Wekelijks nieuws van Amir Tsarfati, dit keer vanuit België!

Amir: Shalom vanuit het mooie België! Wat een geweldig land is dit! Om zijn rijke geschiedenis, diverse culturen en de door en door Europese architectuur te bewonderen zouden we hier zeker enkele weken kunnen blijven. Ik wilde dat Pastor Mike Golay en ik meer tijd hadden om hier in België alle bezienswaardigheden te bezoeken. Maar we zijn hier niet om te toeren, maar om les te geven. En dat is precies wat we doen terwijl u dit bericht leest.

We zijn in Kortessem, ongeveer een uur buiten Brussel in België, voor een conferentie. Dus, terwijl u dit leest, neem een moment om te bidden en vraag Gods zegen over de tijd waarin we onderwijzen en Gods plannen voor de eindtijd.

Van België naar Nederland

Als u toevallig in België bent en u zoekt ons hier morgen, dan bent u te laat. Pastor Mike en ik zijn dan al noordwaarts gereisd naar Nederland, waar we vrijdagavond en zaterdag onze conferentie in Amsterdam zullen leiden. Helaas is onze tijd daar kort, hoe graag ik ook van de schoonheid van die stad zou willen genieten. Woensdagavond zullen we lesgeven in Asker, Noorwegen. Volgende week vrijdag tot en met zondag, 26-28 mei, leiden dominee Mike en ik een conferentie in Bergen, Noorwegen. Tenslotte zal onze Europese tournee maandag eindigen met twee lezingen in Haugesund, Noorwegen.

Ik twijfel er niet aan dat God grote dingen gepland heeft voor deze reis. Ik ben ook gezegend met mijn grote vriend en partner in de bediening, Mike Golay, die met mij meereist en onderwijst. Vergeet niet om voor ons te bidden. De vijand haat de waarheid, en hij zal alles doen wat hij kan om te voorkomen dat de waarheid wordt onderwezen.

Israëls Operatie Shield and Arrow loopt ten einde

Het begon allemaal op 2 mei, toen de Islamitische Jihad 104 raketten en mortieren vanuit Gaza naar het zuiden van Israël stuurde. Een week later lanceerde de Israëlische Defensiemacht (IDF) Operatie Shield and Arrow. Drie hoge commandanten van de Islamitische Jihad, die verantwoordelijk waren voor het luchtspervuur van de terreurgroep, werden doelwit en gedood. Later zouden er nog drie worden uitgeschakeld. In ruil vuurde de Islamitische Jihad 1.469 raketten en mortieren af op Israël. Van die wapens mislukten er 291 en vielen in Gazaans gebied en 39 vielen in zee. De Iron Dome schakelde er 437 uit en nog eens twee werden onderschept door het slingersysteem. De meeste raketten die het haalden vielen ongevaarlijk. Er waren echter twee Israëli’s die bij de aanval om het leven kwamen en 77 die gewond raakten. In Gaza vielen bij de reactie 33 doden. Heel wat huizen van terroristen werden door de IDF gesloopt en heel wat wapenfabrieken en opslagplaatsen werden vernietigd. Alle ogen zijn nu gericht op de jaarlijkse Jeruzalemdag-vlaggenmars van vandaag, nadat Hamas dreigementen tegen de mars had geuit en had geëist dat deze niet zou plaatsvinden.

Israël en Cyprus gaan gaspijpleiding bouwen

De Cypriotische minister van Energie Giorgos Papanastasiou reist binnenkort naar Israël om de details van een gezamenlijke gasonderneming tussen beide landen uit te werken. Er zal een pijpleiding worden aangelegd die zowel Israëlisch als Cypriotisch gas uit hun omvangrijke offshore-velden kan transporteren. Er wordt ook gewerkt aan een fabriek voor het vloeibaar maken van gas voor de kust van Cyprus, die het gas zal klaarmaken voor uitvoer per tanker naar Europa. Het is de bedoeling dat de pijpleiding binnen 18 maanden klaar is en de vloeibaarmakingsinstallatie binnen 2,5 jaar.

Verbeterde betrekkingen tussen Zweden en Israël

Toen de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen maandag een bezoek bracht aan Zweden, was dat een tastbaar bewijs van de verbeterde betrekkingen tussen beide landen. Jarenlang waren de betrekkingen gespannen, voornamelijk vanwege een zeer uiteenlopende kijk op de Palestijnse situatie. In de afgelopen twee jaar hebben de economische en technologische banden Jeruzalem en Stockholm echter weer dichter bij elkaar gebracht. Dit officiële bezoek van Cohen, het eerste van Israël in 22 jaar, getuigt sterk van deze verzoening.

Rusland bevriest Finse bankrekeningen

Niet alles is gelukkig in de Noordse regio’s. Rusland heeft de bankrekeningen van de Finse ambassade in Moskou en het consulaat in Sint-Petersburg bevroren. Volgens de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto werd deze actie, die hij “intimidatie” noemde, eind april uitgevoerd. Zowel de ambassade als het consulaat hebben voldoende kasreserves om nog enige tijd door te werken. Tot nu toe heeft Moskou geen verklaring gegeven voor deze actie.

Rusland vernietigt mogelijk Amerikaans Patriotraketsysteem

Het ligt eraan met wie je praat. Het Russische ministerie van defensie beweerde dinsdag dat een van hun hypersonische raketten die ochtend vroeg een Amerikaans Patriot raketafweersysteem had vernietigd. De VS zei: “Wacht eens even. Zeker, het was beschadigd, maar we zouden niet zeggen ‘vernietigd’.” Vervolgens bagatelliseerde de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht het hele incident door te zeggen: “Maak je geen zorgen over het lot van de Patriot.” Wie vertelt de waarheid? Ik denk dat we dat de volgende keer dat er een luchtaanval op Kiev plaatsvindt wel zullen weten.

Oekraïne overweegt aanval op drone-fabrieken in Iran

Het is weer een verwoestende week geweest in Oekraïne. Rusland heeft hen keer op keer getroffen op de grond en vooral in de lucht met raketten en drones. Door dit laatste wapen overweegt de Oekraïense inlichtingendienst een filosofie die wij in Israël heel goed kennen. Als de wapens blijven komen, raak je de bron. Waar is de bron van deze drones? Iran. Wees dus niet verbaasd als je ergens in de toekomst hoort van een Oekraïens gesteunde aanval op drone-fabrieken in Iran.

Groot-Brittannië zet drones en raketten in voor Oekraïne

Toen de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy de Britse premier Rishi Sunak vroeg om het Verenigd Koninkrijk te laten deelnemen aan een “coalitie van gevechtsvliegtuigen”, weigerde Sunak en bood in plaats daarvan aan om langeafstandsdrones en honderden raketten te leveren. Het was misschien niet precies wat Zelenskyy wilde, maar wat hij krijgt is genoeg om Moskou in woede te doen uitbarsten. “Het leidt tot verdere vernietiging,” zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov. “Het maakt dit hele verhaal voor Oekraïne veel ingewikkelder.” Soms is het gebrek aan zelfbewustzijn bij het Russische leiderschap verbijsterend.

Hongarije blokkeert EU-gelden voor Oekraïne

De EU heeft de militaire inspanningen van Oekraïne gesteund via haar Europese Vredesfaciliteit (EPF). Deze keer echter, toen de tijd kwam om het volgende deel van het EPF-geld goed te keuren, zei Hongarije nee. Hun excuus was in wezen dat Oekraïne al het geld opslokte, en dat er meer geld over zou moeten blijven voor andere plaatsen die het nodig hebben. Maar Boedapest heeft vanaf het begin van het Rusland/Oekraïne-conflict laten zien waar het voor staat: het keurt sancties af en weigert militair materieel te sturen om Kiev te helpen.

Presidentsverkiezingen Turkije naar tweede ronde

Minder dan één procentpunt weerhield zittend president Recep Tayyip Erdogan ervan de meerderheid te behalen die hij nodig had om een tweede ronde te vermijden. Volgens de definitieve cijfers staat Erdogan op 49,24% en zijn voornaamste rivaal, Kemal Kilicdaroglu, op 45%, met nog eens 6% of meer van de stemmen verdeeld over twee andere kandidaten. Velen denken dat een herverkiezing van Erdogan de toch al autoritaire president een mandaat geeft om de regering nog sterker in zijn greep te houden. Kilicdaroglu daarentegen belooft een terugkeer naar de democratie. De grote kans dat de zittende president in functie blijft, deed de Turkse lira dalen tot een dieptepunt van twee maanden: 19,70 tegenover de Amerikaanse dollar. De volgende verkiezingsronde is op 28 mei.

Azerbeidzjan

Ten minste zeven mensen zijn dinsdag in Azerbeidzjan gearresteerd in het kader van een vermeend staatsgreepcomplot. De cel, georganiseerd door Rufulla Akhundzadah en zijn zoon Almursal, hoopte met moordaanslagen en gewapende rellen de regering ten val te brengen en te vervangen door een staat onder sharia-wetgeving. Akhundzadah stond in contact met de Iraanse inlichtingendienst, die van plan was de cel over de grens te brengen voor militaire training en religieus onderwijs.

Over onze arbeid

Het nieuwe boek Has the Tribulation Begun? is op de bestsellerlijsten gekomen van Publishers’ Weekly, The Wall Street Journal en Amazon! Ik ben u zo dankbaar. Niet alleen bevat dit boek alles wat u moet weten over de opname en de grote verdrukking, maar het presenteert ook talloze malen duidelijk en beknopt het evangelie.

Pastor Mike en ik zijn zo gezegend door uw gebeden terwijl we op deze Europese tournee zijn. Het zijn ook jullie giften die het ons mogelijk maken om de waarheid van de Schrift naar deze landen te brengen. Heel erg bedankt! Laten we samen de hoop in het evangelie delen bij elke gelegenheid die de Heer ons biedt.

In afwachting van zijn terugkeer,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies