Piet Vergunst: Ophef over Israël-standpunt van de PKN

Er is ophef ontstaan over een artikel wat de PKN op haar website heeft geplaatst. In dit artikel wordt geschreven over de Nakba; de ramp of catastrofe die de Palestijnen zouden hebben meegemaakt bij de oprichting van de Staat Israël. Maar klopt het Bijbels en historisch gezien wel wat de Protestantse Kerk in Nederland hier zegt?

Onlangs verscheen er een boek van Piet Vergunst: Eigendom van God – Onze relatie tot Israël, toegelicht voor een jonge generatie

Boek: Eigendom van God

Wordt een jonge generatie in haar meningsvorming ten aanzien van Israël, als ze hier al over nadenkt, vooral gevormd door de seculiere media? Dat zou zomaar kunnen, terwijl luisteren naar de Bijbel hierin eerst aangewezen weg is. Om die reden begint elk hoofdstukje in Eigendom van God met een korte bijbelstudie, waarna twaalf thema’s besproken worden, onder andere de verkiezing van Israël, de zegen voor Israël, het gesprek met Israël, wonen in Israël, het Koninkrijk voor Israël, de toekomst van Israël en het gebed voor Israël. In de slotbeschouwing zoomen we in op het geheimenis van Israël (Rom. 11:25). Onder de medewerkers zijn dr. C.P. de Boer, ds. J.J. ten Brinke, drs. A. Groothedde, ds. D. Hoolwerf, ds. G.H. Molenaar, ds. E. van den Noort, ds. J.C. Schuurman en ds. J. Snaterse. De redactie is in handen van drs. P.J. Vergunst.

Piet Vergunst

Drs. P.J. Vergunst is sinds 2000 in dienst van de Gereformeerde Bond. Hij werd in Ede geboren in het predikantsgezin van ds. E.F. Vergunst. Na zijn studie Nederlandse taal en letterkunde aan de universiteit Leiden ging hij in 1983 werken bij het Reformatorisch Dagblad als (eind)redacteur. Ook is was actief in de Raad van Toezicht bij Driestar Educatief. Hij maakt sinds mei 1995 deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond en zit in de redactie van De Waarheidsvriend. Ook maakte hij enige tijd deel uit van de redactie van het HGJB-blad TijdSchrift.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Meer informatie: www.family7.nl
Foto: Videostill Family7

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies