Nieuwsoverzicht van Amir Tsarfati vanuit Roemenië

Amir: Shalom uit Roemenië! Pastor Mike en ik zijn in Timisoara, een prachtige stad. We naderen het laatste weekend van onze tweedelige Europese tournee. We zijn gezegend om deze hier met deze geweldige mensen af te sluiten.

Afgelopen weekend hielden we de Openbaring Conferentie in Catania, Sicilië. Onze gastheren waren onze vrienden van Missione Paradiso Christian Church en we hadden honderden mensen uit heel Italië en zelfs uit Zwitserland en Duitsland. Een weekend doorbrengen met het onderwijzen van het hele boek Openbaring is gegarandeerd een goede tijd. Gods Woord is krachtig en de mensen waren hongerig om de waarheid te horen. We kunnen niet wachten tot de volgende keer dat we terug kunnen komen.

Roemenië

We zijn een paar dagen geleden in Roemenië aangekomen. We hebben onze tijd hier besteed aan ontmoetingen met mensen en optredens op christelijke tv. Vanavond zal Mike lesgeven in Biserica Penticostala Elim en morgen zullen we in dezelfde kerk de Revealing Revelation conferentie starten. Biserica Penticostala Elim is de grootste kerk in Timisoara en we verwachten duizenden gemeenteleden en gasten uit het hele land. Bidt alstublieft dat Gods Woord doordringt in de harten en gedachten van de aanwezigen. Ons grootste verlangen is dat zielen gered worden en dat gelovigen gesterkt worden in hun geloof en in hun kennis van de waarheid.

Schoonvader

Ik weet dat velen van jullie voor Mike en mij gebeden hebben toen we in Catania waren. Het was de eerste keer dat we naar de stad terugkeerden sinds onze schoonvader er 14 maanden geleden overleed terwijl hij ons vergezelde op een tournee. Vorige week namen we de tijd om de stappen van die dag terug te gaan. Het was erg moeilijk, maar ook erg nuttig en noodzakelijk. God zegende onze tijd en aan het eind van de dag voelden we eindelijk enige afsluiting. Heel erg bedankt dat jullie ons in die tijd wilden gedenken.

2 Korintiërs 1:3-4

Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.

Israël valt doelen bij Damascus aan

Gisterenochtend vroeg heeft Israël vanuit de lucht twee Iraanse doelen in Syrië aangevallen. Eén aanval was vlakbij het internationale vliegveld van Damascus. Enkele uren voor de aanval landde een vrachtvliegtuig van Mahan Airlines op het vliegveld. Mahan wordt vaak gebruikt door de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) om wapens en munitie over te brengen naar hun proxy milities in Syrië. Het andere doelwit was het hoofdkwartier van de 1e divisie van het Syrische leger in al-Kiswah, ten zuiden van Damascus, waarvan bekend is dat er een grote aanwezigheid is van pro-Iraanse sjiitische milities. Terzijde: het gerucht gaat dat de stad al-Kiswah een bezoek krijgt van Nir Tavor en zijn operatieteam in mijn volgende roman, Out of the Far North, die in oktober uitkomt.

Israël sluit grootste wapendeal ooit

In een deal die elk Israëlisch wapencontract uit het verleden overtreft, heeft Duitsland ingestemd met de aankoop van het Israëlische Arrow-3 raketafweersysteem voor 4 miljard euro. De Arrow-3 is ontworpen om exo-atmosferische raketten te onderscheppen die buiten het bereik van de Patriot of IRIS-T systemen vliegen. De levering van de wapens is gepland voor eind 2025.

Hypersonisch raketonderscheppingssysteem

Over Israëlische wapens gesproken, Rafael Advanced Defense Systems Ltd., een bedrijf gevestigd in Haifa, kondigde gisteren aan dat het de allereerste hypersonische raket onderschepper heeft ontworpen. Een week nadat Iran zijn Fattah hypersonische raket lanceerde, waarvan het beweerde dat hij niet te stoppen was, onthulde Rafael de SkySonic die speciaal ontworpen is om raketten zoals de Fattah “te stoppen”. Het raketonderscheppingssysteem is volop in ontwikkeling en zou binnenkort zijn eerste testvluchten moeten maken. Arme ayatollahs, ze lijken altijd een stap achter te lopen.

Arabische Israëli’s gedood in Nazareth

Vijf Arabische Israëli’s zijn doodgeschoten in Nazareth. Deze doden waren echter niet gerelateerd aan terrorisme, maar aan criminele activiteiten. Misdaad en geweld blijven toenemen in de Arabische gemeenschappen van Israël. Slechts enkele uren voor dit dodelijke incident werden een 3-jarig meisje en een 30-jarige man doodgeschoten en ernstig gewond in een andere buitenwijk van Nazareth.

Iran helpt Rusland met dronefabriek terwijl VS nucleaire deal sluit

In een rapport van het Witte Huis wordt beweerd dat Iran Rusland materialen levert voor de bouw van een fabriek voor aanvalsdrones ten oosten van Moskou. Deze drones zijn ontworpen om te worden gebruikt in de oorlog tegen Oekraïne. Dit rapport komt van hetzelfde Witte Huis dat zich naar de tafel haast om een nieuwe nucleaire deal met Iran te ondertekenen. De regering Biden is niet alleen bereid om miljarden dollars voor Iran vrij te maken, maar ze schaffen ook sancties af zodat Irak 2,7 miljard dollar kan vrijmaken om schulden aan Teheran af te betalen.

Zuid-Korea is naar verluidt de volgende in het Amerikaanse plan om de schatkist van Iran te vullen met de terugbetaling van oude schulden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal niet toegeven aan de druk van de VS om het goed te maken met de ayatollahs. De premier zei: “Ons standpunt is duidelijk: Israël zal niet gebonden zijn aan welke deal met Iran dan ook en zal zichzelf blijven verdedigen.”

Opsplitsing van de nieuwe nucleaire overeenkomst met Iran

De New York Times gaf een samenvatting van de nieuwe nucleaire overeenkomst met Iran, een overeenkomst die door sommigen in Iran een “politiek staakt-het-vuren” wordt genoemd. Iran stemt ermee in om 1) uranium niet verder te verrijken dan het 60%-niveau, terwijl het alles behoudt wat het al verrijkt heeft, 2) zijn dodelijke aanvallen op Amerikaanse functionarissen in Syrië en Irak via zijn proxy-milities te stoppen, 3) meer samen te werken met internationale nucleaire inspecteurs, en 4) af te zien van de verkoop van ballistische raketten aan Rusland.

De Verenigde Staten stemmen ermee in om: 1) de sancties niet meer aan te scherpen, 2) buitenlandse tankers toe te staan Iraanse olie te vervoeren, en 3) zich in de VN of IAEA in te houden met het bevorderen van nieuwe strafresoluties voor Irans nucleaire activiteiten.

Er is ook een directe transactie tussen de twee landen. De VS zullen miljarden dollars aan bevroren Iraanse tegoeden vrijgeven voor humanitaire doeleinden. In ruil daarvoor zal Teheran drie Iraans-Amerikaanse gevangenen vrijlaten. Hoewel dit akkoord nog niet is ondertekend, geloven veel functionarissen in de internationale gemeenschap dat het binnenkort zal worden bekrachtigd. Sommigen zullen hiernaar kijken en denken: “Wow, dat is nog niet zo’n slechte deal”. De kans dat het terroristische regime in Iran zich aan hun kant van deze deal zal houden absoluut nihil is.

Door Iran gesteunde milities en VS bereiden zich voor op strijd in Syrië

Iran bewapent zijn militanten in Syrië voor aanvallen tegen de VS. Het doel is om Amerika uit Syrië en uiteindelijk uit het Midden-Oosten te krijgen. Aan de kant van de VS versterken ze zich met nieuwe wapensystemen als voorbereiding op een escalatie. De vraag is wie als eerste zal aanvallen.

Adviseur World Economic Forum stelt nieuwe AI-gebaseerde religie voor

Religie heeft het helemaal bij het verkeerde eind, althans volgens senior adviseur Yuval Noah Harari van het World Economic Forum (WEF). Een deel van het probleem is het menselijke element dat alles heeft verpest, vooral als het gaat om de Bijbel en andere religieuze teksten. Dus misschien is het tijd om het feilbare menselijke aspect eruit te halen en te vertrouwen op het onfeilbare. Maar voor Harari is de onfeilbare niet God, maar kunstmatige intelligentie (AI). “Over een paar jaar zijn er misschien religies die echt correct zijn,” zei Harari in een recent interview. “Denk maar eens aan een religie waarvan het heilige boek is geschreven door een AI. Dat zou over een paar jaar werkelijkheid kunnen zijn….. AI kan nieuwe ideeën creëren; [het] kan zelfs een nieuwe Bijbel schrijven.” Blijkbaar is Harari vergeten dat alle AI een begin heeft. En wat vinden we bij het begin van AI? Een feilbare mens die de code typt. Het lijkt mij dat we onfeilbaarheid alleen kunnen vinden als we het rijk van het geschapene verlaten en naar de Schepper kijken.

Dankbaar

Nogmaals hartelijk dank voor jullie gebeden en steun. Zonder jullie zou deze bediening niet functioneren. Blijf ons steunen terwijl we onze tijd hier in Roemenië afmaken en dan teruggaan naar onze families. Moge God jullie zegenen terwijl jullie Hem dag na dag dienen.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies