Youth for Christ Lelystad: Pizzabakkers krijgen versterking

De Buurjongens komen graag met hun pizzafoodtruck op feesten en partijen. Zij krijgen nu versterking van De Buurmeiden. De teams zijn onder begeleiding van Youth for Christ Lelystad, met teamleiders Rick en Jettie.

Teamleider Jettie vertelt over het initiatief van De Buurmeiden: “Meiden die wij kennen van straat of thuis zitten komen bij ons werken. Ze leren allerlei basis vaardigheden en sociale vaardigheden. Wij trekken met ze op en laten hen zien dat ze talent hebben en waardevol zijn”.

Met zijn allen in één foodtruck is wat veel van het goede en dus werden fondsen aangeschreven met het verzoek bij te dragen aan een tweede foodtruck, waarin de meiden pizza’s kunnen bakken, ijs scheppen en koffie schenken. Juist de persoonlijke aanpak en werken in kleine teams met ieder een eigen taak werkt overzichtelijk.

Veel steun

De fondsen die zijn aangeschreven reageren enthousiast en dragen financieel een flink steentje bij. Zo ook het coöperatiefonds van de Rabobank Het Nieuwe Land. Uit handen van mevrouw Hilde Dragt, ledenraad coöperatiefonds, wordt een cheque ter waarde van € 4.500, – overhandigd aan Joe.

Joe verricht veel werk aan de ombouw van de oorspronkelijk uit Oost-Duitsland stammende brandweeraanhanger, uit 1962. Er is al proefgedraaid met dit kekke karretje met de inzet van twee meiden die ijs gingen verkopen. Met dit project wil Youth for Christ Lelystad nog meer jongeren een reden geven om op te staan en van betekenis te zijn. En uit ervaring gesproken, de pizza’s zijn ook smakelijk!

Jongeren ongelukkig

Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigsten ter wereld. Toch blijkt uit tal van onderzoeken (2022) dat jongeren in Nederland juist nog nooit zo ongelukkig waren als nu. Ze kampen met eenzaamheid, depressie en verslaving, en ook zelfmoord komt veel voor. Veel jongeren hebben het gevoel dat ze nergens bij horen, voelen de druk van social media, hebben een gebroken of instabiele thuissituatie of hebben te maken met huiselijk- of seksueel geweld. Dat raakt ons diep in het hart.

Gedreven door Gods liefde

Youth for Christ gáát voor jongeren. Wij zoeken jongeren op, gedreven door Gods liefde. We bieden hen een plek waar ze veilig en geliefd zijn, bieden hen een luisterend oor en geven hen hoop en perspectief voor de toekomst. Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie. Dat is dringend nodig, meer dan ooit.

Meer activiteiten van Youth for Christ

Youth for Christ is op zo’n vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. We ontmoeten tieners en jongeren op straat en op scholen, bijvoorbeeld met onze mobiele ontmoetingsplekken (MOPs), we spelen een potje voetbal op pleintjes en organiseren knutselmiddagen voor meiden van de basisschool. Daarnaast organiseren we inloopmomenten en activiteiten in onze jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden we huiswerkbegeleiding en ondersteunen we jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken.

Met alles wat we doen coachen we tieners en jongeren op hun weg naar volwassenheid. Door wie we zijn en wat we doen, laten we hen zien Wie Jezus is. Op die manier bieden we hen hoop en perspectief.

Meer informatie: www.yfc.nl
Foto: Youth For Christ
Auteur: Mariska de Koning

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies