Cate verloor haar man: God was nog maar net begonnen met mijn verhaal

Wat kan er veel veranderen als iemand accepteert dat de Heere Jezus zijn of haar persoonlijke Redder en Verlosser is. Dat gebeurde ook bij Cate uit Oeganda. Ze vertelde hoe haar leven veranderde toen ze die boodschap hoorde: ze ging naar de kerk en ging de Heere Jezus volgen.

Dat veranderde voor Cate ook haar beeld van de rol van de vrouw. Ze had altijd geleerd dat vrouwen vooral moeten zwijgen, maar ontdekte in de kerk dat vrouwen net als mannen beelddragers van de Heere Jezus mogen zijn.

Andere vrouwen bemoedigen

Het leven van Cate is getekend door het overlijden van haar man. Ze vertelt daarover: “Eerst dacht ik dat dit het einde van het verhaal was. Maar dat was het niet, het was nog maar net begonnen. Mijn man had me al naar een theologische school gestuurd. Zelfs toen hij stierf, heb ik dat jaar afgemaakt. Ik slaagde en ik begon in contact te komen met veel verschillende vrouwen. Ik bemoedig nu heel veel andere vrouwen, God heeft mij voorbereid om vrouwen met al hun moeiten te bemoedigen.”

Bekijk de video

Bekijk verhaal van Cate in de video hieronder en wordt bemoedigd door haar verhaal en oproep: als de vrouwen in hun kracht staan, dan zal uiteindelijk het hele land in zijn kracht staan!

Auteur: Verre Naasten
Meer informatie: www.verrenaasten.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies