Wekelijkse nieuwsbrief Amir Tsarfati: Bezorgdheid en frustratie

Catania, Sicilië Italië – Mike Golay en Amir Tsarfati zijn vandaag aangekomen in Catania, een prachtige stad in Italië, waar ze zaterdag en zondag zullen lesgeven tijdens de Conferentie over het bijbelboek Openbaring! Amir en Mike kunnen niet wachten om het hele boek Openbaring van begin tot eind uit te leggen in één enkele conferentie.

Amir: Maar daar blijft het niet bij. Het volgende weekend, 16-18 juni, zullen we de conferentie over Openbaring opnieuw geven in Timisoara in het westen van Roemenië! Wat een kans geeft God ons en we zijn zo benieuwd om te zien wat Hij gaat doen!

Amerika

Ik moet toegeven dat ik Israël verlaat met bezorgdheid en frustratie. Iedereen in het leger, de inlichtingendiensten en de regering van mijn land weet dat het begin van een zeer grote oorlog niet een kwestie is van óf maar wannéér. In het verleden was Amerika de stabiliserende macht die de honden op afstand hield. Maar nu wordt wat eens de machtigste natie op aarde was, geleid door een zwakke regering die wanhopig is om een deal met Iran te sluiten, schijnbaar ten koste van alles. Als deze nieuwe Iran-deal doorgaat, zal de VS in plaats van meer invloed in de regio te krijgen, zoals ze hopen, in wezen irrelevant worden in het Midden-Oosten. Ik hou van de VS; het is als een tweede thuis voor me. Het breekt mijn hart om te zien wat er is geworden van dit land dat ik zo bewonder en respecteer.

Deal voor Iran

De elite in Washington denkt dat als ze maar met een goede deal voor Iran kunnen komen, de ayatollahs die dankbaar zullen accepteren en zich eraan zullen houden. Maar dat zit niet in hun DNA. Deze regering verwacht dat de mensen in het Midden-Oosten denken en handelen als westerlingen. Dat zal niet gebeuren. Ze gaan er ook van uit dat Israël zal instemmen met de deal omdat ze de normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Saoedi-Arabië als een grote beloning uitspelen. Ook dat zal niet gebeuren. We zouden graag een sterke relatie met Saoedi-Arabië hebben, maar instemmen met een nieuwe Iran-deal is een veel te grote prijs.

Regering Biden

Binnenkort zal de regering Biden haar verschrikkelijke nieuwe deal uitrollen. Alleen een gecompromitteerde en dwaze Democratische regering, samen met hun liberale, progressieve EU-vrienden, zullen erin geloven. De Israëli’s trappen er niet in. De Saoedi’s trappen er niet in. Het Iraanse regime zal het graag ondertekenen, maar zal zich er niet aan houden. Israël zal, omwille van zijn eigen overleving, uiteindelijk alleen moeten optreden om Iran ervan te weerhouden nucleair te worden. En dan zal alles ontploffen.

Gebed

Dus terwijl ik uitkijk naar wat er in Italië en Roemenië in het verschiet ligt, is een groot deel van mijn hart nog steeds thuis in Israël. Ik weet dat God Zijn hand op Zijn natie en Zijn volk heeft. Ik bid voor Zijn tussenkomst in het proces van deze nieuwe overeenkomst en dat Hij op de een of andere manier de kracht, de reputatie en de positieve invloed van de Verenigde Staten van Amerika herstelt.

Netanyahu verzekert wereld van Israëls paraatheid

Zoals ik hierboven al zei, bereidt Israël zich voor op oorlog. Zondag gebruikte premier Benjamin Netanyahu het begin van een vergadering met leden van het veiligheidskabinet om een boodschap te sturen naar de burgers van zijn land en naar de wereld. “We hebben er vertrouwen in dat we elke dreiging zelf het hoofd kunnen bieden, en ook met andere middelen…. De realiteit in onze regio verandert snel. We staan niet stil. We passen onze oorlogsdoctrine en onze actiemogelijkheden aan in overeenstemming met deze veranderingen, in overeenstemming met onze doelen die niet veranderen.” Hij nam ook de tijd om opnieuw te bevestigen dat Israël “vastbesloten is om op te treden tegen het Iraanse nucleaire programma, tegen raketaanvallen op de Staat Israël, en tegen de mogelijkheid van het samenkomen van de scenario’s, wat wij een multi-front campagne noemen.”

Terreuraanslag aan de grens tussen Israël en Egypte

Een zeldzame terroristische aanval vond plaats op de grens tussen Israël en Egypte. Zaterdagochtend vroeg werden twee Israëlische soldaten doodgeschoten door een lid van de Egyptische veiligheidsdienst. Omdat hun locatie afgelegen was, werden hun lichamen pas uren later ontdekt. Toen ze eenmaal waren gevonden, vond er een klopjacht plaats en werd de schutter gevonden. Er ontstond een schietpartij waarbij de Egyptenaar en een derde Israëlische soldaat werden gedood. De Egyptische regering beweert dat het allemaal een misverstand was dat begon toen de veiligheidsagent drugssmokkelaars achtervolgde. Voor Israël wijst de gebeurtenis veel meer in de richting van terrorisme. Premier Netanyahu eist een volledig onderzoek en duidelijke antwoorden.

Iran ontwikkelt hypersonische raket

Met veel feestgedruis en fanfare onthulde Iran dinsdag zijn eerste hypersonische raket. De “Fattah” kan snelheden bereiken van Mach 13-15 en heeft een bereik van 1400 km. Ter referentie: het is 1200 km van de Iraanse grens naar Tel Aviv. Deze nieuwe raket kan ook manoeuvres uitvoeren buiten de dampkring waardoor hij bijna onmogelijk te vernietigen is. Gelukkig hoeven we ons in Israël geen zorgen te maken dat de ayatollahs een kernkop aan een Fattah-raket bevestigen, toch?

VN kiest Iran als vicevoorzitter van Algemene Vergadering

In een typische zet die laat zien wat de Verenigde Naties werkelijk zijn, heeft het verheven orgaan, dat is opgericht om vrede en harmonie over de hele wereld te brengen, deze week Iran gekozen als vicevoorzitter van de Algemene Vergadering. Dit ondanks het feit dat Iran meer dan 500 demonstranten heeft vermoord of geëxecuteerd en tienduizenden anderen heeft opgesloten in de afgelopen negen maanden sinds de dood van Mahsa Amini die werd gedood terwijl ze in hechtenis was van de moraliteitspolitie. Het negeert het feit dat het land de nucleaire waakhonden van de VN trotseert en het verklaarde doel van het islamitische regime om Israël, een medelid van de VN, van de kaart te vegen. Ik veronderstel dat we niet meer mogen verwachten. Het is gewoon meer volslagen onzin die wordt goedgekeurd door de Verenigde Naties.

VAE verlaten door VS geleide maritieme alliantie

Niet lang na het verlaten van een door de VS geleide maritieme coalitie, lijken de Verenigde Arabische Emiraten zich aan te sluiten bij een nieuwe maritieme alliantie. Deze coalitie, geleid door Iran met de hulp van China, zou Saoedi-Arabië, de VAE, Qatar, Bahrein, Irak en mogelijk India en Pakistan omvatten. Dit is het zoveelste bewijs dat de macht in het Midden-Oosten verschuift van het Westen naar het Oosten.

Saoedi-Arabië vermindert de olie-export

Zondag kondigde Saoedi-Arabië aan dat het de olieproductie met 10% zou verlagen. Deze maatregel, die de productie zal verlagen van 10 miljoen vaten per dag naar 9 miljoen, zal waarschijnlijk leiden tot hogere prijzen over de hele wereld. Toen hem werd gevraagd naar het doel van deze stap, zei de Saudische minister van Energie Prins Abdulaziz tijdens een nieuwsconferentie: “Dit is een Saudische lolly. We wilden de taart ijs geven. We willen altijd spanning toevoegen. We willen niet dat mensen proberen te voorspellen wat we doen…. Deze markt heeft stabilisatie nodig.” Ummm, bedankt, Prins, voor deze opheldering.

Rusland vernietigt Oekraïense hydro-elektrische dam

Volgens Oekraïense autoriteiten blies Rusland dinsdag de Nova Kakhovka hydro-elektrische dam op. Door de vernietiging van de dam overstroomde de Dnipro rivier vele steden stroomafwaarts. Kherson, een stad met meer dan een kwart miljoen inwoners, kwam volledig onder water te staan. Velen beschouwen dit als de zwaarste en meest vernietigende aanval van de Russen sinds het begin van de oorlog. Moskou ontkent echter elke betrokkenheid bij de actie.

Treinongeluk India

Een seinstoring leidde vrijdag tot een botsing tussen twee treinen in de Indiase deelstaat Odisha. Van ten minste 288 mensen is bevestigd dat ze zijn omgekomen bij het ongeluk en meer dan 850 anderen zijn gewond geraakt. Het is het dodelijkste treinongeluk in India in meer dan twintig jaar. Bid voor de families van de doden en het herstel van de gewonden. Vraag de Heer om Zichzelf te laten zien in deze tijd van grote tragedie en verlies.

Een moeilijke reis

Hoewel pastor Mike en ik blij zijn om terug te keren naar Italië, is het ook een moeilijke reis voor ons. Precies 14 maanden geleden hebben we hier het tragische overlijden van mijn schoonvader meegemaakt. Het verlies van die grote man van God uit onze familie is iets waar we allemaal nog steeds mee te maken hebben. Dit is dus meer dan alleen een tournee voor Mike en mij. Het is ook een tijd waarin we geconfronteerd worden met het verleden, op zoek zijn naar afsluiting en genezing. Bid alsjeblieft voor ons terwijl we hier zijn. Bid ook voor onze families thuis, omdat onze terugkeer alle herinneringen en emoties bij hen oproept.

Dank u voor uw gebeden en uw steun. Moge God jullie blijven zegenen terwijl jullie Hem volgen en dienen.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over dit onderwerp: beholdisrael.org
Foto: Videostill YouTube Behold Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies