GlobalRize verhuist naar nieuw Zendingshuis

Stichting GlobalRize is verhuisd naar het nieuwe kantoorpand in ‘t Harde aan Centrumplein 2. Op donderdag 31 augustus is DV de officiële opening, die door de heer Jan Nathan Rozendaal, burgemeester van de gemeente Elburg, verricht zal worden. Frans de Lange, operationeel directeur van GlobalRize: “We hopen dat het GlobalRize Zendingshuis een nieuwe boost gaat geven aan onze missie en de uitvoering ervan.”

De zendingsorganisatie, die het evangelie verspreidt via internet, begon in 2015 aan huis bij oprichter dr. Marten Visser in Wezep en verhuisde in 2017 naar Oldebroek. GlobalRize is in de achterliggende jaren dusdanig gegroeid dat ruimere huisvesting hoog tijd bleek.

GlobalRize Zendingshuis

Het nieuwe pand heet niet zomaar ‘kantoor’, maar ‘GlobalRize Zendingshuis’. Met deze naam wil de organisatie benadrukken dat het niet puur gaat om een plek waar kantoorwerk verricht wordt. Frans de Lange: “We hopen dat het ook een gebouw is van ontmoeting voor de vele vrijwilligers die actief zijn voor de organisatie.” GlobalRize telt ruim 800 vrijwilligers in zowel Nederland als het buitenland, die onder andere actief zijn als online mentor van Bijbelcursussen, Bijbelverzen verspreiden via sociale media kanalen, en mensen te woord staan die via Messenger aankloppen met allerlei levensvragen.

Bereiken

GlobalRize bereikt wereldwijd mensen met de goede boodschap van Jezus Christus. Ook in gesloten landen, waar zendelingen en evangelisten niet welkom zijn, kunnen we het evangelie online brengen.
Dagelijks inspireren we mensen in allerlei talen met prikkelende vragen, bijbelteksten, aansprekende video’s en foto’s. Bezoekers van sociale media vinden ons door te klikken op onze online advertenties. Ook jij kunt meehelpen om via jouw online kanalen mensen met het evangelie te bereiken, op een manier die bij jou past!

Informeren

In Romeinen 10 staat ‘Hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord?’. Dat is de reden dat wij het evangelie verkondigen. We proberen hierbij rekening te houden met verschillende doelgroepen. Wanneer we doelgroepen willen bereiken en van meer informatie over het christelijke geloof willen voorzien, maken we gebruik van een aantal merken, dagelijkse leesplannen en online cursussen. Via advertenties, sociale media en dagelijkse leesplannen verwijzen we naar Bijbelse content op website-artikelen van onze merken. Dit doen we ook voor onze online cursussen. Deze geïntegreerde werkwijze maakt ons werk eenvoudig en doeltreffend.

Merken

Wanneer we mensen willen bereiken en van meer informatie over het christelijke geloof willen voorzien, maken we gebruik van een aantal merken, dagelijkse mail en online cursussen. Via advertenties, sociale media en dagelijkse mail verwijzen we naar Bijbelse content op website-artikelen op websites van onze merken. Dit doen we we ook voor onze online cursussen.

Bijbelwoord

Bijbelwoord is ons brand dat als basis dient voor elke taal. Ook wanneer we met een nieuwe taal starten, beginnen we met dit merk. Dit doen we omdat onze focus op het delen van Gods Woord ligt; we geloven in de kracht die van Zijn Woord uitgaat. Om Bijbelwoord onder de aandacht te brengen, heeft GlobalRize in ruim 30 talen social media pagina’s. Het delen van Bijbelteksten staat op deze kanalen centraal. In ongeveer 10 talen heeft GlobalRize ook een website met artikelen over belangrijke levensvragen en verdieping van het christelijk leven.

She Rises

Vanuit de wens om specifiek vrouwen te bereiken, op te bouwen en te bemoedigen, is het merk She Rises opgericht. Miljoenen vrouwen ontvangen via sociale media en websites inspiratie om God beter te leren kennen. De thema’s, de onderwerpen, de nieuwsberichten en de evenementen die op She Rises te vinden zijn, zijn specifiek voor vrouwen bedoeld. Het is een prachtig platform waar vrouwen verdieping, erkenning en verbinding vinden. Inmiddels bestaat She Rises in het Engels, Nederlands en Spaans.

Learnnn

Het cursusplatform Learnnn is de plek waarop wij onze Bijbelcursussen aanbieden. Dit gebeurt onder het algemeen onder de merknaam Bijbelwoord (of een vertaling ervan). Bij de cursussen worden studenten begeleid door een persoonlijke mentor met veel ruimte voor persoonlijk gesprek. Via Learnnn worden cursussen aangeboden op verschillende thema’s die op een eigen tempo gevolgd kunnen worden. Op deze manier kan er gericht onderwezen worden. Het is echt bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn geraakt meer verdieping in het christelijk geloof te geven.

Dagelijkse leesplannen

GlobalRize stelt dagelijkse leesplannen op om mensen te inspireren vanuit de Bijbel. Deze leesplannen zijn complementair aan het onderwijs in cursussen. Vanuit de leesplannen wordt bijvoorbeeld verwezen naar Bijbelse artikelen op Bijbelwoord en Learnnn voor meer verdieping. Op deze manier worden dagelijks duizenden mensen bemoedigd, geprikkeld en aangezet om de Bijbelse boodschap praktisch toe te passen.

Online cursussen

GlobalRize biedt verschillende cursussen aan om kennis te maken met het christelijk geloof of om het geloof verder te verdiepen. In cursussen worden uiteenlopende thema’s behandeld. Zo hebben we een basiscursus waarin mensen in 15 lessen geschoold worden over de Bijbelse geschiedenis; van schepping tot en met het leven van Jezus Christus. En willen mensen meer weten over het leven van Jezus, dan kunnen zij hierover een specifieke cursus volgen. De cursussen worden in verschillende talen aangeboden en cursisten krijgen persoonlijke begeleiding als daar behoefte aan is.

Begeleiden

Stel, Rakesh uit India ziet op Facebook een advertentie van ons langskomen om in 15 lessen kennis te maken met het christelijk geloof. Hij klikt op de link en begint aan de cursus. Tijdens zijn lessen krijgt hij van GlobalRize een persoonlijke mentor toegewezen. Deze mentor kijkt zijn lessen na en stelt vragen om hem dieper over de stof te laten nadenken. Rakesh durft zijn hart uit te storten, juist omdat hij de mentor niet kent. Extra waardevol is het als dit alles gebeurt in Rakesh’ eigen taal. Zo begeleidt GlobalRize cursisten.

Van scherm naar kerk

GlobalRize begeleidt mensen van scherm naar kerk. We willen met onze online activiteiten mensen helpen de weg naar een kerk te vinden, of hen te helpen zich meer in te zetten voor hun kerkelijke gemeente. Iedereen die een cursus bij GlobalRize doet, krijgt de vraag of hij of zij op zoek is naar een kerk. Als het antwoord ja is, krijgt de cursist concrete hulp bij het vinden van een kerk. Van vrijwel alle landen waar we actief zijn, hebben we een kerkenkaart, waarop precies te zien, is welke kerken in dat land zijn. Zo helpen we mensen op weg!

Meer informatie: www.globalrize.nl
Foto: GlobalRize
Auteur: Esther Visser / website GlobalRize

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies