Zendingshuis GlobalRize geopend door burgemeester van Elburg

‘T HARDE – Op 31 augustus is het GlobalRize Zendingshuis in ‘t Harde officieel geopend door de burgemeester van de gemeente Elburg, Jan Nathan Rozendaal. Bij de feestelijke plechtigheid waren meer dan honderd genodigden aanwezig. De burgemeester van Elburg, Jan Nathan Rozendaal, verricht de officiële openingshandeling.

Voordat de burgemeester het rode lint doorknipte, werd een aantal toespraken gehouden. Directeur Frans de Lange heette alle aanwezigen welkom en bedankte uitvoerig alle mensen die dit prachtige kantoorpand mogelijk hebben gemaakt. Dankzij de steun en hulp van diverse ondernemers die de organisatie een warm hart toedragen en de onvermoeibare inzet van medewerkers en vrijwilligers is het GlobalRize Zendingshuis werkelijkheid geworden. De Lange sprak de hoop uit dat het pand een boost zou geven aan het werk en een plek zal zijn waar de vele vrijwilligers van de organisatie zich welkom zullen voelen.

V.l.n.r.: Marco Vermin, voorzitter van het bestuur van GlobalRize, met operationeel directeur Frans de Lange en missionair directeur Marten Visser.

“Dit is wat wij doen”

Missionair directeur en oprichter Marten Visser vertelde over een paar voorbeelden van online contacten die hij heeft met moslims, die meer willen weten over het evangelie. “Dit is wat wij doen: het evangelie delen met mensen wereldwijd.” De voorzitter van het bestuur, Marco Vermin, hield een korte speech waarin hij benadrukte dat Jezus niemand afwijst die Hem zoekt. Daarna ging hij alle aanwezigen voor in gebed.

V.l.n.r.: operationeel directeur Frans de Lange, missionair directeur Marten Visser, burgemeester van Elburg Jan Nathan Rozendaal. Op de voorgrond: de zevenjarige Samuel, zoon van een GlobalRize-medewerkster.

Het evangelie de hele wereld over vanaf de Veluwe

Voordat burgemeester Rozendaal overging tot de plechtigheid, hield hij zelf ook een korte toespraak, waarin hij zijn verwondering uitsprak over het feit dat vanuit zo’n kleine plaats op de Veluwe het evangelie de hele wereld overgaat. Om 16.23 uur knipte hij het rode lint door, daarin bijgestaan door de prachtig uitgedoste kinderen van een van de medewerkers van GlobalRize.
Daarna werden alle aanwezigen uitgenodigd om het feestelijk versierde Zendingshuis van binnen te komen bekijken.

De aanwezige gasten luisteren aandachtig naar de toespraken

Ruim 800 vrijwilligers

De zendingsorganisatie, die het evangelie verspreidt via internet, begon in 2015 aan huis bij oprichter dr. Marten Visser in Wezep en verhuisde in 2017 naar Oldebroek. GlobalRize is in de achterliggende jaren dusdanig gegroeid dat ruimere huisvesting hoog tijd bleek. GlobalRize telt ruim 800 vrijwilligers in zowel Nederland als het buitenland, die onder andere actief zijn als online mentor van Bijbelcursussen, Bijbelverzen verspreiden via sociale media kanalen, en mensen te woord staan die via Messenger aankloppen met allerlei levensvragen.

Open dag

Op 2 september houdt GlobalRize een open dag voor alle belangstellenden. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Tijdens die dag zullen medewerkers en vrijwilligers de bezoekers welkom heten en hen vertellen over het online zendingswerk.

Auteur: Sandra Blankespoor
Meer informatie: www.globalrize.nl
Foto’s: Global Rize

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies