Gave: Liefdevol omzien naar mensen die naar Nederland gevlucht zijn

Stichting Gave richt zich op vluchtelingen in Nederland. Bij Gave willen ze liefdevol omzien naar mensen die naar Nederland gevlucht zijn: hen praktisch helpen en het geloof met hen delen. Het werk begon in 1992 met een paar jonge mensen die vanuit Gods liefde klaar wilden staan voor deze doelgroep.

Al snel kregen ze een hoop kennis en ervaring en besloten ze daarmee ook allerlei plaatselijke kerken in Nederland toe te rusten. Inmiddels heeft Gave 80 medewerkers. Binnenkort hopelijk 81, want ze zijn hard op zoek naar een Fondsenwerver.

Twee doelen

Gave heeft dus twee doelen: omzien naar vluchtelingen én Nederlandse christenen aanmoedigen en ondersteunen om dat óók te gaan doen. Zelf verwoorden ze het zo: ‘samen met andere christenen oog hebben voor vluchtelingen in Nederland, hen liefhebben en een thuis bieden in de gemeenschap, zodat hun leven tot bloei kan komen’. Er is in ons land veel te doen rondom de komst van vluchtelingen, het kabinet is er zelfs over gevallen. Vluchtelingen zien we steeds vaker als bedreiging. Maar bij Gave zeggen ze: ‘We hebben een Bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen’.

Veel werk

Er is nog erg veel werk te verzetten, daarom wil de organisatie groeien. Een belangrijke voorwaarde daarvoor zijn voldoende financiën. En dus is Gave al een poosje op zoek naar een Fondsenwerver. Maar dat valt nog niet mee, want een hoop andere organisaties zoeken ook naar dergelijke collega’s. Toch is er vast en zeker iemand die juist voor dit werk zijn talenten en gaven in wil gaan zetten. Omdat het zo’n belangrijke functie is, betreft het een betaalde baan. Da’s bijzonder, want de meeste Gave-collega’s werken op vrijwillige basis of ontvangen een salaris op grond van giften vanuit een kring van familie/vrienden.

Laat vooral even van je horen als je interesse hebt in deze functie. Kom eerst gerust vrijblijvend een keertje kennismaken. Hier vind je de hele vacaturetekst en de contactgegevens van Gave.

Van servicedesk tot vakantiekampen

Terug naar Gave zelf. De organisatie biedt allerlei mogelijkheden aan om het plaatselijke werk onder vluchtelingen te ondersteunen. Denk aan een servicedesk, juridische ondersteuning en een kennisbank. Ook heeft Gave landelijke sprekers en adviseurs, die spreken in kerken of meedenken met politici. Dan zijn er nog regiomanagers, toerusters en in meerdere plaatsen heeft Gave ook missionaire medewerkers in dienst. Én Gave organiseert evenementen, zoals de Moeder en Kind weekends en de vakantiekampen voor jongeren.

Meer informatie

Vind het leuk om weer te weten over Gave of om dit werk te ondersteunen? Neem dan een kijkje op de website. Lijkt het je zelfs mooi om mee te helpen? Bekijk hier dan een overzicht met actuele vacatures (de fondsenwerver vind je hier).

Foto: (c) Stichting Gave
Auteur: Gave en Jobfish
Meer informatie over de vacature: www.jobfish.nl
Meer over Stichting Gave: www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies