Opwekking kijkt dankbaar terug op conferentie 2023

Biddinghuizen, 30 mei 2023 – de 53e Pinksterconferentie van Opwekking werd bezocht door ongeveer 60.000 mensen. De zondag met de sing-in trok ruim 50.000 mensen. Daarnaast had de digitale Pinksterconferentie, waarmee mensen thuis of als groep mee konden kijken, minstens 330.000 kijkers. Het vooraf bekend gemaakte collectedoel van 1 miljoen euro werd gehaald. De conferentie werd gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen en had als thema: ‘Maar wij zien Jezus’.

Opwekking werd bezocht door ongeveer 60.000 bezoekers. Zij woonden programma’s bij op het hoofdterrein, het jongerenterrein, de Teenzone, het Kinderplein en de Bijzondere Mensen Tent. Het was voor het eerst dat op alle terreinen hetzelfde thema werd uitgewerkt in de verschillende programma’s.

Algemeen directeur Ruben Flach: ‘we kijken vol dankbaarheid terug. We zijn zelfs overweldigd door de enorme hoeveelheid bezoekers, de positieve en goede sfeer, het behalen van het collectedoel en merkbare eenheid en verbondenheid met zoveel mensen uit verschillende achtergronden. Veel mensen hebben voor het eerst of opnieuw een ontmoeting met Jezus gehad. Velen zijn aangeraakt door de Heilige Geest en hebben de liefde van God geproefd. Dat is waarom we deze conferentie elk jaar organiseren: we verlangen ernaar dat mensen bekend worden met wie Jezus is en het krachtige werk van de Heilige Geest.”

Sing-in

Dit jaar is de sing-in geleid door de band InSalvation samen met Eline, Sarah Ben Hamida, Charlotte Jordaan en Sander en Angela Nijbroek. De sing-in trok een bezoekersaantal van ruim 50.000 mensen.

Digitale Pinksterconferentie

Via het platform www.digitalepinksterconferentie.nl keken zeker 330.000 mensen uit alle provincies, maar ook alle werelddelen live mee met de Pinksterconferentie. Dit deden zij thuis of samen in groepen; de zogenaamde Pinkstervuurtjes. Groepen van kerken of vrienden die op afstand het programma volgen. Het platform blijft – voor het gratis terugkijken van diensten, en een groot deel van de seminars – nog beschikbaar tot 1 september 2023.

Collectedoel

Het vooraf bekendgemaakte collectedoel is ook behaald. Op de zaterdagavond maakten bestuurslid Henk Stoorvogel en directeur Ruben Flach bekend dat er een voorlopige eindstand was van 1.011.101 euro. De collecte van de maandagochtend komt altijd volledig ten goede aan de geselecteerde zendingsdoeleinden. 

Opwekking cd 47

Ieder jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. Cd 47 bevat dertien liederen die verspreid over het afgelopen jaar zijn uitgebracht. Deze zijn verzameld op de nieuwe cd. Tijdens de samenkomsten en sing-in op zondagmiddag zijn de nieuwe liederen volop gezongen. Tijdens het concert op de zaterdagmiddag zijn videobeelden gemaakt voor live-video’s van de liederen. Deze komen binnenkort beschikbaar. De nieuwste cd is vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en online te beluisteren via de verschillende streamingdiensten.

Leiderschapstent

Een van de nieuwe onderdelen van Pinksterconferentie was een seminartent voor leiderschapsontwikkeling. Waar het hele weekend seminars werden gehouden over verschillende facetten van gezond leiderschap. Met deze tent en ook het Geloof & werk-plein op de mission boulevard wil Opwekking ook tijdens de Pinksterconferentie actief invulling geven aan de pijler leiderschap. Als aanvulling op de jaarlijkse leiderschapsconferentie Global Leadership Summit. 

Maar wij zien Jezus

Het thema van de Pinksterconferentie was dit jaar: ‘Maar wij zien Jezus’. Dit thema liep als een rode draad door alle programma’s heen. In een onzekere tijd als deze is het meer dan ooit van belang om onze blik te richten op Jezus. Vanuit focus op Hem kunnen we leven met vertrouwen, nu èn in de toekomst! Een leven in aanbidding en overgave maakt dat wij Hem gaan kennen zoals Hij is, scherper zien, en kunnen dienen in een wereld die Jezus nodig heeft. 

Auteur: Maartje Dekens – Opwekking
Foto’s: Videostill Opwekking
Meer informatie: www.opwekking.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies