Stichting Sprank viert 50-jarig jubileum

Afgelopen week was het feest op de locaties van Stichting Sprank. De christelijke zorgorganisatie viert dit jaar dat ze 50 jaar zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat is deze week gevierd op de locaties en ze kozen zelf op welke manier. Ook in plaatselijke kerken is zondag aandacht besteed aan het jubileum.

Historie

De geschiedenis van Sprank hangt nauw samen met Vereniging Dit Koningskind. Dit Koningskind is in 1973 opgericht door ouders van kinderen met een beperking. Vanuit hun geloofsovertuiging vonden zij het belangrijk elkaar te ontmoeten en tot steun te zijn. Voor het opzetten van woonvoorzieningen werd in 1974 een aparte stichting opgericht, die sinds 2002 Stichting Sprank heet. Anno 2023 is Sprank een landelijke organisatie met ca. 40 woningen en dagbestedingslocaties. En nog steeds worden nieuwe woningen geopend.

Feestweek

De cliënten genoten tijdens de feestweek van allerlei activiteiten zoals een rondrit in een huifkar, live muziek, een BBQ, een high tea, of een dagje uit. Kerkdiensten door het hele land stonden zondag in het teken van het 50-jarig jubileum. Zo ook bij de Koningskerk in Zwolle. Bewoners kozen samen met de voorganger liederen en gebedspunten. Na de kerkdienst was een gezellige ontmoeting met bewoners, hun verwanten, vrijwilligers en gemeenteleden. Sprank hecht veel waarde aan contacten binnen de kerken waar de cliënten heen gaan.

Regiobijeenkomsten

Samen met Dit Koningskind organiseert Sprank in oktober drie avonden voor verwanten, begeleiders en iedereen die belangstelling heeft. Er is een interactief programma met muzikale omlijsting door Ronald Koops en een verdiepend gedeelte met Manu Keirse, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. De avond staat in het teken van ontmoeting, aanbidding, verdieping en verbinding.

Meer informatie: www.stichtingsprank.nl
Foto: Bunschoten Spakenburg – Leer- en werkplek De Haven

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies