Amir: We zitten in de grootste politieke crisis sinds het ontstaan van Israël

Shalom uit Israël! Ik ben weer aan het werk nadat ik een dag had genomen om van wat tijd met mijn gezin te genieten. Het is de laatste tijd erg druk geweest met reizen en het geven van lezingen, maar God is goed geweest. Ik ben dankbaar voor deze speciale momenten met degenen van wie ik het meest hou.

Nu we het er toch over hebben, volgende week vieren mijn vrouw en ik onze trouwdag! We zullen genieten van een avond samen voordat ik net na middernacht op het vliegtuig stap om naar het zuidelijk halfrond te gaan. Zoek me op in Nieuw-Zeeland en Australië! Ik kom jullie kant op!

Als ik Israël verlaat, doe ik dat met één oog naar voren en één naar achteren gericht. Ik ben erg opgewonden om mijn Kiwi- en Aussievrienden weer te bezoeken, maar ik doe dat op een zeer kritiek moment in de geschiedenis van Israël. Voor degenen onder jullie die mijn Telegram volgen, jullie weten dat mijn land geconfronteerd wordt met de diepste politieke en juridische crisis sinds zijn ontstaan.

In de komende 3-4 weken zal het zeer links georiënteerde Israëlische Hooggerechtshof bijeenkomen om twee kwesties te bespreken die ver buiten zijn mandaat vallen. Afhankelijk van wat ze beslissen, kan het land omvallen.

Een basiswet wijzigen

Ten eerste zal het bespreken of het parlement niet kan stemmen om een basiswet te wijzigen. Als land zonder grondwet vormen de basiswetten de basis voor de manier waarop onze regering zaken doet. In het verleden vielen deze basiswetten altijd onder de bevoegdheid van de Knesset. Het Hooggerechtshof wil deze macht naar zich toetrekken.

Netanyahu

Ten tweede zal de rechtbank bepalen of ze een proces zal toestaan dat Netanyahu ongeschikt zal verklaren voor zijn ambt, waardoor de recente stemming van een meerderheid van de Israëli’s teniet wordt gedaan. Voor degenen onder jullie in Amerika, denk aan toen het Congres hetzelfde probeerde te doen met Donald Trump toen hij president was, en wat jullie rechtssysteem nu met hem probeert te doen. Als Netanyahu uit zijn ambt wordt gezet, zullen de typisch rustige conservatieven door het lint gaan. Ik weet niet wat ik dan kan verwachten.

God heeft de controle

Maar zelfs te midden van deze crises in onze eigen landen en in het buitenland moet de kerk van de Heer niet toegeven aan het bedrog, de chaos en de wetteloosheid die we overal om ons heen zien. Dat leidt vaak tot woede, wanhoop en depressie. We moeten onthouden dat God de controle heeft. We moeten één oog op de wereld gericht houden, maar het andere op het Woord van God. Het is vanuit dat laatste dat we troost, hoop en vrede kunnen ervaren in de waanzin van de samenleving.

Mieuw project: CONNECT

Ik ben vastbesloten om je in 2024 te helpen je juiste focus te behouden door je het nieuws uit Israël, het Midden-Oosten en de wereld te geven, maar dit te doen door de lens van de Schrift. ‘Behold Israël CONNECT’ zal de plek zijn van waaruit we in staat zijn om de hele wereld te bereiken met Gods waarheid en met het Evangelie van Jezus Christus. Bid alstublieft voor ons terwijl we proberen deze visie werkelijkheid te laten worden.

Israëlische geheime dienst bewijst dat Iran medeplichtig is aan smokkel van explosieven naar Israël

Shin Bet, de Israëlische geheime dienst, kondigde donderdag de arrestatie aan van vier Arabisch-Israëliërs voor het smokkelen van explosieven van Iraanse makelij naar Centraal-Israël. De dodelijke apparaten werden vanuit Iran via Hezbollah over de grens gesmokkeld. “Deze zaak illustreert eens te meer de inspanningen van terroristische elementen van Hezbollah en Iran om de Arabische burgers van Israël uit te buiten voor veiligheidsactiviteiten tegen de staat,” zei een hoge functionaris van Shin Bet in een verklaring.

Terroristische incidenten in Israël

Bij een steekpartij is een man gewond geraakt en een terrorist gedood. Het incident vond gisteravond plaats op een treinstation in Jeruzalem. De terrorist, die werd neergeschoten door een agent van de grenspolitie, werd geïdentificeerd als een 14-jarige jongen uit een wijk in Jeruzalem. Nu offeren de Palestijnen hun kinderen op om onschuldige burgers te vermoorden! Een paar uur later ontplofte een explosief dat bedoeld was voor een bus vol Joodse gelovigen bij een militair voertuig van de IDF buiten het Graf van Jozef in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag waarbij drie soldaten gewond raakten. Eerder vandaag, donderdag, ramde een Palestijnse vrachtwagenchauffeur opzettelijk vier Israëlische soldaten die geen dienst hadden, waarbij er één omkwam en de andere drie gewond raakten. De vrachtwagenchauffeur werd doodgeschoten na een achtervolging.

Laserverdediging

Verwacht wordt dat Israël over een jaar het eerste land ter wereld zal zijn met gedeeltelijke laserbescherming tegen raketten en andere vliegende wapens. Over twee jaar hoopt men volledige bescherming te hebben. Dit zal niet alleen zeer effectief zijn, maar het zal ook werken tegen verwaarloosbare kosten in vergelijking met de $50.000 per granaat Iron Dome.

De strijd op laag niveau met Iran via Syrië en Libanon gaat door. Op maandag trof een Israëlische zeeslag Iraanse doelen op het vliegveld van Aleppo in Syrië. Diezelfde dag zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant tegen de secretaris-generaal van de VN: “Het potentieel voor een gewelddadige escalatie aan de noordgrens van Israël groeit, als gevolg van flagrante schendingen door de door Iran gesteunde Hezbollah.” Iran zet Hezbollah onder grote druk om op te treden tegen Israël.

Ondertussen doet Hezbollah alsof ze in de verdediging schiet. Ook op maandag zei Hezbollah-chef Hassan Nasrallah: “Voor elke Israëlische moord tegen een Libanees, Palestijns, Iraans persoon of wie dan ook, die wordt uitgevoerd op Libanees grondgebied – zal er een strenge reactie komen en we zullen er niet over zwijgen.” Misschien als je rustig aan jouw kant van de grens zou blijven, zouden jij en je bemanning je hier geen zorgen over hoeven te maken.

Israëls stijgende BBP

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft de economie van Israël maar stijgen. Op dit moment is het BBP per hoofd van de bevolking $55.540, een stuk hoger dan het grootste deel van West-Europa en Japan. Twee decennia geleden was dat nog maar 12.000 dollar. De Heer heeft Zijn volk teruggebracht naar het land en heeft ervoor gezorgd dat ze floreren! God is goed!

Libische minister van Buitenlandse Zaken ontmoet Israëlische tegenhanger

Het is een verhaal dat alleen werkt in het Midden-Oosten en als Israël erbij betrokken is. Vorige week bracht de Libische minister van Buitenlandse Zaken Najla al-Mangoush tijd door met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen tijdens een ontmoeting die werd georganiseerd door de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani. Wat een prachtige gebeurtenis tussen twee landen die zo op gespannen voet met elkaar staan, toch? Niet als je Libiër bent.

Massale protesten vulden de straten en de Libische premier Abdulhamid al-Dbeibah schorste al-Mangoush snel. Toen de protesten toenamen, sprong de minister van Buitenlandse Zaken in een privévliegtuig en vluchtte naar Turkije. Maandag ontsloeg de premier al-Mangoush, maar het ziet er niet naar uit dat ze rustig zal vertrekken. De nu voormalige minister van Buitenlandse Zaken beweert dat het in feite de premier was die haar vroeg om minister van Buitenlandse Zaken Cohen te ontmoeten, en ze zegt dat ze bewijs heeft. Dit wordt interessant om naar te kijken!

Vliegtuig vol Israëliërs moet noodlanding maken in Saudi-Arabië

Een vlucht van Air Seychelles met 128 Israëli’s aan boord moest maandag een noodlanding maken in Jeddah, Saoedi-Arabië. In het verleden zou dit tot een zeer gespannen situatie hebben geleid. In plaats daarvan werden de passagiers opgevangen en kregen ze kamers in een hotel op de luchthaven. De volgende dag bracht een vervangend vliegtuig iedereen naar huis in Tel Aviv. Premier Benjamin Netanyahu nam na het incident een video op waarin hij zei: “Ik waardeer de goede nabuurschap enorm.” Nog maar één reden waarom we in Israël zo dankbaar zijn voor de Abraham Akkoorden van de vorige Amerikaanse regering.

Saoedi-Arabië gebruikt China als pion in Amerikaanse nucleaire onderhandelingen

Hoe krijg je de jongen zover dat hij je meevraagt naar het schoolbal? Je begint te flirten met zijn grootste vijand. Saoedi-Arabië heeft geprobeerd om de steun van de VS voor hun nucleaire ontwikkeling, inclusief de bouw van een kerncentrale, op te nemen in de onderhandelingen over normalisatie tussen Saoedi-Arabië en Israël. Maar Washington treuzelt en concentreert zich in plaats daarvan op het forceren van Palestijnse kwesties.

Dus kondigde Riyad op vrijdag aan dat het een aanbod van China overweegt om de centrale te bouwen en voegde er later aan toe dat ze ook biedingen van Rusland en Frankrijk overwegen. In een zeer gewiekste zet bieden ze ook aanzienlijke financiële steun aan de Palestijnen. Niet alleen zal dit er mogelijk toe leiden dat de VS zich terugtrekt van sommige maatregelen waar ze op aandringen, het kan ook de relaties met de Palestijnen en de Arabische wereld helpen als Saoedi-Arabië hen buiten de driehoeksonderhandelingen met de VS en Israël laat.

Oekraïne breekt door Russische verdedigingslinie

De voorzitter van de Amerikaanse stafchefs, generaal Mark Milley, heeft bekendgemaakt dat Oekraïense troepen door de eerste verdedigingslinie van Rusland zijn gebroken. Milley: “Het is nog te vroeg om het succes of falen van de aanval te beoordelen. Het is duidelijk dat er tot nu toe gedeeltelijk succes is geboekt.” Dinsdagavond was er een uitgebreide aanval van Oekraïense drones op zes gebieden in Rusland. Vier IL-76 transportvliegtuigen werden beschadigd op de luchtmachtbasis in Pskov. Aan Russische kant gingen ze door met het verslaan van Kiev, met hun grootste luchtaanval ooit op de stad met behulp van drones en kruisraketten.

Nog een staatsgreep in Afrika

Enkele ogenblikken nadat bekend was geworden dat de Gabonese president Ali Bongo Ondimba, die 14 jaar aan de macht was, was herkozen, verschenen er soldaten op de televisie die de annulering van de verkiezingen en de ontbinding van de regering aankondigden. Bongo werd onder huisarrest geplaatst en een militaire interim junta onder leiding van generaal Brice Oligui Nguema werd in zijn plaats geïnstalleerd. Drie landen ten noorden van Gabon heeft de militaire junta in Niger de ambassadeurs van Nigeria, Duitsland, de VS, Ivoorkust en Frankrijk bevolen het land onmiddellijk te verlaten. De situatie is nog steeds veranderlijk en zeer gevaarlijk in dat instabiele land. In goed Afrikaans nieuws kondigde Sierra Leone aan dat het bereid is een ambassade te vestigen in Jeruzalem.

Tientallen mensen gearresteerd voor brandstichting bij Griekse bosbranden

Terwijl dodelijke bosbranden woeden in Griekenland, hebben de Griekse autoriteiten 79 mensen gearresteerd op beschuldiging van brandstichting. Tot nu toe is er meer dan 1,3 miljard vierkante meter in vlammen opgegaan, wat het de grootste brand ooit in een EU-land maakt, en het dodental door de vlammen nadert de twee dozijn.

Over Behold Israël

Zoals ik hierboven al zei, vertrek ik volgende week naar Auckland, waar pastor Barry Stagner en ik zullen samenwerken om de tweedaagse Openbaring Conferentie te presenteren. We komen 8-9 september samen in het Victory Convention Centre in Auckland en je kunt je nog inschrijven. Daarna gaan we naar Australië waar we op 12 september in Gold Coast zijn voor An Evening of Bible Prophecy, en op 13 september geven we twee verschillende boodschappen in Brisbane. Tot slot ronden we onze tijd op het zuidelijk halfrond af met een tweedaagse Openbaringconferentie in Melbourne. Als je in dat deel van de wereld woont, zouden Pastor Barry en ik je daar graag zien!

Telegram website

We begrijpen en waarderen je verlangen naar nieuws. We weten echter ook dat sommigen van jullie om verschillende redenen geen toegang hebben tot mijn Telegram-kanaal via de app. Laat je niet ontmoedigen! Zelfs als je de app niet hebt, kun je nog steeds op de hoogte blijven van al mijn laatste nieuws online door mijn Telegram website te bezoeken op je computer en/of mobiel apparaat. Klik gewoon op deze link, bookmark de pagina en je hebt eenvoudig toegang tot al mijn actuele headlines. Geen apps, geen lidmaatschappen, gewoon nieuws!

Mossad-thriller

Begin oktober verschijnt mijn volgende Mossad-thriller, Out of the Far North! Ook deze spannende roman, die vele krantenkoppen weerspiegelt, draait om Rusland en neemt je mee van Syrië naar Hongarije naar Wit-Rusland naar Moskou. En zoals altijd is het evangelie sterk aanwezig in dit boek, waardoor het een perfect middel is om het goede nieuws van verlossing door Christus in de handen van ongelovige vrienden en geliefden te krijgen.

Zoek de dingen die boven zijn

Jezus leerde Zijn discipelen om een eeuwig perspectief in hun wereldbeeld te hebben. Paulus versterkte deze waarheid aan de gemeente toen hij hen herinnerde aan hun nieuwe positie voor God in Christus. Wat betekent het om de dingen die boven zijn te zoeken, en hoe beïnvloedt dit het leven van de gelovige hier en nu? Stem deze vrijdag om 12 uur ‘s middags af op YouTube, Facebook en Twitter om mijn boodschap “Zoek de dingen die boven zijn” te horen, als we ons richten op de hemelse focus van de gelovige.

Dank!

Dank jullie wel, lieve vrienden, voor jullie gebeden en steun. Vergeet niet om Pastor Barry en mij de komende twee weken voor de Heer te houden terwijl we naar en door Nieuw-Zeeland en Australië reizen. In het bijzonder vraag ik jullie om te bidden voor een snelle goedkeuring van mijn Australische visum. Het zou een grote zegen zijn als ik het in handen zou hebben voordat ik in Tel Aviv op het vliegtuig stap. Ik kijk er naar uit om jullie verslag te doen van de mooie dingen die God doet terwijl we daar zijn.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies