Woensdag 4 oktober start de Kinderboekenweek

Op woensdag 4 oktober 2023 start de Kinderboekenweek in Nederland. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Ook de christelijke boekhandels en christelijke basisscholen doen volop mee (t/m 15 oktober). Het evenement, met onder meer drie speciale actieboeken, een spaaractie voor scholen met Red een kind en leuke activiteiten in de boekhandels, laat zien hoe leuk en belangrijk lezen voor de ontwikkeling van kinderen is.

De Kinderboekenweek heeft elk jaar een ander thema. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Hiermee vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Bij iedereen is het thuis anders en het thema stimuleert de gesprekken daarover.

Drie speciale actieboeken

Er verschijnen voor de basisschoolleerlingen drie speciale actieboeken. Een prentenboek voor de onderbouw en een leesboek voor de middenbouw en bovenbouw. Ook verschijnt de CRIDZ Boekenkrant en is er de muziekvoorstelling ‘Thuis bij de Koning’ van Kindertheater ‘deepdeep’ bij het actieprentenboek. Deepdeep schreef ook het themalied ‘Welkom thuis’, door Make Some Noise Kids bewerkt voor muziek en dans. Ter gelegenheid van de opening van de christelijke Kinderboekenweek verlenen de drie auteurs van de actieboeken hun medewerking op scholen en bibliotheken.

Werkmap met lessuggesties

Leerkrachten kunnen op school werken aan het thema met behulp van de werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen die we ontwikkelden in samenwerking met het Platform Christelijke Kinderboeken. Ook kunnen scholen meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en zo boeken te sparen voor de eigen schoolbibliotheek.

Speciale actieprijs

De drie actieboeken zijn gedurende de christelijke Kinderboekenweek uitsluitend verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel. Thuis bij de Koning van Aisha Meel en Adriëlle Schouten, De spannende erfenis van Willeke Brouwer en Wegwezen! van Hans Mijnders zijn in de maand oktober verkrijgbaar voor een speciale actieprijs. Vanaf 1 november geldt de normale verkoopprijs.

Red een Kind

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. De hulporganisatie geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties.

BCB

BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak. Bij BCB zijn zo’n 200 christelijke uitgeverijen, distributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de christelijke Kinderboekenweek.

Meer informatie: www.bcbplein.nl
Over Red Een Kind: www.redeenkind.nl
Auteur: Wendelmoed Knol
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies