Sprekers op de Open Doors-dag 2023 bekend

De komende Open Doors-dag, wordt op zaterdag 21 oktober gehouden in de Hallen in Barneveld. Sprekers uit Iran, Noord-Korea en Burkina Faso vertellen die dag over de situatie van vervolgde christenen in hun land. Het middagprogramma is volledig uitverkocht, het avondprogramma nog niet. Naar verwachting zullen er circa 4000 bezoekers naar de jaarlijkse Open Doors-dag komen.

De Open Doors-dag komt er aan! Een dag die in het teken staat van de ontmoeting met elkaar en met onze vervolgde broers en zussen. Het thema van de Open Doors-dag 2023 is ‘Groot is Uw trouw’. Tijdens de Open Doors-dag mogen we bemoedigd raken door getuigenissen van Gods trouw in de levens van vervolgde christenen.

Hea Woo* uit Noord-Korea

“Het is onmogelijk om christen te zijn in Noord-Korea. Ouders moeten het ‘zwarte boek’ ( de Bijbel) verbergen, omdat hun kinderen op school leren dat ze alles wat met het christelijk geloof te maken heeft, moeten rapporteren aan de leerkracht.” En toch was het de moeder van Hea Woo die een kruisje bij zich droeg en zo nu en dan mompelend naar de hemel staarde. Ze sprak er nooit met haar kinderen over, maar veel later begreep Hea Woo dat haar moeder dan aan het bidden was.

Hea Woo vluchtte in de jaren negentig uit Noord-Korea, maar werd in China gearresteerd en teruggestuurd. In Noord-Korea zat ze in verschillende gevangenissen en een strafkamp opgesloten. Ze hield het christelijk geloof dat ze van haar moeder had overgenomen verborgen. Toch vond ze manieren om ervan te getuigen. De smerige toiletten in het kamp waren haar ‘kerkgebouw’. Medegevangenen kwamen tot geloof. Sinds haar vrijlating reist Hea Woo over de hele wereld om haar verhaal te vertellen.

  • Hea Woo is een schuilnaam. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld en wordt ze onherkenbaar in beeld gebracht.

Boureima Diallo uit Burkina Faso

Boureima Diallo is predikant in Burkina Faso, waar hij zich al vijftien jaar inzet voor medegelovigen in de Sahel. Hij groeide op als moslim, zoals de meeste Fulani in Afrika, maar kwam al jong tot bekering. Zijn vader gaf hem toestemming om naar een kerk te gaan en gaf hem zelfs een Bijbel. Diallo is nu voorzitter van FulNet (Fulani Network) en vicevoorzitter van de Council of Churches Missions and Ministries of Burkina Faso (CEMMEB). Naast zijn inzet bij discipelschapstrainingen voor de overwegend islamitische Fulani-gemeenschap in Burkina Faso, is hij actief als voorganger in een Burkinese pinkstergemeente.

Diallo (51) studeerde in Londen, is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is een wielerfanaat en fietste in 2006 binnen zes weken 7.500 kilometer langs de Britse kust.

Amin Afshar-Naderi uit Iran

Amin Afshar-Naderi belandde in de cel toen hij Kerst vierde in een kleine huisgemeente in Iran. Omdat hij weigerde zijn geloof af te zweren, zat hij tot tweemaal toe in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Wekenlang zat hij in strikte afzondering in een isoleercel en moest rekening houden met een gevangenisstraf van 15 jaar. Meerdere keren ging hij in hongerstaking uit protest tegen de erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis. Amin kwam uiteindelijk op borgtocht vrij en besloot Iran te ontvluchten.

Op de Open Doors-dag vertelt hij hoe de aankoop van een Nieuw Testament in een tweedehands boekwinkel hem tot geloof in Jezus Christus bracht en waarom die keuze hem gevangenschap en lijden waard was.

Meer informatie: www.opendoors.nl
Foto: Videostill
Auteur: Gerhard Wilts

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies