Deuren van 300 kerken open op landelijke Open Kerkendag

Stichting Open Kerken is verheugd om aan te kondigen dat bijna 300 kerken in Nederland hun deuren openen voor de allereerste landelijke editie van de Open Kerkendag. Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, zal deze bijzondere dag plaatsvinden.

Het Nederlandse landschap wordt gekenmerkt door imposante torenspitsen en historische kerken. Maar wat schuilt er nu eigenlijk achter deze eeuwenoude stenen façades? De Open Kerkendag biedt bezoekers de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de Nederlandse kerken. Zonder enige overdrijving kunnen we stellen dat deze kerken een waardevolle museale schatkamer vormen.

Daadwerkelijk binnen stappen

Om een glimp op te vangen van dit prachtige erfgoed is het essentieel om daadwerkelijk een keer naar binnen te stappen. Dit is de uitnodiging van de Open Kerkendag: kom binnen. Laat je verwonderen door de prachtige kunstwerken en historische schatten die eeuwenlang bewaard zijn gebleven. En geniet van de diverse activiteiten die worden georganiseerd.

Open Kerkendag

De landelijke Open Kerkendag is in het leven geroepen om het grote culturele, historische en maatschappelijke belang van kerkgebouwen onder de aandacht te brengen. Kerkgebouwen behoren tot ons belangrijkste cultuurbezit, maar hun toekomst staat onder druk. Het afnemend kerkbezoek en recente ontwikkelingen, zoals de energiecrisis, hebben geleid tot de sluiting van steeds meer kerkgebouwen. De Open Kerkendag wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met deze kerkgebouwen, ongeacht hun denominatie of (her)bestemming. Het doel is om waardering te kweken, omdat waardering de basis vormt voor gezamenlijke inzet en betrokkenheid bij de toekomst van deze gebouwen met een rijke geschiedenis.

Voor meer informatie www.openkerkendag.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies