Vernieuwd magazine Uitdaging valt binnenkort op de mat

Uitdaging verschijnt twee keer per jaar als papieren magazine. Het is een blad vol verhalen en berichten over mensen en organisaties die passen bij het motto: het Evangelie omarmen én doorgeven. Uitdaging bestaat inmiddels 50 jaar. Per 1 december 2022 nam Wijnand Voogdt (45) uit Elburg het blad Uitdaging en de bijbehorende website over.

Wijnand: Ons motto met Uitdaging is: het Evangelie omarmen én doorgeven. Je vindt in het blad verhalen en berichten van mensen en organisaties die passen bij dat motto. Twee keer per jaar – in mei en november – brengen we het magazine uit.

Website

De website www.uitdaging.nl dient voorlopig vooral ter ondersteuning van het blad (meer informatie, achtergronden en verwijzingen bij de artikelen uit het papieren magazine). Wellicht zal de website van lieverlee een zelfstandiger karakter krijgen.

Samenwerking met christelijke organisaties

Uitdaging begon in 1973 als uitgave van (de voorloper van) de organisatie Agapè. Door de jaren heen is het blad een aantal keer van vorm en concept veranderd. Sinds begin 2023 heeft Uitdaging zijn huidige vorm, motto en uitgever. Uitdaging werkt samen met een groot aantal christelijke organisaties. Je kunt je gratis op Uitdaging abonneren.

Wát willen we omarmen en doorgeven, het Evangelie?

Wijnand: Tja, da’s wel een beetje christelijk jargon hè? Het Nieuwe Testament (het tweede deel van de Bijbel, dat vooral gaat over het leven van de Heere Jezus en zijn volgelingen) is oorspronkelijk in het Grieks geschreven. Daar vind je regelmatig het woord ‘euangelion’. Vernederlandst: evangelie. Het betekent zoiets als ‘goed nieuws’. Wat is dat goede nieuws? Daar kun je lange en korte antwoorden op geven, we geven hier een korte (een lange volgt vast ook nog wel eens). Het antwoord kan zelfs in één woord: Jezus.

Om er dan toch nog een alineaatje aan toe te voegen. Wie de Heere Jezus leert kennen en geloven, ontdekt dát er een God is, wie en hoe God is, hoe je Zijn liefde kunt ervaren, hoe je Hém lief kunt hebben, hoe je vrij kunt worden van lasten en schuld, hoe je tot je ware bestemming kunt komen en hoe zelfs de dood geen eindpunt is…

Goed nieuws

Als je het zo op een rij zet (en dat rijtje is in werkelijkheid nog veel langer en mooier), dan is ‘goed nieuws’ eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Vandaar dat we dit willen omarmen en doorgeven aan anderen. En eigenlijk zeggen we dus: we willen de Heere Jezus omarmen én Hem doorgeven (maar zonder Hem zelf los te laten).

Meer informatie: www.uitdaging.nl
Gratis abonneren: Aanmelden

Lees ook het interview dat ChristelijkNieuws.nl publiceerde in december 2023: Nieuwe uitgever van het blad Uitdaging deelt zijn plannen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies