Eglesia Apeldoorn zoekt een voorganger

Advertorial – Christus centraal, een leven van aanbidding. Dat is het motto van Eglesia, een eigentijdse, middelgrote gemeente (ongeveer 250 volwassenen en 160 kinderen/jongeren) in Apeldoorn. Eglesia wil de liefde van Jezus laten zien in Apeldoorn en omgeving. Een gemeente die openstaat voor alle generaties en aandacht heeft voor de kwetsbaren in de samenleving. Én die op zoek is naar een nieuwe voorganger. Ze stellen zich hieronder aan je voor en leggen met een paar steekwoorden uit wie ze hopen te vinden…

Op zondagmorgen komen wij samen in de aula van een scholengemeenschap, waarbij de kinderen hun eigen programma hebben. We hebben een actief jeugdwerk op de zondagavond. Door de week komen wij samen in kringen en op de gebedsavond.

Veelkleurig

Wij zijn een veelkleurige gemeente bestaande uit betrokken leden en bezoekers die samen Gods Woord willen onderzoeken, het verlangen hebben om elkaar te ontmoeten tijdens de diensten en de kringen, maar ook tijdens gezamenlijke activiteiten. Wij zoeken de verbinding met elkaar dwars door generaties, kerkelijke achtergronden en karakters heen.

Missionair

De structuur van de gemeente wordt gevormd door een oudstenraad die samenwerkt met clusterleiders. Die nemen de meer uitvoerende taken op zich, zoals de voorbereiding van de diensten, pastoraat, kringen-, kinder- en jeugdwerk. Naast deze meer traditionele structuur werkt Eglesia op dit moment aan een nieuwe manier van samenkomen in wijkgroepen om het missionair gemeente zijn te stimuleren.

Beelddragers

Onze missie en doelstelling is het eren van God door persoonlijke geestelijke groei waardoor wij meer en meer beelddragers van Jezus Christus worden

Dit willen wij doen door het bestuderen van de Bijbel, aanbidding, betrokken te zijn op elkaar en ons dienstbaar op te stellen zowel binnen als buiten de gemeente.

Warme deken

De cultuur binnen de gemeente die we nastreven, met vallen en opstaan, laat zich het best typeren met de volgende woorden: veiligheid, warme deken, niet perfect, familiaire verbondenheid en oprecht zoekend naar God.

We zoeken een leraar en verbinder die transparant en authentiek is

Wie hopen wij te vinden?

Wij zoeken een enthousiaste voorganger die vanuit Gods Woord de gemeente onderwijst en leidt. Een leraar en verbinder die transparant en authentiek is.

Leraar – op basis van de Bijbel als gezaghebbend woord van God en een levende relatie met Jezus, weet je op een aansprekende en eigentijdse manier onderwijs te verzorgen. Je bent ook een ‘leraar van leraren’ die gemeenteleden motiveert, traint en coacht om zelf leraar te zijn.

Aanjager – je weet de gemeente in de verschillende

wijken te mobiliseren en aan te jagen om de kerk zichtbaar te maken in straten en dichtbij de bewoners te brengen. Daar waar ontmoeting en verbinding centraal staat.

Verbinder – je weet de diverse generaties en achtergronden met elkaar te verbinden en werkt vanuit het perspectief van ruimte en acceptatie en onderling respect. Als voorganger weet je vanuit deze verscheidenheid de gemeenteleden met elkaar te verbinden door de gemeente als lichaam van Christus te zien.

Transparant – samen met de oudstenraad geef je richting aan de gemeenteprocessen en laat je de gemeente functioneren. Openheid en transparantie staan daarbij centraal.

Authentiek leider – je geeft vanuit wie je bent en afhankelijk van God in afstemming met de oudstenraad, praktisch en geestelijk leiding en werkt aan de toekomst van de gemeente. Je bent in staat het voortouw te nemen en de gemeente daarin mee te nemen.

Meer weten over deze functie? Hier kun je solliciteren en hier vind je de hele functieomschrijving.

Meer informatie over dit artikel

Solliciteren: Dat kan hier
Website Eglesia: Die vind je hier
Foto: Eglesia Apeldoorn
Auteur: Jobfish – Wijnand Voogdt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies