Nieuwe directeur bij Gave: Voormalig vluchteling Murad Bero

HARDERWIJK – Voormalig vluchteling Murad Bero start per 1 september als operationeel directeur bij stichting Gave. Algemeen directeur Jan Pieter Mostert keert per die datum terug van ziekteverlof. Samen gaan zij leidinggeven aan de groeiende christelijke organisatie die vluchtelingen in Nederland wil laten weten dat ze gezien en geliefd zijn door God en mensen.

Murad Bero (41) heeft veel leidinggevende ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij zette een uitzendbureau op dat een snelle groei doormaakte. Vervolgens werd hij directeur bij een horecagroothandel en momenteel is hij eigenaar van een consultancybedrijf. Daarnaast is Murad politiek actief voor de ChristenUnie en ambassadeur voor International Justice Mission. Binnen Gave zal Murad verantwoordelijk zijn voor de interne organisatie waar hij zich gaat richten op het optimaliseren van de organisatiestructuur en de bedrijfsprocessen.

Geboren en getogen in Bethlehem

Murad is geboren en getogen in Bethlehem (Israël) waar zijn vader een restaurant had. Vanwege doodsbedreigingen moest het christelijke gezin vluchten, waarna het in Nederland asiel kreeg. Hij woont met zijn gezin in Veenendaal. Zijn Irakese vrouw heeft eveneens een vluchtachtergrond. “Waar Gave voor staat, inspireert mij”, zegt Murad. “Ik werd niet gezien en geliefd toen ik vluchteling was. Nu kan ik deze liefde zelf doorgeven.”

Over Stichting Gave

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. De stichting maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ naam te zien en lief te hebben.

Kijk voor meer informatie op www.gave.nl
Auteur: Rien Bregman
Foto: Stichting Gave

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies