Een goed gezin, een goed begin!

In het kader van de ‘Week van het Gezin’ organiseert de SGP op woensdag 10 mei D.V. een avond over het gezin. Het thema van deze avond is: ‘Een goed gezin, een goed begin!’ Sprekers tijdens deze avond zijn SGP-Kamerlid Chris Stoffer, hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging en historicus en publicist Bart-Jan Spruyt. De avond staat onder leiding van Riekelt Pasterkamp. 

Het opgroeien in een stabiel gezin betekent veel voor de kans op een evenwichtige persoonlijke ontwikkeling. Veel individuele en maatschappelijke problemen te herleiden tot het gebrekkig functioneren van gezinnen. Gezonde gezinnen zijn daarom van groot belang voor ons allemaal. Gezinnen zijn hechte gemeenschappen waar bij uitstek liefde en geborgenheid gestalte krijgen en waarden worden overgedragen. Daarom maakt de SGP zich in het bijzonder sterk voor het gezin. 

Plan SGP: het gezin op de kaart

Chris Stoffer zal tijdens deze avond het plan van de SGP toelichten om gezinnen meer bescherming te bieden en het gezin op de kaart te zetten in de landelijke politiek. Vervolgens gaat hoogleraar Kinneging in op de vraag waarom de overheid en de samenleving niet alleen aandacht moeten hebben voor het individu, maar juist ook voor gemeenschappen zoals het gezin. Bart Jan Spruyt verkent welke aanknopingspunten er zijn om te komen tot een maatschappelijke herwaardering van het gezin. 

Welkom in Gouda

U bent op 10 mei D.V. vanaf 19.30 uur van harte welkom in het gebouw Driestar Educatief te Gouda (Burgemeester Jamessingel 2). Het inhoudelijke programma vangt aan om 20.00 uur. De avond zal rond 21.15 uur worden afgesloten met een borrel. De avond is gratis en zonder aanmelding te bezoeken. Graag tot dan!

Datum:  10 mei 2023 om 20.00 uur
Locatie: Driestar Educatief, Gouda
Medewerking: Chris Stoffer, Andreas Kinne­ging en Bart-Jan Spruyt
Meer informatie: www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies