200 eersteklassers Guido Amersfoort in actie voor Oeganda

In de afgelopen weken voerden leerlingen van GSG Guido in Amersfoort actie voor de kerk in Oeganda. Met allerlei creatieve acties haalden ruim 200 eersteklassers €22.464 op. Dat geld is bestemd voor de Presbyterian Church (PCU) in Oeganda, een partner van mission-organisatie Verre Naasten.

Tijdens een feestelijke afsluiting werd het eindbedrag bekend gemaakt. De leerlingen volgende deze dag verschillende workshops, zoals djembé spelen, capoeira (Braziliaanse dans) en 3D-tekenen. Deze gezellige dag vol inspiratie is een mooie manier om deze actie af te sluiten.

Namens Verre Naasten was Dion van den Boom aanwezig om de checque in ontvangst te nemen: “Ik ben erg onder de indruk van de verschillende acties die leerlingen hebben georganiseerd. Ze zijn echt heel creatief aan de slag gegaan. Wat bijzonder dat leerlingen letterlijk en figuurlijk in beweging komen voor geloofsgenoten in Oeganda!”

Creatieve acties

De actie startte op maandag 3 april met een kick-off. Ouderejaars leerlingen die eerder de projecten in Oeganda bezochten vertelden meer over het project waarvoor de leerlingen in actie komen. Zo werden de leerlingen geïnspireerd om in actie te komen.

Aan creativiteit ontbrak het niet dit jaar. Meerdere leerlingen legden bijvoorbeeld een lange afstand op de fiets af, naar Brussel of vanaf Groningen. Zo haalden ze een mooi bedrag op. Verder waren veel leerlingen druk met bijvoorbeeld auto’s wassen of kaarten verkopen. Anderen kwamen wandelend naar school. Een mooie prestatie van alle leerlingen die meededen.

Met de opbrengst van deze actie ondersteunt Verre Naasten de kerken in Oeganda bij hun missionwerk. Vanuit de kerk wordt er bijvoorbeeld een jeugdkamp georganiseerd en worden trainingen over life skills aangeboden. Ook ondersteunt de kerk vrouwen uit de gemeenschap met kredieten om een eigen onderneming te starten.

Geloof delen wereldwijd

De Presbyterian Church of Uganda (PCU) is een partner van Verre Naasten. Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. De missie is: geloof delen wereldwijd! 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser. Daarom ondersteunt Verre Naasten, samen met kerken in Nederland, lokale kerken en organisaties in binnen- en buitenland die daar volop mee bezig zijn. Kerken en organisaties die het geloof willen delen, in woord en daad.

Auteur: Dion van den Boom
Meer informatie: www.VerreNaasten.nl
Foto: Guido Amersfoort

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies