Amir Tsarfati: Het eigen ik staat centraal en God wordt gekleineerd

Wekelijkse nieuwsbrief van Amir Tsarfati: Update Midden-Oosten. Shalom! Onze Noord-Amerikaanse tournee is nu afgerond! Deze reis begon met een lange vlucht van Israël naar Hawaï, gevolgd door een conferentie in Honolulu, een conferentie in Seattle, een conferentie aan boord van onze Alaska cruise, die werd gevolgd door een familievakantie in Noord-Californië en Nevada. Direct na Nevada gaf ik bijna een hele week les in Zuid-Californië, gevolgd door nog een conferentie in Montreal, Canada.

We eindigden het afgelopen weekend heel bijzonder! Pastor Barry Stagner en ik onderwezen het hele laatste boek van de Bijbel in één weekend tijdens onze Openbaringsconferentie in Montreal. De Heilige Geest opende zoveel harten om hen inzicht te geven in dit belangrijke boek en Hij opende ook enkele harten om de Heere Jezus als hun Verlosser te ontvangen. Al met al had het niet beter kunnen zijn. De volgende ochtend preekte ik in de zondagse diensten bij Good News Chapel. Hartelijk dank aan pastor Steve Gesauldi en zijn team voor hun geweldige gastheren en voor het feit dat ze ons toestonden om voor het eerst samen te komen in jullie prachtige nieuwe gebouw!

God wordt gekleineerd en vernederd

Ik moet toegeven dat mijn hart de afgelopen dagen zwaar was toen ik nadacht over de toestand van onze wereld. We leven momenteel in een zeer pijnlijk seizoen van de menselijke geschiedenis: oorlogen en geruchten van oorlog zijn er in overvloed. Goed wordt kwaad genoemd en kwaad goed, het morele karakter van de mensheid blijft afnemen, echtscheidingen verwoesten huwelijken, baby’s worden in de baarmoeder geaborteerd en kanker en ziekten teisteren de lichamen van velen. Terwijl de aanbidding van het eigen ik groeit, wordt God gekleineerd en vernederd, net als Zijn volk. Het voelt alsof het niet erger kan worden.

Onze missie

Wat doen we in tijden als deze? Kniezen we of hangen we in een depressie? Vluchten we en verstoppen we ons voor de wereld in veilige kleine christelijke enclaves? Nee, het is onze roeping om ons met de wereld bezig te houden. Onze missie als licht in de duisternis is niet voorbij. Sterker nog, ze is nu groter dan ooit nu de tijd van het einde nadert. Dus, terwijl je je missie uitvoert, kijk uit waar je heengaat, blijf omhoog kijken en word elke dag wakker met deze passage in je gedachten:

Titus 2:11-14

Want de zaligmakende genade van God is verschenen aan alle mensen, en leert ons de goddeloosheid en de wereldse begeerten te verloochenen en in deze tegenwoordige wereld bezonnen, rechtvaardig en godvruchtig te leven, terwijl wij verwachten de zalige hoop en verschijning van de heerlijkheid van de grote God en onze Zaligmaker, Jezus Christus. Hij heeft Zichzelf voor ons gegeven, opdat Hij ons zou vrijkopen van alle wetteloosheid en voor Zichzelf een eigen volk zou reinigen, ijverig in goede werken.

Israël valt terroristische doelen aan

Zondagochtend klonken er luide explosies in de Damascus-voorstad Qudsaya. Hoewel Israël zwijgt over zijn deelname, geloven de meesten dat de Israel Defense Forces (IDF) verantwoordelijk was voor aanval. Dit kalenderjaar heeft Israël al minstens 22 aanvallen uitgevoerd op Syrië. Volgens bewoners van het gebied werden “opslagplaatsen van pro-Iraanse milities” vernietigd tijdens de aanval van zondag. Woensdagavond was er veel actie op de Westelijke Jordaanoever, want ten eerste arresteerde de Israëlische veiligheidsdienst een verdachte in verband met een schietpartij. Ten tweede werden acht Palestijnen gewond door IDF-troepen toen ze Joodse gelovigen aanvielen die het graf van Jozef bezochten in Sichem. Tot slot vernietigden de IDF en de grenspolitie samen een explosievenlaboratorium en opslagplaats in het vluchtelingenkamp Balata.

De Israëlische economie doet het prima

In plaats van rond te rennen en te roepen: “De hemel valt! De hemel valt!”, hebben de progressieve linkse media gewaarschuwd, “Israëls economie stort in!”. Wat is de reden voor de piek in inflatiecijfers en het struikelen van de shekel? Premier Benjamin Netanyahu en zijn justitiële hervorming, natuurlijk. Maar net zoals de onheilsvoorspelling van Chicken Little dwaas en verkeerd was, is die van de media dat ook. De inflatie in Israël is gedaald sinds Netanyahu aan de macht is. De kredietwaardigheid van het land, waarvan ze zeiden dat die sterk zou dalen, staat nog steeds op A+. En ons werkloosheidscijfer is nog steeds een van de laagste ter wereld. Deze anti-Netanyahu campagne is georganiseerd en georkestreerd en komt van reclamebedrijven die eigendom zijn van multimiljonairs die vastbesloten zijn om deze regering omver te werpen. Maar ondanks al het geld dat ze in deze aanslag hebben gestoken, zijn het tot nu toe alleen hun financiën die de klap hebben gevoeld.

Uitbreiding van wereldwijde relaties voor Israël

Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat Paraguay nog dit jaar zijn ambassade in Jeruzalem zal openen. Een beetje in navolging van hun bijna-buur in het noorden, heeft Uruguay gezegd dat ze een diplomatieke missie zullen openen in Jeruzalem. Ook in Azië blijven de Israëlische relaties groeien. Woensdag was de Israëlische minister van Economie en Industrie Nir Barkat in Hanoi om een overeenkomst te ondertekenen voor de eerste directe vluchten tussen Israël en Vietnam. De vluchten tussen Hanoi en Tel Aviv gaan in oktober van start.

Israël lanceert nieuwe hightech onderzeeër

Er was geen fanfare toen Israëls nieuwste onderzeeër werd gelanceerd vanuit Kiel, Duitsland. Maar er was wel veel belangstelling. Deze boot, INS Drakon (Draak) genaamd, is een variant van de Dolphin-II klasse en is langer dan zijn voorgangers en heeft een enorm zeil. Het zeil is de toren die uit de bovenkant van de onderzeeër rijst. Er wordt gespeculeerd dat de reden voor de grootte is dat dit de eerste moderne onderzeeër is die is ontworpen om raketten te lanceren vanaf het zeil. Men denkt dat het ballistische raketten zijn met mogelijk een nucleaire lading, die verticaal vanaf de boot worden afgevuurd.

Oekraïne evacueert nederzettingen na mislukte tegenaanval

Na de mislukte tegenaanval van Oekraïne op de Russische troepen heeft Kiev verplichte evacuaties afgekondigd in de noordoostelijke regio Kharkiv. In Kupiansk heeft het militaire bestuur van de stad aangekondigd dat Oekraïense burgers tientallen steden en dorpen in de buurt van het front moeten verlaten. Ondertussen vertelde Stian Jenssen, de stafchef van de secretaris-generaal van de NAVO, dinsdag onverstandig aan een publiek panel: “Ik denk dat een oplossing zou kunnen zijn dat Oekraïne grondgebied opgeeft en in ruil daarvoor NAVO-lidmaatschap krijgt.” De regering in Kiev ging door het lint. De volgende dag nam Jenssen afstand van zijn verklaring en zei dat het “een vergissing” was.

Assad oppositie wordt sterker in Syrië

Het gejuich dat je misschien hoort vanuit Syrië komt waarschijnlijk van de anti-Assad soennitische rebellen. Nu Rusland gedwongen wordt om regelmatig en snel troepen terug te trekken uit Syrië om naar Oekraïne te sturen, worden de aanvallen van de rebellen op het Syrische leger sterker en brutaler. Een andere groep die profiteert van een kleinere Russische aanwezigheid en een afgeleid Syrisch leger is ISIS. Zij hebben Syrische soldaten in een alarmerend tempo aangevallen en afgeslacht. Afgelopen donderdag nog, nadat ze een legerbus hadden overvallen in de buurt van Mayadeen, in de provincie Deir Ezzor, omsingelden ISIS-terroristen het voertuig en openden het vuur. Drieëndertig soldaten aan boord werden afgeslacht. Tot slot werd Damascus maandagavond opgeschrikt door het geluid van een enorme explosie toen een munitiemagazijn ten noordoosten van de stad uit elkaar spatte. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze ontploffing opgeëist…

Amerikaans ministerie van Financiën legt Libanese milieugroep sancties op

Green Without Borders (GWB) is een Libanese NGO die beweert landbouwmodellen voor kleinschalige producenten te promoten. In plaats daarvan promoten GWB en haar directeur, Zuhair Subhi Nahla, de terroristische groep Hezbollah. De organisatie zette buitenposten op bij de Israëlische grens onder het mom van milieuonderzoek. In werkelijkheid huisvestten deze locaties Hezbollah-leden, oefenterreinen voor wapens, opslagplaatsen voor munitie en andere faciliteiten die verband houden met terrorisme. Als gevolg hiervan heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën sancties uitgevaardigd tegen dit valse milieufront. De zware invloed van Hezbollah in Libanon blijft het land verwoesten. De Syrische lira heeft 60% van zijn waarde verloren in minder dan anderhalve maand. Vandaag werd hij verhandeld tegen ongeveer 16.000 lira voor één Amerikaanse dollar. Op het vliegveld is geen elektriciteit. Het draait momenteel op een generator. Zoals ik vorige week al zei, hou ik van het Libanese volk en mijn hart breekt voor hen. Ik bid dat ze op de een of andere manier een manier zullen vinden om onder de duim van deze terroristische organisatie uit te komen, voordat Hezbollah en zijn kwaadaardige leider Hassan Nasrallah hen in een oorlog met Israël storten die ze onmogelijk kunnen winnen.

VS betaalt Iran voor gevangenen

De Verenigde Staten betalen geen losgeld voor gijzelaars. Blijf die zin maar voor jezelf herhalen terwijl je dit verhaal leest. In wat geen losgeld-transactie voor gijzelaars was, is de regering Biden overeengekomen om $6 miljard van Zuid-Korea en vijf Iraniërs die in de VS gevangen worden gehouden vrij te geven aan Iran in ruil voor de vrijlating van vijf Amerikaanse burgers die in Teheran worden vastgehouden. De ingewikkelde rechtvaardiging voor deze actie is zoiets als: “Wat is het probleem? We ruilen gewoon vijf gevangenen voor vijf gevangenen…. Wat? Oh ja, plus de $6 miljard.” Voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS Mike Pompeo noemde dit een “gevaarlijk precedent” en verklaarde vervolgens wat iedereen herkent: “Dit zal alleen maar meer gijzelingen door de Iraanse terroristen aanmoedigen.” Zou het kunnen dat dit iets te maken heeft met het smeren van de glijbanen voor een nieuw nucleair akkoord met Iran? Hmmmm….

Iran valt VS-bases in Syrië aan

In een verhaal dat meer verband zou moeten houden met het vorige dan het blijkbaar is, beweert een nieuwe door Iran gesponsorde terroristische organisatie die zichzelf het “Volksverzet in de Oostelijke Regio” noemt drie aanvallen te hebben uitgevoerd met raketten en drones op Amerikaanse bases in het noordoosten van Syrië. De drie aanvallen, die de groep naar eigen zeggen zaterdag heeft uitgevoerd, waren gericht op Amerikaanse militaire faciliteiten in de olie- en gasvelden Shadadi, Konikho en Omar.

Moslimmenigte valt kerken aan in Pakistan

Woedend over beschuldigingen dat een christen een Koran zou hebben ontheiligd, gingen moslimgroepen gisteren op rooftocht om kerken aan te vallen. Eén kerk werd in brand gestoken en twee andere werden geplunderd en beschadigd. Daarnaast werden talrijke christelijke huizen aangevallen. Vandaag nam het geweld toe en werden christenen doodgeslagen en van hoogtes gegooid. De VS onderhoudt nauwe betrekkingen met Pakistan. Wat doet de regering in Washington om dit te stoppen? Waar zijn de mensenrechtengroeperingen? Is het omdat er alleen christenen worden gedood dat iedereen het lijkt te negeren?

Niger Junta gaat voormalig president vervolgen voor verraad

De toekomst van de verdreven Nigerese president Mohamed Bazoum ziet er somber uit. De heersende militaire junta heeft verklaard dat ze de gevangen president zal vervolgen op beschuldiging van verraad. Woordvoerder van de junta, kolonel Amadou Abdramane, verklaarde dat ze “het nodige bewijs hebben verzameld om de afgezette president te vervolgen… wegens hoogverraad en het ondermijnen van de interne en externe veiligheid van Niger”.

Bosbranden verwoesten Maui

Het dodental is gestegen tot 106 bij de bosbranden die het Hawaïaanse eiland Maui hebben verwoest. De schade aan eigendommen wordt geschat op minimaal 3,2 miljard dollar, met meer dan 5200 huizen die zijn verwoest of beschadigd door vlammen of rook. De brand was nog maar net voorbij of kopers uit andere landen boden aan om het land te kopen van de slachtoffers die hun huizen hadden verloren. Als gevolg hiervan wil gouverneur Josh Green van Hawaï een moratorium instellen voor kopers van land van buiten de staat.

Meer over Behold Israël

Begin oktober verschijnt mijn volgende Mossad-thriller, Out of the Far North! Ook deze spannende roman, die vele krantenkoppen weerspiegelt, draait om Rusland en neemt je mee van Syrië naar Hongarije naar Wit-Rusland naar Moskou. En zoals altijd is het evangelie sterk aanwezig in dit boek, waardoor het een perfect middel is om het goede nieuws van verlossing door Christus in de handen van ongelovige vrienden en geliefden te krijgen. Bestel je exemplaar vandaag nog!

Nieuwscentrum in Galilea

Nu misleiding en demonische krachten de media van de wereld overnemen, vraag ik jullie om voor ons te bidden terwijl we hard werken om een centrum in Galilea op te richten van waaruit we jullie dagelijkse updates en woorden van waarheid zullen geven! Wanneer binnenkort de tijd komt om dit centrum op te richten, zullen we veel hulp van jullie nodig hebben. In het jaar 2024 zullen de meesten van jullie geen enkel nieuwskanaal meer kunnen vertrouwen. Wij willen er zijn om onbevooroordeeld en ongefilterd nieuws uit Israël, het Midden-Oosten en de wereld om ons heen te brengen! Bid alsjeblieft voor ons CONNECT project!

Nieuwsmedia en overheden

Bill C-11 die nog niet zo lang geleden in Canada is aangenomen, reguleert zogenaamd alleen omroepen, inclusief aanbieders van zowel traditionele omroepdiensten als online streamingdiensten. Echter, in hun poging om geen royalty’s te hoeven betalen aan omroepen (zoals vereist in de nieuwe wet), verwijderen sociale mediagiganten nieuwskanalen simpelweg van hun platforms. Dit is een nieuwe manier voor overheden om nieuwsconsumptie te beperken tot alleen de gereguleerde kanalen en zo de inhoud te controleren die mensen consumeren. Dit gebeurt niet alleen in Canada. Regeringen over de hele wereld doen er alles aan om uiteindelijk te bepalen welk nieuws hun burgers mogen consumeren. Daarom dring ik er bij jullie op aan om lid te worden van mijn Telegram-kanaal! Je zult geen echt nieuws horen als je alleen op sociale media vertrouwt!

De hoop van Israël

Vanaf de oprichting als natie werd de hoop van Israël nooit in het volk zelf gevonden. De basis van hun hoop was – en is tot op de dag van vandaag – gelegen in hun God. Maar als de Bijbel spreekt over de hoop van Israël, naar wie of wat verwijst hij dan? Ga met me mee op een reis door de Schrift om de hoop van Israël in het verleden, heden en de toekomst te identificeren. Onderweg zul je ontdekken dat deze hoop niet alleen voor Israël geldt, maar voor de hele wereld. Stem morgen om 12:00 PM PDT af op de première van mijn nieuwe boodschap!

Dank

Bedankt voor jullie gebeden tijdens mijn lange Noord-Amerikaanse tournee. Ik ben ook zo dankbaar voor jullie voortdurende gebed en financiële steun voor deze bediening. Moge God jullie zegenen deze dag en door de week.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Foto: Videostill Youtube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies