Paulus Steenkamp, oud-topman van Shell, te gast bij Family7

Paulus Steenkamp, oud-topman van Shell: ‘God zal mij niet de verkeerde kant op sturen’
Voormalig directielid van Shell, Paulus Steenkamp, is deze week te gast in het tv-programma Thuis. In een geanimeerd gesprek met Jan van den Bosch passeren levensthema’s als geloof, ondernemerschap en generaties de revue. ‘Ik heb nog veel te doen, denk ik.’

‘Waar ben jij naar onderweg?’ Jan van den Bosch gooit de vraag plotseling op tafel. Na even schakelen van Paulus Steenkamp, ‘Dat is wel een hele andere vraag, Jan!’, antwoord hij: ‘Ik ben uiteindelijk onderweg om Jezus te ontmoeten.’ ‘Maar,’ voegt hij daar haastig aan toe: ‘ik hoop dat het nog even duurt, eerlijk gezegd. Want als het nou toch de eeuwigheid duurt, dan kan ik misschien nog wel een aantal jaren hier actief zijn. Ik heb nog veel te doen, denk ik. Toch is het wel de hoop waar ik uit leef. Dat het niet afgelopen is hier op aarde, maar dat er daarna een andere wereld staat te wachten.’

Investeringsproject in Afrika

De haast en de hoop komen vaker terug in het gesprek. Gepassioneerd vertelt de zakenman over zijn carrière, zijn investeringsproject in Afrika en over zijn lidmaatschap aan een groene kerkelijke gemeente, waar zonnepanelen en fairtrade koffie ook horen bij het kerkzijn.

Keuzes maken

Zijn hele leven al is Jesaja 64:4-5 een grote bemoediging voor Paulus: Geen oog zag ooit een god buiten U, die opkomt voor wie op Hem wacht. U komt ieder tegemoet die van harte rechtvaardig handelt, die uw weg gaat, met U voor ogen. Het is voor hem het antwoord op hoe je Gods wil vindt in je leven. ‘Er staat dus niet bij: je moet bij Shell gaan werken, je moet promoveren, je moet naar Eindhoven toe, je moet die vrouw trouwen… Maar er staat wel bij dat God zegent wie op Hem wacht. Dan zal Hij je helpen om keuzes te maken. Dat geeft mij het vertrouwen dat God mij niet de verkeerde kant op zal sturen.’

Paulus Steenkamp te gast thuis bij Jan van den Bosch, in gesprek over onderweg zijn en thuis zijn. Woensdag 3 mei om 21.00 uur te zien op Family7.

‘Thuis’

Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis’ ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Caiway 49, Delta 361,online 152, T-Mobile 379, KabelNoord 72, YouFone 51, en vele andere kanalen. Voor alle aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: Family7.nl/Service/op-tv

Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Meer informatie: www.family7.nl
Tekst: Talitha Schouw
Fotografie: Family7 / Videostill

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies