Gods plan voor je leven

Column – Onder de kop Pieken’ heb ik op 16 april jl op deze site iets geschreven over Micha 6 vers 8. Dat vers luidt: “Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is, en wat de Heere van u vraagt: niets anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.” In deze column wil ik daarop voortborduren, maar dan vanuit een ander perspectief.

Veel christenjongeren (en -ouderen?) vinden het antwoord op de vraag ‘Wat is Gods plan voor mijn leven?” moeilijk. En dat is ook zo. Maar is het uitsluitend moeilijk?

Bekendgemaakt

Misschien schrik je wel een beetje als ik zeg dat het antwoord op de vraag al lang bekend is. Misschien heb je er overheen gelezen. Het antwoord staat al honderden jaren in de bijbel. Ongeacht je leeftijd geeft Micha 6 vers 8 HET antwoord op de vraag wat Gods wil is met jouw en mijn leven: “Er is jou, mens, gezegd wat goed is. Je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan met je God” (NBV21). Even op een rijtje:

• Recht doen
• Trouw betrachten
• Nederig je weg gaan met God

Dit is wat de Heere God van ons wil. Misschien mag je dit wel een Universele Verklaring van God noemen, zoals er een Universele Verklaring van de rechten van de mens is.

Onvoldoende

Ik kan me voorstellen dat dit niet het antwoord is waar je op zit te wachten. Het moet volgens jou eigenlijk wat meer persoonlijk. Dat antwoord kan ik je (gelukkig) niet geven. Maar ik heb nog wel een tip voor. Begin getrouw te zijn in het toepassen van Micha 6 vers 8 en het kan zo maar zijn dat God je daarna meer informatie toevertrouwt.

God beloont getrouwheid

Ik durf het vorenstaande te schrijven omdat ik geloof in de lesmethode van de Heere God. ‘Over weinig ben je getrouw geweest, over veel zal Ik je stellen.’ Het is de moeite waard dit uit te proberen.

Willem van Leiden

Foto: © Henk-Jan Oudenampsen 

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies