Deze afgebrande kerk weer prachtig herstellen, kom jij daar als projectleider bij helpen?

Advertorial – Het was groot in het nieuws in 2019, misschien kun je het je nog wel herinneren: een brandende kerk in Hoogmade (bij Leiden). Met als meest dramatische moment het instorten van de torenspits. Je kunt die beelden in de video hieronder nog terug zien. Het aannemersbedrijf dat inmiddels druk bezig is met de complete restauratie van de kerk is op zoek naar een Projectleider die zich onder andere bezig gaat houden met de klus in Hoogmade.

Dat aannemersbedrijf heet Den Hoed Aannemers. Een familiebedrijf uit Bergambacht waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. Het zijn geen gewone aannemers, want ze leggen zich helemaal toe op restauratie en onderhoud van cultureel erfgoed: monumentale panden, landhuizen en zeker ook kerken. Want, zeggen ze bij Den Hoed: ‘Wij zorgen ervoor dat historisch erfgoed niet verloren gaat; iets dat mooi is, verdient het om mooi te blijven.’

‘Erfgoedredder’

Misschien ben jij wel zo iemand die met lede ogen aanziet hoe kerken leeg komen te staan, veranderen in supermarkten of zelfs gesloopt worden. Als je dan ook nog ervaring hebt in restauratie en een uitstekende projectleider bent, dan hopen ze bij Den Hoed echt van je te horen, en ligt er waarschijnlijk een toekomst als erfgoedredder voor je klaar. Hier lees je er meer over.

In deze job hoef je dus niet bang te zijn dat je projecten krijgt waarbij seriematig 50 kozijnen vervangen moeten worden, of de zoveelste dakkapel een plekje moet krijgen. Restaureren of renoveren is geen massaproductie of kwestie van ‘een project dat een likje verf nodig heeft’. Alles is maatwerk en vraagt om passie van wie er aan werkt. Respect voor het verleden en oog voor detail zijn daarbij sleutelwoorden.

Andere interessante klussen

De komende tijd zullen jij en je team zich vooral bezig gaan houden met de herbouw van de in 2019 afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. Maar als projectleider ben je natuurlijk ook betrokken bij tal van andere interessante klussen. Voor deze baan is het handig als je uit de buurt van Bergambacht komt of of tot een uurtje rijden (in je elektrische auto van de zaak) daaromheen. 

Dit werk moet je eigenlijk zien, daarom sluiten we af met een mooie video over het werk van Den Hoed. Voor meer informatie over de vacature kun je op Jobfish terecht: jobfish.nl/denhoed

Meer informatie over dit artikel

Meer info: Bekijk de vacature op Jobfish
Foto’s: Den Hoed Aannemers, Bergambacht
Auteur: Jobfish – Wijnand Voogdt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies