Oog in oog met broeder Lee uit Noord-Korea

Kom naar de HVC Regiotour 2023 – Hebt u ooit een vervolgde christen uit Noord-Korea ontmoet? Wat zou u van zo’n persoon kunnen leren? Wat zou u vragen? We nodigen u van harte uit voor wellicht de bijzonderste HVC Regiotour in jaren. Hoofdgast van de HVC Regiotour 2023 is broeder Lee (schuilnaam) uit Noord-Korea. Broeder Lee staat op de foto hierboven en is omwille van de veiligheid onherkenbaar.

In november hopen we een christen uit Noord-Korea te verwelkomen. Dit gesloten land staat al jaren bekend om de meest intense christenvervolging ter wereld. Ontmoet deze christen en stel persoonlijk uw vragen tijdens een van de vijf bijeenkomsten.

Noord-Koreaanse gelovige persoonlijk ontmoeten

Tijdens de HVC Regiotour brengt HVC de verhalen van vervolgde christenen dicht in de buurt van zo veel mogelijk Nederlanders. Dit jaar krijgt u de kans om een Noord-Koreaanse gelovige persoonlijk te ontmoeten. De gastspreker is geboren en getogen in een van de meest gesloten landen ter wereld.

De systematische wreedheid waarmee christenen er worden onderdrukt, is moeilijk voor te stellen. Maar de verhalen over Gods aanwezigheid in het lijden zijn een grote bemoediging. HVC brengt deze verhalen in november naar u in de regio. Ontmoet broeder Lee en hoor het geloofsgetuigenis uit zijn eigen mond.

Oog in oog met een gelovige uit Noord-Korea: broeder Lee

Hoofdgast van de HVC Regiotour 2023 is broeder Lee (schuilnaam) uit Noord-Korea. Dat we hem ontmoeten is bijzonder, omdat Noord-Korea één van de meest gesloten landen ter wereld is. Contact met de buitenwereld is uiterst beperkt en verhalen sijpelen maar mondjesmaat naar buiten. Tijdens de Regiotour vertelt broeder Lee zijn verhaal en dat van de gelovigen in Noord-Korea.

In het diepste geheim

Lee groeide op in dit door armoede geteisterde land, waar aanbidding van de president een plicht is en waar zelfs de kleinste misstap gerapporteerd wordt. In zijn jeugd hoorde Lee niets over Jezus Christus. Pas toen hij op latere leeftijd naar China ging, bereikte hem het Evangelie. Hij kwam er tot geloof en met gevaar voor eigen leven ging hij terug naar zijn thuisland. In het diepste geheim deelde broeder Lee het Evangelie met zijn volksgenoten. Nu woont hij in Zuid-Korea, waar hij voorganger is van een gemeente die hulp biedt aan Noord-Koreaanse vluchtelingen.

Geloofsgetuigenis maakt indruk

We horen het ieder jaar bij onze Regiotours: het geloofsgetuigenis van een vervolgde christen maakt indruk, zeker als je het uit zijn of haar eigen mond hoort. Hoe was het om op te groeien in Noord-Korea? Hoe weten mensen te vluchten ondanks de strenge grenscontroles? Wat gaf broeder Lee de moed om zijn leven op het spel te zetten voor de verkondiging van het Evangelie? Welke berichten bereiken hem op dit moment vanuit Noord-Korea? En wat kunnen wij in Nederland leren van de ondergrondse Kerk? Wat betekent dit voor ons geloof? Al deze vragen komen aan bod tijdens de Regiotour 2023.

Stel uw vragen

Tijdens de avond kunt u uw vragen stellen aan broeder Lee. Hebt u vragen over het werk van HVC? Tijdens de avond hoort u meer over ons werk én kunt u ook daarover uw vragen stellen!

Zing en bid mee

Uw gebed voor de vervolgde Kerk is onmisbaar. Daarom bidden we ook tijdens deze avonden, samen met u. Ook zingen we iedere avond, omdat de Heere God alle eer toekomt.

HVC Regiotour 2023

1 | Urk | D.V. vrijdag 10 november
2 | Gouda | D.V. zaterdag 11 november
3 | Nieuw-Lekkerland | D.V. dinsdag 14 november
4 | Kesteren | D.V. woensdag 15 november
5 | Goes | D.V. donderdag 16 november

Meer informatie: www.stichtinghvc.nl
Foto: Stichting HVC
Auteur: Nieuwsbrief Stichting HVC

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies