Vier de kerk: Waar Jezus mensen bij elkaar brengt, is vreugde

Om het nieuwe kerkseizoen te markeren, organiseren veel kerken na de zomervakantie een startweekend of -zondag. Dat is een prachtige gewoonte: het is goed om samen die start te maken. En daarbij terug te gaan naar de kern: vieren dat je gemeente van Jezus Christus bent. Om er vervolgens met nieuwe energie weer samen de schouders onder te zetten.

Samen met een aantal kerkelijke organisaties hebben we hebben daarom een feestbox samengesteld vol inspirerende ideeën en materialen voor het begin van het nieuwe seizoen. Elke NGK-gemeente heeft er deze zomer eentje opgestuurd gekregen, bedoeld om de start van het nieuwe seizoen te omlijsten (zie www.vierdekerk.nl). Dit bemoedigende filmpje is daar onderdeel van: Dennis (Zambia), Marc (Burkina Faso), Pompa (India) en Rommell (Vezenuela) vertellen hoe zij ‘Vier de kerk’ beleven.

Dennis Milanzi uit Zambia

Dennis Milanzi uit Zambia: “Het christendom is niets anders dan het dagelijkse vieren van genade en Gods redding. Dat geldt voor ons in Zambia, maar ook voor jullie in Nederland. En daardoor kan de kerk tot zegen zijn.”

Dat doet de kerk in Zambia heel concreet: met onderwijs in de meest afgelegen regio’s, bezoekwerk onder gevangenen en goede gezondheidszorg, middenin de bush. Juist op die plekken is de kerk tot zegen voor mensen. Vier die kerk!”

Laat de wereldkerk delen in jouw feestvreugde

Samen mogen we vieren dat we kerk zijn, dat doen we bijvoorbeeld tijdens een startzondag. We mogen vieren dat we gemeente van Jezus Christus zijn. Dat Jezus van Zijn kerk houdt en ervoor zorgt.

Verre Naasten ondersteunt partners om de kerk te vieren, om Zijn handen en voeten te zijn in de hele wereld. Met jouw gift help je kerken wereldwijd om Jezus’ handen en voeten te zijn. Geef jij ook voor meer feestvreugde in de wereldwijde kerk?

Startpakket voor kerken

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee! Om jouw kerk daarbij te helpen, hebben wij een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen. De feestbox is verspreid onder alle NGK-kerken. Op deze website vind je nog meer inspiratie om de start van het seizoen in jouw kerk tot een groot feest te maken!

Deze feestbox is een initiatief van Steunpunt Kerkenwerk, Kerkpunt, LPB media, Kerk2030, Theologische Universiteit Kampen | Utrecht & Verre Naasten.

Ja, ik deel mijn feestvreugde en wil doneren
Meer informatie: www.vierdekerk.nl
Of kijk hier: www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies