2024 wordt voor Amir een sabbatical: geen internationale reizen

Amir: Ik denk dat velen van u waarschijnlijk mijn bericht hebben gezien over het nemen van 2024 als sabbatical van internationale reizen. Ik ben zeer gezegend door de reacties die velen van u achterlieten. Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik vertrouw erop dat God de tijd zal gebruiken om mij thuis en in de bediening te versterken.

Ik geloof ook dat Hij plannen heeft voor de uitbreiding van het online bereik van Behold Israel, dus ik ben benieuwd wat Hij gaat doen. Blijf alsjeblieft bidden voor de rest van dit jaar, want 2023 is het drukste reisjaar dat ik ooit heb gehad. Vraag de Heer ook om grote dingen te bereiken in 2024, terwijl ik en de rest van het BI-team Gods wil zoeken voor de bediening.

Weer in Israël

Shalom uit Israël! Dat klopt, ik ben voor acht dagen thuis voordat ik met pastor Mike vertrek voor het tweede deel van onze Europese tournee door Italië en Roemenië. Mike is hier bij mij, en we genieten allebei van dit korte moment om bij familie te zijn. Het eerste deel van de tournee eindigde maandag.

Vorig weekend mochten we drie dagen doorbrengen met de mensen van Credokirken in Bergen, Noorwegen. Grote dank gaat uit naar pastoor Olav en zijn medewerkers die voor ons zorgden en ons thuis lieten voelen. Daarna maakten Mike en ik een boottocht naar het zuiden, naar de stad Haugesund. Daar gaven we op twee bijeenkomsten in de Pinsekirken Tabernaklet Haugesund Church les aan meer dan 450 mensen uit heel Scandinavië die hongerig waren om de waarheid van de Bijbel te kennen.

In de laatste paar dagen voor ons dinsdagse vertrek uit Noorwegen had ik twee televisie-opnames. Eerst had ik in Oslo de gelegenheid om op Kanal 10 Norge te bespreken wat de Bijbel zegt over de eindtijd. Daarna werd ik geïnterviewd in Bergen op Vision Norge, het grootste christelijke TV-netwerk van Noorwegen. Dank U, Heer, voor deze openingen om het bereik van ons Bijbels onderwijs te vergroten!

Nogmaals dank voor al uw gebeden tijdens deze reis. Zoals altijd heeft de Heer verbazingwekkende dingen gedaan. En gedenk ons alstublieft wanneer we over een week zaterdag het tweede deel van de Europese tournee openen met een Openbaringsconferentie in Catania, Sicilië.

Amerika en de rampdeal met Iran

Het lijkt erop dat de VS vastbesloten is om een nieuwe deal met Iran te sluiten, ondanks de wetenschap dat ze veel meer hoogactief uranium hebben dan eerder gemeld. De IAEA heeft uraniumdeeltjes gevonden in Iran’s Fordow faciliteit die verrijkt zijn tot 83,7%, net onder de 90% die nodig is voor wapens, en een aanzienlijke hoeveelheid die 60% verrijkt is. Er is geen reden voor hen om dit te hebben buiten een wapenprogramma. Dus terwijl president Biden zegt dat zijn regering fel gekant is tegen de ontwikkeling van een kernwapen door Iran, accepteert hij dat Iran op het punt staat om dat te doen. De enige winnaars in deze deal zijn de Iraniërs. Hun sancties worden opgeheven, ze hebben de goedkeuring van Amerika dat hun nucleaire programma veilig is voor de wereld, en Israël staat er alleen voor bij elke aanval op Teherans wapenprogramma.

Premier Netanyahu en de Israëlische regering zullen gedwongen worden een belangrijke beslissing te nemen. Meegaan met de deal, waardoor de VS de normalisering van de betrekkingen met de Saoedi’s zal steunen, samen met andere “beloningen”. Of, de handschoenen uittrekken, de nucleaire faciliteiten aanvallen, en, waarschijnlijk, een multi-arena oorlog beginnen. Voor het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef Winston Churchill aan zijn vriend Lord Moyne: “We lijken heel dicht bij de sombere keuze tussen Oorlog en Schaamte te zijn. Ik heb het gevoel dat we Schaamte zullen kiezen, en dat de Oorlog er even later bij komt, onder nog ongunstiger voorwaarden dan nu.” Het lijkt erop dat de Amerikaanse president voor schaamte kiest. Ik bid dat mijn regering niet hetzelfde doet.

Leider van Hezbollah dreigt met grote oorlog met Israël

Nadat het hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst Hezbollah had gewaarschuwd voor elke poging tot militaire actie, reageerde de leider van de terreurgroep, Hassan Nasrallah: “Jullie zijn niet degenen die met een grote oorlog dreigen; wij zijn degenen die jullie ermee bedreigen.” Ter ondersteuning van hun dreigementen voerde Hezbollah zaterdag een militaire oefening uit onder de naam “al-Fatah al-Mubin”, die de “grote definitieve bevrijding van Palestina” simuleerde, beginnend met het doorbreken van het grenshek.

Israël houdt militaire oefening Operation Firm Hand

De Israel Defense Forces (IDF) zijn maandag begonnen met een twee weken durende oefening in Israël, die de naam Firm Hand draagt. De nadruk ligt op een scenario met meerdere fronten en meerdere strijders. In het besef dat op milities gebaseerde dreigingen, zoals die van Hezbollah, hun bron vinden in Teheran, is Iran de belangrijkste strijder van de oefening. IDF stafchef Herzi Halevi zei: “We moeten onze capaciteiten meer versterken, zodat we een brede campagne tegen Iran kunnen voeren.”

IDF valt proxy-milities aan in Zuid-Syrië

Israëlische straaljagers die boven de Golanhoogten vliegen, hebben raketten afgevuurd op Zuid-Syrië, gericht op Irans proxy-milities die overal in het gebied kampen hebben. Getroffen werden militaire terreinen ten zuiden van Damascus die toebehoorden aan deze terroristische organisaties.

Israëlische burger gedood bij terreuraanslag op de Westelijke Jordaanoever

Leden van de terreurgroep Al-Aqsa Martelarenbrigade openden het vuur op een auto die bestuurd werd door een Israëliër buiten de nederzetting Hermesh. De man werd geraakt en overleed later aan zijn verwondingen. De terreurgroep gaf toe dat “onze soldaten” achter de aanslag zaten.

Rusland/Oekraïne oorlog blijft woeden

De afgelopen week bombardeerde Rusland een ziekenhuis in Dnipro waar Oekraïense soldaten werden behandeld, bekogelde Kiev met raketten en zelfmoorddrones waardoor veel inwoners de nacht moesten doorbrengen door te schuilen in ondergrondse metrostations, en bracht het oorlogsschip “Yuri Olfirenko” tot zinken in de haven van Odessa. Oekraïne van zijn kant scoorde een morele overwinning door de voorsteden van Moskou met minstens 25 drones te bestoken. Dit alles om te zeggen dat het er niet naar uitziet dat dit conflict snel zal eindigen.

Voormalig Russisch president zegt dat kernwapens mogelijk zijn

Dmitry Medvedev, een voormalige Russische president en premier voor wie de Moskouse regering serieus moet overwegen de wodkafles te verstoppen, heeft zich opnieuw met nog meer vuurrood vitriool uitgeleefd. Terwijl hij de VS en de EU veroordeelde voor het leveren van wapens aan Oekraïne, stelde hij zich een scenario voor waarin de Europeanen Kiev van kernwapens zouden voorzien. Hij was ervan overtuigd dat Rusland in zo’n geval niet alleen het recht, maar ook de kans zou hebben om een preventieve nucleaire aanval uit te voeren. Beste Dmitry Anatolyevich, niemand heeft het over het geven van kernwapens aan Oekraïne. Ontspan je en probeer voor de verandering eens een kop koffie.

Wit-Russische president met spoed naar ziekenhuis met mysterieuze bloedvergiftiging

Kort nadat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko in Moskou de Russische president Vladimir Poetin had ontmoet, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand verkeert. Hoewel hij al enige tijd in slechte gezondheid verkeert, doen de geruchten de ronde dat hij is vergiftigd, vanwege de bloedzuiveringsprocessen die hij momenteel ondergaat. Natuurlijk wijzen de vingers naar Poetin, hoewel Loekasjenko een trouwe volgeling van de Russische leider lijkt te zijn. Hoewel ik de leiders van Moskou niets kwalijk neem, lijkt het mij dat het vermoorden van een buitenlandse leider tijdens een staatsbezoek in een officiële presidentiële vergadering een beetje onzorgvuldig is, zelfs voor Rusland.

Het plan van Saoedi-Arabië om te profiteren van Russische sancties

Toen de EU Rusland sancties oplegde door de verkoop van brandstof te beperken, zei Saudi-Arabië: “O, Vladimir, heb je nog diesel liggen?”. Nu kopen de Saudi’s elke dag 180.000 vaten Russische diesel tegen een gereduceerde prijs. Als je je afvraagt waarom dit olierijke land al deze Russische brandstof nodig heeft, het antwoord is dat ze dat niet doen. In plaats daarvan gebruiken ze de goedkope Russische diesel voor hun eigen behoeften, terwijl ze hun zelf geproduceerde product tegen een aanzienlijk hogere prijs verkopen aan Europa, dat wanhopig op zoek is naar de brandstof omdat ze die niet meer uit Rusland kunnen kopen. Moskou heeft dus een markt voor zijn brandstof, de Saoedi’s worden nog rijker, en Europa worstelt om zijn energiekosten te betalen, terwijl het zich afvraagt waarom zijn sancties niet werken.

Watergeschil Iran en Afghanistan leidt tot militaire actie

Iran zit al jaren zonder water, en het beschermt de bronnen die het heeft. Het is deze behoefte die is geëscaleerd tot een schietpartij tussen de sjiitische ayatollahs en hun buren, de soennitische Taliban die Afghanistan besturen. Toen de onderhandelingen tussen beide partijen onlangs mislukten, braken er talrijke schermutselingen uit die Taliban-leider Abdelhamid Khorsani ertoe brachten Iran de oorlog te verklaren. Het wordt interessant om te zien hoe dit conflict uitpakt.

President Erdogan van Turkije wint verkiezingen

Recep Tayyip Erdogan is na 21 jaar herverkozen als president van Turkije. De stemming van zondag was een tweede ronde en Erdogan won met 52% tegen 48% van zijn uitdager Kemal Kilicdaroglu. De zittende president staat voor een moeilijke taak aangezien het land kampt met een torenhoge inflatie en nog steeds de nasleep van de aardbevingen van 6 februari moet verwerken.

Boot vol Italiaanse en Israëlische spionnen slaat om

De “Good Uria”, een boot met 24 mensen aan boord, kapseisde in een plotselinge storm op het Italiaanse Lago Maggiore, vlakbij de Zwitserse grens. Vier mensen kwamen daarbij om het leven. Een daarvan was de Russische vrouw van de eigenaar en kapitein van de boot. De andere drie zijn interessant. Twee waren Italiaanse inlichtingenofficieren en één was een voormalige Israëlische agent van de Mossad. De overlevende passagiers, zowel Italiaanse als Israëlische, werden snel weggevoerd naar een locatie in Italië of terug naar Israël. Als je mijn roman By Way of Deception hebt gelezen, dan denk je, net als ik, waarschijnlijk: Water, jachten, Mossad – ik vraag me af wat er op die boot gebeurde.

In afwachting van zijn terugkeer,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Meer informatie: www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies