Micha Zondag belicht klimaat

Op Micha Zondag staan duizenden kerken wereldwijd stil staan bij sociale en ecologische gerechtigheid. De zondag valt dit jaar op 15 oktober. Klimaatrechtvaardigheid is het thema dat momenteel bijzonder actueel is. De Micha Zondag vindt zijn inspiratie in Micha 6: 8. De landelijke coördinatie is in handen van Micha Nederland. 

Rondom dit thema is voor de kerken een pakket ontwikkeld dat bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar gebruikt kan worden.

Diverse hulporganisatie hebben zich aangesloten bij Micha Nederland. Eén van deze organisaties is Verre Naasten die benadrukt dat klimaatrechtvaardigheid een vorm van naastenliefde is. Door de klimaatverandering zijn sommige delen van bijvoorbeeld Afrika onleefbaar geworden en breidt de woestijn zich uit. We kunnen onze ogen daarvoor niet sluiten in Nederland, vindt Verre Naasten. Verre Naasten heeft aan de Micha Zondag een collecte gekoppeld voor hun partnerkerken en –projecten in Zambia. Ontbossing en de verschaling van de landbouw is een groot probleem aldaar. 

Over Micha Nederland

Micha Nederland gelooft dat juist christenen de opdracht hebben gekregen om te streven naar gerechtigheid, en hierin voorop zouden moeten lopen. Daarom brengen wij de kerk in Nederland in beweging, geïnspireerd vanuit de bekende Bijbeltekst Micha 6:8.

Over Verre Naasten

Verre Naasten verlangt ernaar dat steeds meer mensen Jezus leren kennen. Hun missie is: geloof delen wereldwijd! Zij geloven dat de verbinding tussen Nederlandse kerken en partner-kerken wereldwijd het mission-werk versterkt, ver weg en dichtbij. 

Meer informatie:  michanederland.nl/zondag
Of kijk op: verrenaasten.nl/michazondag
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Rosanne De Boer

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies