Ellen en Angelina in Armenië willen in de winter ook graag naar school

In het dorpje waar de zusjes Ellen; 8 jaar en Angelina; 4 jaar wonen is geen school. Daarom moeten ze elke dag, samen met hun drie andere zusjes, 6 km lopen naar het buurdorp waar de school staat. In de lente en de herfst is dat nog wel te doen, maar tijdens de vreselijk koude Armeense winters blijven ze thuis want ze hebben geen winterkleren; alleen maar een zomerjas en slippers. Omdat ze hierdoor veel lessen missen, is de kans groot dat ze blijven zitten en door klasgenootjes worden uitgelachen en gepest.

Ani, de moeder van Ellen en Angelina, is door haar man in de steek gelaten. Ze probeert zoveel mogelijk te werken en geld te verdienen zodat ze met haar gezin kan rondkomen. Maar dat lukt nauwelijks. Ze vindt het vreselijk en schaamt zich ervoor dat ze haar kinderen niet kan geven wat ze nodig hebben: winterschoenen en warme winterjassen.

Mensenkinderen wil moeders als Ani helpen om hun kinderen warmte te geven middels warme winterjassen en winterschoenen. De kinderen kunnen dan naar school, ook wanneer het sneeuwt en het koud is. Bovendien lopen ze dan geen achterstand op en hebben ze betere kansen op een goede toekomst.

Mogen we op uw warme hulp rekenen?

P.S. Voor slechts € 40,- geeft u een kind in Albanië, Armenië of Moldavië een paar winterschoenen en een warme jas. U bepaalt natuurlijk zelf óf en hoeveel u geeft.
In Armenië worden de jassen en schoenen gemaakt in de drie naaiateliers en de schoenmakerij die door Mensenkinderen zijn opgezet.

Informatie over Mensenkinderen

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië en Moldavië en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Voor meer informatie: www.mensenkinderen.nl
Foto: Mensenkinderen
Auteur: Jolanda Heldoorn

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies