Jildou bakker & Hans Borghuis komen met vervolg op geslaagde tour

Na een geslaagde Tour for Unity komen singer-songwriter Jildou Bakker en spreker Hans Borghuis nu met een vervolg: de Tour of Hope. ‘Hoop is van levensbelang. Het is aan ons om de hoop die wij kennen te delen met de wereld en mensen om ons heen!’

Waar de Tour for Unity kerken een positieve impuls bood in het zoeken naar verbinding, gaat ook de Tour of Hope in op actuele ontwikkelingen in kerk en maatschappij. De focus ligt bij deze nieuwe tour niet alleen binnen de kerk, maar kerkbezoekers worden aangemoedigd om buren, vrienden, familie, klasgenoten of collega’s mee te nemen naar een van de Tour of Hope-avonden.

Levende hoop

Hans Borghuis: ‘Hoop is van levensbelang en wij kennen een levende hoop. In het boek Spreuken lezen we: ‘Als je wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren.’ Deze boodschap is juist nu, in deze tijd, onvoorstelbaar relevant en van belang. Van deze wijsheid willen we graag delen, waarbij we helder maar ook kwetsbaar durven zijn: wij hebben niet de antwoorden op alle vragen, maar – ook al begrijpen we niet alles – we hebben wel een wijsheid gevonden, die toekomst geeft en hoop biedt.’

Grote thema’s

De Tour of Hope brengt een inspirerende boodschap van hoop. In een onzekere tijd, waar veel wordt gesproken over grote thema’s, waar het soms kan lijken alsof de hoop is verdwenen. Binnen en buiten de kerk maken we ons zorgen; over klimaatverandering, discriminatie, onrecht en nog zoveel andere thema’s. Zeker ook jongeren – binnen en buiten de kerk – maken zich soms grote zorgen over hun eigen toekomst. Veel mensen zijn op zoek naar zingeving.

Tour of Hope

De Tour of Hope bestaat uit een afwisseling van eerlijke, pure – en soms ook rauwe – liedjes over hoop door Jildou Bakker, een inspirerende en hoopvolle boodschap door Hans Borghuis en veel interactie waarbij iedereen kan meedoen. De opzet van de Tour of Hope is laagdrempelig, de taal die wordt gezongen en gesproken spreekt jongeren (maar ook ouderen) aan en door zowel de vorm als de inhoud worden mensen van binnen en buiten de kerk aangesproken.

‘Houvast in mijn leven’

Jildou Bakker: ‘Voor mij is God de houvast in mijn leven. Los van alle vragen, onzekerheden en twijfels die ik heb en die misschien iedereen wel heeft in zijn of haar leven, is Zijn liefde de hoop waaraan ik me vast kan houden. Daarin vind ik veiligheid en geborgenheid voor nu en voor de toekomst. Deze hoop zit diep verweven in mijn liedjes en hiermee wil ik erg graag ook anderen inspireren.’

Maatwerk

Een Tour of Hope kan tijdens een reguliere kerkdienst, jeugd- of jongerendienst georganiseerd worden, maar in overleg zeker ook op andere momenten. Er worden materialen beschikbaar gesteld en kerken worden kerken om ook mensen ‘van buiten’ uit te nodigen. Elke bijeenkomst is maatwerk en wordt met de organiserende kerk of organisatie afgestemd en vormgegeven.

Kijk op www.hansborghuis.nl/hope voor alle verder informatie. Hier vind je ook de mogelijkheden om de Tour of Hope te boeken.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies