Gomarus Groningen sluit actie Sri Lanka af met diner voor 100 ouders

Op donderdagavond 26 mei dineerden meer dan 100 ouders in de aula van het Gomarus College in Groningen (Vondelpad 3). De complete organisatie ervan was in handen van drie hv-brugklassen. Wekenlang waren de leerlingen druk met de voorbereidingen van hun actie voor het goede doel.

Na het dessert is het eindbedrag van hun actie bekendgemaakt: 7.317 euro voor hulp aan misbruikte kinderen op Sri Lanka. Via mission-organisatie Verre Naasten komt dit bedrag terecht bij de christelijke hulporganisatie Leads op Sri Lanka.

Nieuw vaardigheden leren

De afgelopen maanden hebben de drie klassen zich, samen met hun mentoren, goed voorbereid op dit driegangendiner. Dat begon in februari met het selecteren van één uit vier aansprekende projectdoelen van Verre Naasten. Gezamenlijk kozen de leerlingen ervoor om in actie te komen voor hulp aan misbruikte kinderen op Sri Lanka. Vervolgens hebben de klassen – in het kader 20-80 junior learning – nagedacht over mogelijke manieren om fondsen te werven en de beste ideeën opgepakt. Als sluitstuk organiseerden ze een diner, waarbij allerlei taken zijn verdeeld. Zo waren er inkopers, parkeerwachters, patatbakkers, gastvrouwen, muzikanten, bordenwassers en obers actief.  Een mooie manier van onderwijs om allerlei nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals ondernemerschap, samenwerken en creativiteit.

Dineren voor het goede doel

Het zelfgeorganiseerde diner startte donderdagavond 25 mei voor de eerste groep ouders om 16.30 uur. De tweede groep schoof vanaf 18.15 uur aan. Bij binnenkomst was er live muziek, waarbij de gasten naar de keurig gedekte tafels werden begeleid. Na de opening was er soep met stokbrood, waarna er burgers, salades, frietjes en gevulde wraps zijn uitgeserveerd. Als dessert hadden de leerlingen een combi van zoete hapjes samengesteld.

Shanthi

Na afloop van het diner maakte Arjan Woertink van mission-organisatie Verre Naasten het prachtige eindbedrag bekend: 7.317 euro voor hulp aan misbruikte kinderen op Sri Lanka! Hij vertelde daarbij het verhaal van de 12-jarige Shanthi. Na een miskraam werd ze liefdevol opgevangen door de hulpverleners van Leads. Dat verhaal maakte indruk in de zaal. “Als je zo inzoomt op het leven van één meisje op Sri Lanka, begrijp je waarom hulp zo nodig is. En waarom we vanuit Verre Naasten de organisatie Leads van harte ondersteunen. Door jullie geweldige inzet kunnen we samen licht laten schijnen op plekken waar het soms heel donker is.”

Auteur: Verre Naasten – Arjan Woertink
Foto: Gomarus College
meer informatie: www.verrenaasten.nl
Meer over de school: www.gomaruscollege.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies