de geboorte gevangen zijn. Vrij van de ondoordringbare geheugenmuren tussen de verschillende persoonsdelen die hun slavernij in stand houden.

Hulp voor Esther

‘Friends of Esthers’ is ontstaan vanuit de hulp aan Esther, een overlever van satanisch ritueel misbruik. Zij is na een lange intensieve strijd, losgekomen van het cultnetwerk, hoewel dit netwerk nog steeds intensief probeert haar terug te trekken.

In de strijd om Esther los te trekken, moesten nieuwe manieren ontwikkeld worden. Alleen therapie was bij lange na niet voldoende. Esther stond en staat volop in het maatschappelijk leven, zij werkt en heeft een gezin. Onderweg van werk naar huis en op andere momenten greep het dadernetwerk keer op keer de mogelijkheid aan haar in de val te lokken. Een groep mensen was nodig om te helpen haar veilig te houden.

Een netwerk van betrouwbare mensen die de uiterst complexe werkelijkheid waar Esther in leefde, probeerden te begrijpen. Mensen die volhielden. Esther, haar partner, haar therapeut (Aline Terpstra) en Esthers steunnetwerk leerden hierdoor belangrijke lessen. Het verhaal van Esther is uitgebreid te vinden op de website www.lichtopsrm.nl die -naast maatschappelijke bewustwording – als doel heeft de veiligheid van Esther en haar helpers te vergroten.

Verbindingen maken

‘Friends of Esthers’ is ontstaan vanuit de diepe wens om aan andere slachtoffers door te geven wat in de behandeling van Esther is geleerd. Om verbindingen te maken tussen een overlever en betrouwbare mensen die overlevers willen helpen en therapeuten en overlevers toe te rusten. Om gebedsgroepen op te zetten en toe te rusten, zodat het gevecht om overlevers vrij te krijgen door gebed gedragen wordt.

En om dit alles financieel mogelijk te maken. Daarnaast wil ‘Friends of Esthers’ kennis over het bestaan van satanisch ritueel misbruik breed verspreiden onder zoveel mogelijk mensen. In de eerste plaats onder christenen, zodat in kerken en gemeenten veel meer overlevers zullen worden (h)erkend en geholpen. En zodat het gebed voor dit enorme probleem onder de oppervlakte van onze samenleving, toeneemt.

Vertrouwen

‘Friends of Esthers’ werkt vanuit het vertrouwen dat er een levende, goede God is, Schepper van hemel en aarde, die ons Zijn hart heeft laten kennen door Jezus Christus. Wij weten dat satan de mens haat en zien dit terug in de onvoorstelbaar sadistische, kwaadaardige en uiterst sluwe praktijken van de cult. Jezus’ macht en liefde is sterker en beschikbaar is voor ieder die zijn hart en denken opent voor God. Wij weten ook dat gebed even essentieel is als onze praktische inzet, als wij meebouwen met het werk van God in overlevers en in de wereld om ons heen.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin en zendt televisieprogramma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.

Auteur: Family7 Uitgelicht
Meer informatie: www.family7.nl
Foto: Videostill Uitgelicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies