Nieuwsupdate van Amir Tsarfati vanuit Noorwegen

Shalom uit Noorwegen en Happy Sjavoeot! Sjavoeot wordt ook wel het Wekenfeest genoemd. Deze feestdag is een viering van het einde van de bijbelse zeven weken durende tarweoogst, die leidt naar Pinksteren. Pastor Mike Golay en ik zijn in de stad Bergen aan de westkust van Noorwegen. Het is koud. Het is nat. Maar wow, wat is het hier prachtig! Dit is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur, en Mike en ik hopen er wat van te kunnen proeven voordat we verder gaan.

Onze week begon in Kortessem, België, waar we donderdag een Awaiting His Return-conferentie hielden. Wat een zegen was het toen een vol huis genoot van aanbidding, bijbels onderwijs en warme contacten! Van daaruit reisden we naar Amsterdam waar we onze eerste Revealing Revelation-conferentie in Europa hielden. Het was een wervelend weekend, want we namen de meer dan 1000 aanwezigen in één weekend mee door het hele boek Openbaring! Mike en ik zijn zo gezegend in Groot Brittannië, België en Nederland met de geweldige organisaties en geweldige gastvrijheid die we hebben ervaren. Dank aan iedereen die meedeed!

Asker, Bergen, Haugesund

Die organisatie en gastvrijheid ging gisteravond door op een evenement zo’n 450 kilometer ten oosten van waar we nu zijn. We waren in Asker, net buiten Oslo, en onderwezen de waarheid van de Schrift aan een fantastische groep mensen. Vervolgens hebben we vanmorgen een korte vlucht genomen naar Bergen, waar pastoor Mike en ik vrijdag, zaterdag en zondag een Awaiting His Return-conferentie zullen houden voor een groep die, als ze zijn zoals alle andere Europeanen die we zijn tegengekomen op deze tour, zijn hongerig naar de waarheid! Afsluitend, op maandag, ronden we onze Europese tour af, ongeveer 130 kilometer naar het zuiden in Haugesund, waar we zullen spreken in de Pinsekirken Tabernaklet Haugesund.

Een extra zegen terwijl we hier in Europa waren, was de gelegenheid om enkele van de anderstalige uitgevers van mijn boeken te ontmoeten. Ik heb een ontmoeting gehad met Het Zoeklicht (Nederlands), CMV Dusseldorf (Duits) en Hermon Forlag (Noors). Een ieder doet geweldig werk om het bereik van deze boeken uit te breiden, en ik ben zo dankbaar dat de Heer ons met hen heeft verbonden.

Gebed

Dit is echt een geweldige tour geweest. We hebben God zo vaak Zijn wil zien uitvoeren in de harten van degenen die worden geconfronteerd met de waarheid van de Schriften. Dank u voor uw gebeden voor ons, voor de gastkerken en voor de vele mensen die naar deze conferenties zijn gekomen. Blijf ons alsjeblieft allemaal gedenken in uw gebeden de komende week!

Israël bereidt een preventieve aanval op Hezbollah voor

Er zijn twee opties wanneer iemand je gaat aanvallen. Of je reageert proactief of reactief. Van alle accounts lijkt het erop dat Israël klaar is met reactief zijn tegen de proxy-milities van Iran. De wens van Iran is om Israël aan te vallen om hen af te leiden van hun aanvallen op het nucleaire programma van Teheran. Omdat ze bang zijn voor vergelding als ze zelf een aanslag plegen, doen ze dat in plaats daarvan via de terreurgroep Hezbollah. Onlangs heeft de Israëlische inlichtingendienst zeer sterk bewijs gevonden dat Hezbollah een aanval plant in Noord-Israël waarbij dorpen zullen worden binnengevallen en gijzelaars zullen worden genomen.

De regering-Netanyahu zal niet afwachten tot die aanval plaatsvindt. Ze zullen proactief zijn. Het is dus zeer waarschijnlijk dat er op het punt staat een grote aanval uit te voeren door het Israëlische leger (IDF) tegen Hezbollah in Libanon. Als dat eenmaal gebeurt, moet Israël voorbereid zijn op een periode waarin duizenden raketten over de grens vanuit Libanon, Syrië en Gaza zullen worden afgevuurd. Houd Israël in de gaten. Bid voor Israël. De komende dagen kunnen een zeer moeilijke tijd zijn. Bekijk voor veel meer informatie mijn Breaking News Update van dinsdag en mijn Ministry Update van gisteren.

IDF voert invallen uit in Nablus

Maandagochtend voerden IDF-troepen een terrorismebestrijdingsoperatie uit tegen de al-Aqsa Martelaarsbrigade in het vluchtelingenkamp Balata in Nablus op de noordelijke Westelijke Jordaanoever. Drie Palestijnse terroristen kwamen om bij een vuurgevecht en zes anderen raakten gewond. Tijdens de inval werden wapens in beslag genomen, werden verdachten gearresteerd en werd een explosievenlaboratorium vernield.

Saoedi-Arabië

Er vinden zeer complexe onderhandelingen plaats op het hoogste niveau terwijl Israël en Saoedi-Arabië vooruitgang boeken in de richting van normalisering van de betrekkingen. Een ongelukkige Amerikaanse Biden-regering bemoeit zich met de voortgang. Ze eisen dat er een hervatting van de onderhandelingen met de Palestijnen plaatsvindt. En dat de hervorming van de rechterlijke macht door premier Benjamin Netanyahu wordt geannuleerd voordat er enige normalisering plaatsvindt.

Interessant is dat. Terwijl de regering de hervorming van het rechtssysteem van Israël aanvalt, het gevaarlijke wetsvoorstel om het Amerikaanse Hooggerechtshof uit te breiden van negen zetels naar 13 rechters vorige week opnieuw bij het Congres werd ingediend door vooraanstaande linkse senatoren en congresleden. Hé, Washington, misschien wil je je concentreren op het beschermen van je eigen rechterlijke macht voordat je je zorgen gaat maken over de onze.

Netanyahu

Het was een grote overwinning voor premier Netanyahu en zijn coalitie toen gisteren de begroting voor de jaren 2023 en 2024 werd goedgekeurd. Terwijl links de begroting ervan beschuldigde te religieus gericht en te pro-nederzetting te zijn, werd het toch aangenomen met een sterke 64-56 meerderheid. Na de stemming zei minister van Financiën Bezalel Smotrich: “We hebben de tools ontvangen, we stropen onze mouwen op en gaan aan de slag.”

Assad terug in de Arabische Liga

Het lijkt erop dat afwezigheid het hart in het Midden-Oosten echt kan doen groeien, aangezien de Syrische president Bashar al-Assad met open armen werd ontvangen op een bijeenkomst van de Arabische Liga in Jeddah, Saoedi-Arabië. Twaalf jaar geleden, toen Syrië verwikkeld raakte in een burgeroorlog, werd het land geschorst uit de organisatie. Maar nu, ondanks dat 350.000 mensen het leven hebben verloren in het bloedige conflict, lijkt het erop dat ze allemaal weer vriendschap sluiten met Assad, die zelfs een knuffel kreeg van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Drie demonstranten geëxecuteerd in Iran

In september 2022 werd de 22-jarige Mahsa Amini vermoord terwijl ze in hechtenis zat, nadat ze was gearresteerd door de Iraanse moraliteitspolitie wegens het ongepast dragen van een hijab. Sinds die tijd zijn 22.000 mensen gearresteerd door het islamitische regime in de resulterende protesten, en 537 zijn gedood. Vrijdag werden nog eens drie demonstranten het slachtoffer van de terroristische regering. Majid Kazemi, Saleh Mirhashemi en Saeed Yaghoubi werden geëxecuteerd nadat ze waren veroordeeld wegens “oorlog voeren tegen God”. Geen bericht van de VN-Mensenrechtenraad – waarschijnlijk omdat Israël er niet bij betrokken was.

Iran transporteert chemicaliën naar Syrië

Onlangs werden chemicaliën vanuit Iran via Irak naar Syrië vervoerd. De zending, die vergezeld ging van mensen die HAZMAT-pakken droegen, werd gelost bij een chemische fabriek van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) in Al Hari. Het is niet bekend wat de chemicaliën waren of waarvoor ze zullen worden gebruikt. Zonder iets weg te geven, zal ik zeggen dat deze gebeurtenis nauwe banden heeft met mijn volgende Nir Tavor-thrillerroman, Out of the Far North, die in oktober uitkomt.

Iran creëert drijvende terreurbases

Maandag beschuldigde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant Iran ervan commerciële schepen om te bouwen tot “drijvende terreurbases”. Volgens Gallant bewapent Teheran schepen met UAV’s, raketsystemen en geavanceerde intelligentie, waardoor ze in wezen een piratenmacht in het Midden-Oosten worden. “Dit volgt direct op het maritieme terrorisme dat Iran heeft opgelegd aan de Perzische Golf en de Arabische Zee. Het werkt eraan om zijn activiteiten ook uit te breiden naar de Indische Oceaan en later ook naar de Rode Zee en de Middellandse Zee”, aldus de minister van Defensie.

Beste tijden en slechtste tijden voor het leger van Moskou

Na negen maanden van hevige gevechten die sommigen bestempelen als een “vleesmolen”, beweert het Russische leger dat Bakhmut, een belangrijke stad in de regio Donetsk in Oekraïne, eindelijk is gevallen. Deze strijd, die voornamelijk aan Russische zijde is uitgevochten door de huurling Wagner Group, wordt gezien als een grote morele overwinning voor Moskou.

Oekraïne ontkent echter de val van de stad en zegt dat er nog steeds verzetshaarden zijn. Nadeel voor Moskou is dat het gevecht voor het eerst Russisch grondgebied betreedt. Anti-Kremlin Russische vrijwilligerseenheden hebben een aanval georganiseerd en uitgevoerd in de regio Belgorod nabij de grens met Oekraïne. Het doel van de invallen lijkt sabotage en verkenning te zijn.

Armenië en Azerbeidzjan

De enclave Nagorno-Karabach is al een aantal jaren een bron van een gewelddadig conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Gelegen in Azerbeidzjan, zegt de Azerbeidzjaanse regering dat het grondgebied van hen is, terwijl Armenië zijn onafhankelijkheid erkent. Maandag zei de Armeense premier Nikol Pashinyan echter dat Armenië bereid is NK te erkennen als Azerbeidzjaans grondgebied, als de regering in Bakoe de veiligheid van haar burgers garandeert. Dit zou mogelijk rust brengen in het gebied. Het zou ook een klap zijn voor Rusland, omdat zij hun vredesmacht zouden moeten terugtrekken en daarmee hun voetafdruk in het gebied zouden verliezen.

Turkije arresteert 11 Mossad-agenten

De Turkse inlichtingendienst zegt dat het elf mensen heeft gearresteerd die ervan worden beschuldigd een Israëlische Mossad-cel te zijn. Hun claim is dat deze groep zich richtte op één bedrijf en 23 personen die zaken deden met Iran.

Verwoestende overstromingen in Italië

De recente zware regenval heeft geleid tot verwoestende overstromingen in Italië. Er viel zoveel regen in slechts 36 uur, dat 21 rivieren tussen Bologna en de noordoostkust onder water kwamen te staan. De ramp heeft 13 mensen het leven gekost en duizenden uit hun huizen verdreven. De burgemeester van Ravenna zei dat het de ergste ramp in een eeuw is.

Behold Israël

Zovelen van jullie zijn trouwe bidders. We zijn je zo dankbaar. Je zult nooit weten hoe bemoedigend het is voor zowel Pastor Mike als voor mij om de zekerheid te hebben dat duizenden mensen over de hele wereld ons gedenken in gebed terwijl we van plaats tot plaats gaan om het Woord van God te onderwijzen. Heel erg bedankt! Jullie zijn de heffers van onze armen!

In afwachting van zijn terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Of kijk op: Telegram
Dit is zijn videokanaal: YouTube
Meer berichten: Twitter
2 miljoen volgers: Facebook

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies