Amir Tsarfati vertrekt maandag naar Europa

Maandag vertrekt Amir Tsarfati naar Londen. Daar begint een reis van drie weken met een conferentie in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Daarna krijg Amir gezelschap van dominee Mike Golay voor een Europese rondreis door België, Nederland en Noorwegen. Ze verwachten dat God onderweg grote dingen zal doen. Bid voor deze tour.

Bid voor mijn opname van het audioboek ‘Has the Tribulation Begun?’ U zult zich herinneren dat ik het oorspronkelijk weken geleden in Tel Aviv zou opnemen. Maar dat werd onmogelijk gemaakt door de enorme protesten tegen de justitiële hervormingen die uitbraken. Na mijn aankomst in Londen zal de opname mijn eerste dagen daar in beslag nemen. Het kan een vermoeiende taak zijn, maar ik sta te popelen om hem af te krijgen en uit te delen aan de velen die hem besteld hebben.

Is de grote verdrukking al begonnen?

Over het nieuwe boek gesproken, dinsdag verscheen het boek ‘Has the Tribulation Begun?’ Ik weet dat sommigen zich afvragen: “Amir, is dat geen vreemde titel? Je zegt altijd dat als de kerk er nog is, de verdrukking niet begonnen kan zijn.” Je hebt gelijk! En bedankt voor je aandacht voor mijn lessen! De titel van het boek komt van de vele berichten die mijn inbox hebben overspoeld en waarin precies die vraag werd gesteld. Als mensen de gekte van deze wereld zien, denken ze: “Dit moet de verdrukking zijn! Het kan niet veel erger worden.” Maar het kan, en het zal.

Ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen dit boek lezen. Want het bevat alle informatie over de opname, de grote verdrukking, de opkomst van de antichrist, de komende tempels en de uiteindelijke terugkeer van de Messias om vanuit Jeruzalem te regeren. Het is een boek dat rust brengt in de kerk, maar ook een uitdaging om de tijd die ons nog rest goed te gebruiken.

Waarschuwing en routekaart

Voor hen die nog geen relatie met de Heiland hebben, is ‘Has the Tribulation Begun?’ zowel een waarschuwing als een routekaart. Het beschrijft duidelijk wat er komen gaat als God zijn toorn over de aarde uitstort. Maar het beschrijft ook precies wat iemand moet doen om die tragische tijd te vermijden. Toen ik dit boek schreef, vroeg ik God specifiek om het te gebruiken om zielen in Zijn koninkrijk te brengen. Ik geloof van harte dat Hij dat verzoek zal honoreren.

Het Midden-Oosten

Nu ik dit deel van de nieuwsbrief begin, wil ik je aanmoedigen om mijn “Speciale Midden-Oosten Update: De Oorlog in Soedan” van gisteren te bekijken. Het bevat niet alleen veel grondigere informatie over verschillende van de onderstaande verhalen, maar ik onthul ook hoe de ontluikende burgeroorlog in Soedan rechtstreeks past in de bijbelse profetie. Neem alstublieft de tijd om het te bekijken.

Kremlin getroffen door UAV aanval

Vannacht om 3:00 uur drongen twee UAVs door de Russische luchtafweer en bereikten het Kremlin. Daar werden ze vernietigd voordat ze schade konden aanrichten. Rusland beweert nu dat het een poging van Oekraïne was om Vladimir Poetin te vermoorden. De Russische president was niet ter plaatse en bezoekt het Kremlin zelden. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy ontkende de beschuldiging en zei: “Wij vallen Poetin of Moskou niet aan, wij vechten op ons grondgebied.”

Velen in het Russische leiderschap eisen vergelding, waarbij voormalig president Dmitry Medvedev zei dat het tijd is dat het Moskouse leger Zelenskyy zelf uitschakelt. Buiten Rusland en Oekraïne zijn er mensen die denken dat dit een valse vlag poging van Rusland kan zijn om een politieke moord te rechtvaardigen of om het niveau van de wapens te verhogen. Het feit dat dinsdag de jaarlijkse Dag van de Overwinning wordt gevierd ter gelegenheid van de overwinning op Hitlers nazi’s, bevestigt deze theorie. Anderen denken dat het een demonstratie is van de eigen macht van Oekraïne en de kwetsbaarheid van Rusland.

Rusland ontketent luchtaanval op Oekraïne

De afgelopen weken heeft Oekraïne zich voorbereid op een grote aanval om de landbrug tussen Rusland en de Krim af te snijden. In de stad Pavlohrad heeft het Oekraïense leger een grote hoeveelheid vliegtuigen, tanks, raketten en troepen verzameld. Maandagavond viel Rusland het gebied aan met een grootschalige luchtaanval. Er was een enorme explosie te zien, waarvan velen dachten dat het het wapendepot was dat in een enorme vuurbal opging. Pavlohrad was niet het enige getroffen gebied. In het hele land vielen raketten die grote schade veroorzaakten, ook in woonwijken. Op woensdag raakten Russische raketten een supermarkt in Kherson en andere burgerdoelen, waarbij 21 doden en 48 gewonden vielen.

Israëlische aanvallen op Syrië

Zaterdagochtend vroeg hebben Israëlische raketten de stad Homs in Syrië getroffen, waarbij een groot wapendepot werd vernietigd. Uit de verzamelde inlichtingen bleek dat zeer geavanceerde Iraanse wapens waarschijnlijk per vrachtwagen via Homs naar Hezbollah in Libanon werden vervoerd. Twee dagen later viel Israël Aleppo aan, waardoor het vliegveld buiten werking werd gesteld.

Bijna 100 raketten gelanceerd vanuit Gaza

Dinsdag vroeg stierf Khader Adnan, een functionaris van de Islamitische Jihad, nadat hij 86 dagen in hongerstaking was geweest in een Israëlische gevangenis. Die middag begon zijn terreurorganisatie raketten op Israël af te vuren. Voordat ze klaar waren, waren er meer dan 100 raketten over de grens gevlogen. De meeste vielen ongevaarlijk op aarde. Verschillende werden neergehaald door het Iron Dome verdedigingssysteem, maar één raakte een bouwplaats en verwondde een Chinese arbeider ernstig. Velen in Israël waren teleurgesteld over wat zij beschouwden als een zwakke reactie van de regering van premier Benjamin Netanyahu. Anderen denken dat de afgezwakte reactie komt doordat de premier zich voorbereidt op iets veel groters.

De oorlog in Soedan leidt tot honderdduizenden vluchtelingen

De toenemende oorlog in Soedan heeft ertoe geleid dat meer dan 330.000 Soedanezen uit hun huizen in het land zijn verdreven, terwijl meer dan 100.000 mensen naar buurlanden zijn gevlucht. Zuid-Soedan beweert een zeven dagen durend staakt-het-vuren te hebben bereikt dat vandaag ingaat, waarbij beide partijen in het conflict zich voorbereiden op het sturen van vertegenwoordigers. Voor meer informatie over hoe Soedan past in de bijbelse profetie en de oorlog van Ezechiël 38, zie mijn Speciale Midden-Oosten Update van gisteren.

Iraanse president bezoekt Syrië

Na een afwezigheid van twaalf jaar heeft de Iraanse president gisteren een bezoek gebracht aan Syrië. President Ebrahim Raisi werd in Damascus ontvangen door president Bashar al-Assad in wat waarschijnlijk een zeer ongemakkelijke ontmoeting was voor de Syrische leider. Al jaren stuurt Teheran brandstof en wapens en leent het miljarden dollars aan Damascus, en nu lijkt het erop dat de rekening betaald moet worden. Maar aangezien de financieel berooide Syrische regering de schuld niet kan terugbetalen, is het waarschijnlijk dat Iran in plaats daarvan land en militaire bases zal nemen. Hoewel Raisi zal vertrekken met ondertekende olie- en handelsovereenkomsten, is niet te zeggen welke andere afspraken zijn gemaakt die niet zijn gemeld.

Honderdduizenden conservatieve Israëli’s gaan de straat op.

Het is opmerkelijk hoe moeilijk het is om een mediaverhaal te vinden over de honderdduizenden conservatieven die in Jeruzalem en andere steden in Israël bijeenkwamen ter ondersteuning van premier Benjamin Netanyahu en zijn wetsontwerp voor justitiële hervorming. Degenen die er wel aandacht aan besteedden, bagatelliseerden het. De krant Haaretz plaatste zelfs de lachwekkende kop “Why the Turnout at Jerusalem’s Right-wing Rally Really Highlights Netanyahu’s Weakness”. Als u echter wilt lezen over de veel kleinere protesten van anti-hervormingsactivisten, kunt u de verhalen gewoon opzoeken via Google. Er zijn geen media meer in Israël. Er is alleen propaganda.

India wordt Europa’s grootste olieleverancier

Het lijkt erop dat die sancties tegen de Russische energiesector echt vruchten afwerpen nu India Europa’s grootste leverancier van geraffineerde brandstoffen is geworden. De Europese landen zullen nu meer dan 360.000 vaten per dag invoeren, waarmee het zelfs de cijfers van Saoedi-Arabië overtreft. In een honderd procent, volledig en totaal ongerelateerd verhaal, India importeert nu een record hoeveelheid Russische ruwe olie. Dus…

Weer een ISIS leider gedood

Turkse special forces hebben zaterdag ISIS-leider Abu Hussein al-Qurashi in een huis in het noordwesten van Syrië in het nauw gedreven. In plaats van zich over te geven, liet de terrorist een zelfmoordvest ontploffen. Aangezien de volgende leider van de Islamitische Staat in Irak en Syrië [ISIS] de vierde in vier jaar wordt, is het niet waarschijnlijk dat er veel kandidaten zijn die campagneborden bij hun buren ophangen.

De straten van Parijs

Franse demonstranten gebruikten May Day om hevig te blijven protesteren tegen een verhoging van de pensioenleeftijd. De nieuwe wet, vorige maand ondertekend door president Emmanuel Macron, verhoogt de minimumleeftijd van 62 naar 64 jaar. Ten minste 108 politiemensen raakten gewond en 291 mensen werden aangehouden tijdens de gewelddadige demonstraties in het hele land.

Over ons werk

In onze voortdurende videoreis door het Heilige Land komen we nu bij de gezegende stad Jeruzalem. Kom aanstaande vrijdag om 12:00PM PDT naar “Israel Unveiled: Herodian Street”. Samen lopen we door de straten waar Jezus tweeduizend jaar geleden liep.

Dank u voor uw voortdurende steun aan Behold Israel door uw trouwe gebeden en genadige giften. We gaan een seizoen tegemoet waarin ik vier van de komende zes maanden onderweg zal zijn. Blijf dus alstublieft bidden. De vijand zal aanvallen, maar onze God zal overwinnen.

In afwachting van zijn terugkeer,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël. Dit vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Meer informatie: www.beholdisrael.com
Auteur: Amir Tsarfati nieuwsbrief 4 mei 2023
Foto: Videostill Behold Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies