Wetenschapper Erik Scherder morgen op podium EO-Jongerendag

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar er gebeurt van alles in je hoofd. Je hersenen zijn continue aan het werk! Dat zie niet, maar gelukkig is daar Erik Scherder, dé breinprofessor van Nederland. En… hij is erbij op de EO-Jongerendag op zaterdag 3 juni om je te vertellen dat jij – ja jij! – het ultieme pioniersbrein hebt!

Erik Scherder ken je natuurlijk van tv. Als het over onze hersenen gaat, is hij nooit ver weg. Dat is niet zo gek, want hij weet er echt heel veel vanaf. Je kent Erik misschien ook van het Ommetje, de campagne die oproep om elke dag een kleine wandeling te maken. Dat heeft heel wat mensen door de coronapandemie gesleept.

Op het podium van de EO-Jongerendag komt professor Scherder ons uitleggen wat er in je hoofd gebeurt als je pioniert, oftewel aan nieuwe dingen begint. Waarom is dat soms lastig? Hoe houd je het vol? En: hoe verzin je nieuwe ideeën? Misschien dat jij vooral zit met dat laatste: je wil heus wel pionieren, maar wat ga je doen? Erik Scherder heeft goed nieuws voor je, want volgens hem heeft iedereen ideeën. De truc is alleen om ze naar boven te halen en ook daarbij gaat hij helpen.

Erik heeft er heel veel zin in en wij ook! Bereid je voor op een hilarische maar ook super leerzame masterclass hersenwetenschap! En… hij neemt iets mee naar het podium om precies uit te leggen hoe het zit in ons hoofd. Dat wordt tof!

Muziek

Rapper Jay-Way komt samen met Steven Malcolm Ahoy op zijn kop zetten! Sinds 2012 is hij niet meer weg te denken van het Jongerendag podium: LINDZ WEST! En dit jaar is zijn partycrew op volle sterkte met heel LZ7 en natuurlijk DJ-Saint Louis. We zijn trots dat hij zijn debuut gaat maken als Jongerendag-artiest: TYPHOON! Komt op 3 juni ook naar Ahoy! Ook de laatste artiest is bekend: We Are Messengers. De Ierse band maakt onze line-up compleet.

Natuurlijk is onze eigen BEAM-Worshipband er ook weer bij!

Live de EO-Jongerendag meekijken:

Het hoofdprogramma met het thema ‘Pioneers’ start om 14.00 uur. Voor die tijd (vanaf 12.30 uur) zie je hier BEAM-redacteurs Gerben en Daniëlle die de zaal in Rotterdam warm maken en samen met het publiek aftellen naar het moment dat de dag begint. Goed dat je er bent, pak er wat te drinken bij en geniet van 15.000 jongeren die een feest bouwen voor God. Laat de EO-Jongerendag van 2023 beginnen!!

Deze livestream gaat na 21.00 uur (in verband met muziekrechten) offline en kan niet teruggekeken worden. Gelukkig komen er wel ontzettend veel fragmenten en behind the scenes beelden online op de TikTok en Instagram van EOBEAM. Op 9 juni om 00.00 uur is er een samenvatting van de hele dag te zien via NPO3!

Auteur: EO-Jongerendag
Foto: EO BEAM
Meer informatie: eojongerendag.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies