Kees Goedhart, een man met een hart voor evangelisatie en zending

Kees Goedhart, bekend spreker, bijbelleraar en oprichter van Stichting Zending & Gemeente, was onlangs te gast in podcast ‘De Wereld Rond’. In deze podcastserie spreekt Gerard Adriaanse met zendelingen wereldwijd over hun ervaringen.

Het interview vond eerder dit jaar plaats op de zendelingenconferentie van Zending & Gemeente in Vierhouten. Als jongeman ging Kees in de jaren 60 met zijn vrouw Fieke als zendeling naar het Caribisch Gebied.

Interview met Kees Goedhart

Kees vertelt in het interview onder meer hoe hij zijn vrouw Fieke leerde kennen en hoe zij op het zendingsveld terechtkwamen. Ook horen we hoe Stichting Zending & Gemeente ontstond, wat Kees van andere leiders geleerd heeft en over het belang van een persoonlijke relatie met de Here Jezus.

Kees & Fieke bezochten ook decennialang zendelingen. Kees legt uit waarom en wat dat praktisch inhield: ‘We zijn vanaf 1971 zendelingen gaan bezoeken om te weten hoe ze leefden. Wat we voor ze konden betekenen en wat we naar het thuisfront konden overbrengen.

Ik geloof nog steeds dat in de jaren 70 en 80 het bezoeken van zendelingen hét middel was om het werk van deze zendelingen te kunnen promoten in eigen land. Je kwam bij ze wonen en je moet niet vergeten: we hadden nog niet al die middelen die we nu hebben aan technische mogelijkheden. We hadden geen beeldschermen, mobieltjes of e-mail, zelfs geen fax.

Het was allemaal nog face-to-face. Mensen opzoeken en bij hen wonen, hun gezinssituatie leren kennen en daarin meedenken en meebidden en als je er toch bent, als het kan, spreken in een samenkomst. Dat werkte heel erg goed en het was tot zegen voor alle partijen eigenlijk.’

Geniet van dit gesprek met een man met een hart voor evangelisatie en zending!

Foto: Stichting Zending & Gemeente
Website Zending en Gemeente: www.zendingengemeente.nl
Dagboek: Weloverwogen (365 dagen) – Kees Goedhart
Boek (biografie): Hij was erbij – Kees & Fieke Goedhart
‘Podcast ‘De Wereld Rond’: anchor.fm/dewereldrond

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies