Hanspeter Bolli op Martinique: Het belang van de Bijbel

In podcast-serie ‘De Wereld Rond’ spreekt Gerard Adriaanse met zendelingen. Zo sprak hij ook met Hanspeter Bolli, een geboren en getogen Zwitser die zendeling, gemeentestichter en bijbelleraar is. Hij trouwde in 1963 met Henneke Lammers. In 1966 werden ze door de toenmalige zendingsbeweging ‘Stromen van Kracht’ als zendelingen naar het Caribisch Gebied uitgezonden. Daar bleven ze tot 1989.

Stromen van Kracht

Hanspeter vertelt in het interview hoe dat tot stand kwam: ‘Henneke’s ouders begonnen de samenkomsten van Stromen van Kracht te volgen. Henneke maakte daar kennis met het Volle Evangelie en toen ik haar leerde kennen heeft ze mij binnen ‘Stromen van Kracht’ voorgesteld. Later hebben wij daar ook een bijbelcursus gevolgd, geleid door Karel en Elisabeth Hoekendijk en met hen hebben we toen ook onze roeping voor de zending gedeeld. Zij namen dit serieus op. Zodoende hebben wij ook het voorrecht gehad door hen uitgezonden te worden.’

Zwitserland

Na hun tijd in het Caribisch Gebied vertrokken ze naar Zwitserland om een bijbelschool te volgen waarna ze in Frankrijk terechtkwamen. In 2006 keerden Hanspeter en Henneke terug naar het Caribische eiland Martinique. Helaas overleed Henneke in 2012. Hanspeter is tegenwoordig vooral bezig met het geven van Bijbels onderwijs en pastoraat op Martinique.

Dagelijks de Bijbel lezen

In deze aflevering vertelt Hanspeter ons dat het een goede gewoonte is dagelijks de Bijbel te lezen en hij legt uit waarom het belangrijk is om naar de kerk te gaan. Geniet van deze aflevering en overweeg ook eens deze podcast te volgen in je podcast-app, zo blijf je eenvoudig op de hoogte van nieuwe afleveringen 🙂

Handige links bij deze aflevering

Zending & Gemeente: Zendingengemeente
‘Bible for Life’ cursus in Heerde: YWAM Heidebeek
Boek: Doelgericht Samen Leven van Rick Warren
Podcast ‘De Wereld Rond’: anchor.fm/dewereldrond
Foto: Hanspeter Bolli – Photo Credit: Margriet Espeldoorn en Stichting Zending & Gemeente
Hanspeter Bolli – Photo Credit – Margriet Espeldoorn en Zending & Gemeente

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies