Sportweken van Youth for Christ tijdens de zomervakantie

Op veel plekken in Nederland vinden deze zomer Youth for Christ-sportweken plaats. Onder andere in Delft, Rotterdam, Wezep, Emmeloord, Zwolle, Eindhoven en de nieuwste locatie in Lansingerland organiseert de missionaire jongerenorganisatie een week vol sport en spel voor kinderen, tieners en jongeren.

De sportweken, ook wel zomerweken genoemd, hebben als primair doel om op een laagdrempelige manier over God vertellen door middel van sport en spel. Youth for Christ werkt hierin samen met andere jongerenorganisaties en verschillende kerkelijke gemeenten.

Uitkomst

De sportweken bieden ook uitkomst voor veel kinderen die in de zomer niet op vakantie gaan. Zij kunnen in elk geval een week lang terecht bij de jongerenwerkers van Youth for Christ voor sport, spel, drama, ontmoeting met andere kinderen en natuurlijk het nodige drinken en lekkers. Vaak zijn de sportweken een plek waar ze, soms voor het eerst, over Jezus horen.

Achter een schermpje wegkruipen

Directeur Bram Rebergen licht toe: “Ondanks zes weken zomervakantie hebben sommige kinderen weinig anders te doen dan rondzwerven op straat of achter een schermpje wegkruipen op de bank. Terwijl we kinderen en jongeren juist zo graag in beweging zien, zodat ze zich fysiek en mentaal fit voelen. De sportweken van Youth for Christ zijn hierbij heel belangrijk, juist voor deze kinderen. Onze jongerenwerkers geven hen niet alleen een fysieke en mentale kickstart, maar ook geestelijk komt er een geweldige beweging op gang. De gesprekken die tijdens de sportweken worden gevoerd gaan
écht de diepte in.”

De data van de Youth for Christ-sportweken in 2023 zijn:
Wezep 9 – 14 juli
Rotterdam 10 – 14 juli
Delft 10 – 14 juli
Lansingerland 10 – 14 juli
Eindhoven de hele zomervakantie
Zwolle 24 – 28 juli
Emmeloord 24-28 juli

Op www.yfc.nl/verhalen zijn drie verhalen te vinden over de Youth for Christ sportweken en de impact die dit maakt op jongeren door heel Nederland.

Auteur: Charlotte Jordaan
Meer informatie: www.yfc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies