Eline Bakker: ‘Geloof en twijfel gingen voor mij hand in hand’

Als tiener krijgt Eline Bakker een hele bijzondere boodschap van een Amerikaanse dominee: haar liederen zouden hoorbaar zijn op de radio en mensen bemoedigen. Maar Eline had nog geen lied geschreven. Vervolgens gaat haar leven jarenlang bergopwaarts, maar door een miskraam komt ze tot stilstand. Jaren van twijfel en worstelingen volgden. Afgelopen jaar kwam daar een echtscheiding bij. Eline: ‘Veel zekerheden zijn weggevallen, maar door de tijd heen heb ik ervaren dat God er is, ook al snap ik niet hoe het zit, toch vertrouw ik op de Heere Jezus en Hij is en blijft de grote Overwinnaar.’

Wanneer ze weer zwanger wordt, weet ze niet meer of ze God kan vertrouwen. Een geloofscrisis is het gevolg. In een zeer open en kwetsbaar gesprek vertelt ze hoe voor haar geloof en twijfel hand in hand gaan.

Nadat haar lied ‘Jezus Overwinnaar’ miljoenen keren werd gestreamd, ze haar eerste EP met vijf nummers uitbracht en drie liederen ook door Opwekking werden overgenomen, is Eline niet meer weg te denken uit de Christelijke muziekindustrie. Voor haar voelt zingen als twee keer bidden. Een manier om de waarheid van haar hoofd naar haar hart te laten zakken. De liederen die ze schrijft zijn een reflectie van de momenten die ze in haar leven meemaakt. Zo ook het nieuwe album ‘Terug naar Eden’, waarop ze zingt over een periode waarin ze twijfelde aan het geloof en terugging naar het begin. Het werd een reis van loslaten, overgave, vertrouwen en verwonderen.

Foto: Videostill Hour of Power
Meer informatie: www.hourofpower.nl
Meer over Eline: www.elinemusic.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies