Indringend nieuw lied van Damascus: Terug Naar Huis

Damascus brengt vandaag een indringend nieuw lied uit, gebaseerd op het bekende verhaal van de verloren zoon. De zangeres van de groep, Eline Everdina, schreef het refrein voor Terug Naar Huis tijdens een moeilijke periode in haar leven. “Ik was op zoek naar mezelf, voelde een enorme afstand tussen God en mij. Uiteindelijk verlangen we allemaal naar thuiskomen bij de Vader.”

Terug Naar Huis is de derde single van het nieuwe album MANNA van Damascus. Het nummer werd geschreven tijdens een bandweekend, waar het hiphopcollectief samen met bevriende muzikanten nieuwe, eerlijke liedjes schreef over het alledaags leven.

Het gevoel van afdwalen

Eline: “Het Bijbelse verhaal van de verloren zoon raakte me daar opnieuw. Het gevoel van afdwalen is zo herkenbaar: druk zijn met van alles en nog wat en dan ergens onderweg jezelf kwijt raken. Het was een hectische fase in m’n leven: ik ging trouwen, dacht na over wat ik wilde met mijn werk, zong in allerlei bandjes. Ik was op zoek naar bevestiging: wie ben ik, los van alle activiteiten die ik doe? Soms kan je jezelf dan zo ontzettend lost voelen.”

Tranen in m’n ogen

“Toen ik het refrein schreef met de woorden “Breng me terug, breng me terug naar huis” stonden de tranen in m’n ogen. Het beeld van een Vader die op ons wacht, met een warme maaltijd en schone kleren, dat raakt enorm. Volgens mij herkenbaar voor veel mensen: een diep verlangen dat in ons is gelegd, om naar Hem terug te keren en veilig thuis te komen.”

Concert in de Basiliek

Het lied is vanaf vandaag op alle bekende platforms te beluisteren. Damascus is bezig met de afronding van het nieuwe album MANNA en geeft op 6 januari een groot concert in de Basiliek in Veenendaal. Inmiddels zijn er al bijna 600 kaarten verkocht. Tickets zijn nog verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl/damascus en kosten 15 euro per stuk.

Meer over Damascus

Damascus: een collectief van twee gedreven rappers en één zangeres, ieder met een vlijmscherpe pen. De muziek van Damascus spreekt een breed publiek aan, de inhoud van de nummers is gevarieerd. Van creatieve doordenkers tot aangrijpende persoonlijke verhalen, van gevatte oneliners tot luchtige feelgood muziek. Bij alle members van Damascus staat God centraal in het leven. Hun geloof vormt dan ook een bron van inspiratie voor de teksten, net als ontelbaar veel andere zaken.

Meer informatie: www.damascushiphop.nl
Tickets www.eventsforchrist.nl/damascus
Foto: Videostill Damascus

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies