EH-Symposium: Geloven doe je zo?!

Anne van Olst, directeur van de Evangelische Hogeschool te Amersfoort, schreef een boek over de apostolische geloofsbelijdenis. Titel van dit boek is: ‘Geloven doe je zo’. Naar aanleiding van dit boek organiseert de EH op donderdag 5 oktober een symposium.

Het EH-Symposium ‘Geloven doe je zo?!’ richt zich op geloofsoverdracht aan de nieuwe generatie en is bedoeld voor jongeren, ouders, docenten, jeugdwerkers, predikanten, voorgangers, kerkenraden, en verder voor iedere belangstellende.

Wat is geloven eigenlijk?

Het EH-Symposium ‘Geloven doe je zo?!’ is op donderdag 5 oktober van 14.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in Het Kruispunt te Vathorst (Amersfoort). Tijdens het symposium komen verschillende vragen aan de orde als: Wat is geloven eigenlijk? Hoe kan ik tot geloof komen? Wat betekent geloven voor mijn leven? Wat moet je geloven om christen te zijn? Hoe dragen we het geloof over aan jongeren? Wat is de inhoud van het geloof dat we overdragen?

Diverse sprekers

Diverse sprekers als Jurjen ten Brinke (evangelist, presentator, spreker), Suzan Sierksma (universitair docent Nieuwe Testament aan de PThU), Anne van Olst (directeur EH en auteur van ‘Geloven doe je zo’) en Paul Plug (docent EH) belichten het thema vanuit verschillende invalshoeken. Er zijn twee studentbijdragen en er is een forumbespreking met gelegenheid voor vragen uit de zaal. Na het symposium is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden

Het EH-Symposium kost € 10,- en voor oud-studenten € 5,-. Aanmelden kan via de website, zie eh.nl/agenda.

Over de Evangelische Hogeschool

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt.

Inschrijven EH-Symposium: ‘Geloven doe je zo?!’
Meer informatie: www.eh.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies