I AM biedt studenten tussenjaar

I AM is een nieuwe eenjarige opleiding in Nieuwegein. Ervaren professionals geven er Bijbelonderwijs en les in beeldende kunst, dans en theater. De oprichters willen jongeren tussen de 17 en 30 jaar begeleiden in de vorming van hun identiteit en ontwikkelen van hun creatieve talent en hen daarom dit tussenjaar aanbieden. Ze hopen zo vanuit de school een beweging in gang te zetten van kunstenaars die uitreiken naar de samenleving. Er is een open dag op 3 juni en online open informatie-avonden op 8 en 13 juni.

I AM is een initiatief van theatermaker en kunstenares Carla Veldhuis van stichting Arts Alive en spreekster en kunstenares Jennifer Bakker. Ze vertellen dat het startte als een droom die uitgegroeide tot een concreet plan met stichting Intuitive Arts Movement en een locatie in Amsterdam. De opleiding was eerst gevestigd in de Credo Church aldaar. Nu is de Bazuin Familiekerk in Nieuwegein de samenwerkingspartner van I AM. Beeldende kunst, dans en theater zijn de hoofdvakken van de fulltime opleiding. Daarnaast komen ook zaken als ondernemerschap, sociale media en fotografie aan bod.

Tijdens de fulltime opleiding zijn er praktijkmiddagen waarop studenten meewerken aan een sociaal maatschappelijk project in de stad. Ze krijgen begeleiding van coaches. Er is een studiebegeleider die hen helpt na te denken over de volgende stap na de eenjarige opleiding.

Op zaterdag 3 juni organiseert I AM een open lesdag in samenwerking met AVIV Dance Company. Zij verzorgen bij ons het dansonderwijs. Deze dag is alleen voor studenten die overwegen om het hoofdvak dans en theater te gaan volgen.

Op donderdagavond 8 juni om 20.00 uur en dinsdagavond 13 juni op 19.00 uur is er een online open avond voor alle hoofdvakken.

Auteur: Rosanne de Boer
Meer informatie: www.iam-creativeschool.eu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies