Joke Buis: Kerst dit jaar niet zomaar aan ons voorbij laten gaan

Nog even en dan beginnen ze weer: de drukke weken rond kerst. Een mooie, warme tijd vol tradities, samenzijn, zingen, gezelligheid en… een overvolle agenda. Joke Buis & Thomas Heikoop staan dit jaar heel bewust stil bij het kerstfeest om de betekenis niet onder te laten sneeuwen door alle drukte.

Dat doen ze met de nieuwe single ‘Niet Aan M’n Hart Voorbij’ die op 27 oktober is verschenen. Het is ook het startschot voor meer muziek en de kersttour ‘Hele Jaar December’.

De weken rond kerst waren voorbij gevlogen

‘Niet Aan M’n Hart Voorbij’ ontstond vorig jaar, vlak na kerst. Joke Buis wilde een reeks nieuwe liedjes gaan schrijven toen het besef opeens kwam; de weken rond kerst waren voorbij gevlogen. De agenda was zo vol en de gedachten daardoor zo bezet en afgeleid, dat er nauwelijks tijd was geweest voor de diepe betekenis van het feest.

Bezig met randzaken

“We zijn rond kerst zoveel bezig met randzaken” zegt Joke. “De hele maand december vliegt voorbij. Als muzikant is het druk. Superleuk allemaal, maar ik dacht: ben ik me dit jaar wel echt bewust geweest van waar kerst echt om draait? Terwijl het juist zo’n mooie belofte is, dat God Zijn Zoon naar de aarde stuurde. We zingen het in de liedjes, we horen het verhaal maar het is vaak een onderdeel van de achtbaan die december is. Daardoor sta ik er dan niet echt bij stil.

Dit jaar anders

Ik nam me voor om dat dit jaar anders te doen. Zorgen dat het niet zomaar aan mijn hart voorbij gaat dit jaar. Zo ontstond dit liedje. Het was allereerst bedoeld om mijzelf er aan te herinneren, maar hopelijk herkennen mensen zich hierin. En gaan we kerst dit jaar tegemoet met echt de aandacht voor de schitterende boodschap die we dan vieren!”

Joke en trompetist / zanger Thomas Heikoop schreven ‘Niet Aan M’n Hart Voorbij’ samen met Rob Buis. Het is het eerste van drie liedjes die verschijnen rondom de tour ‘Hele Jaar December’. Tijdens deze kersttour worden Joke en Thomas ondersteund door The Choir Company onder leiding van Betthilde Keij en een live band onder leiding van Rob Buis. Het beloven geweldige avonden te worden met kerstmuziek in een sfeervol, jazzy jasje, ruimte om mee te zingen en om stil te staan bij Kerst! Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl.

‘Hele Jaar December’ concerten
Joke Buis – Thomas Heikoop – The Choir Company

vrijdag 8 december 2023 – 20.00 – Utrecht
Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, 3451 GL

zaterdag 9 december 2023 – 20.00 – Meppel
Kerk. Centrum De Samenstroom, Groenmarktstraat 2, 7941 KS

zondag 10 december 2023 – 20.00 – Harderwijk
De Regenboog, Biezenplein 1, 3845 KA

donderdag 14 december 2023 – 20.00 – Borger
Goede Herderkerk, Hoofdstraat 9 – 11, 9531 AA

vrijdag 15 december 2023 – 20.00 – Alphen aan den Rijn
Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB

zaterdag 16 december 2023 – 20.00 – Rotterdam
Kom en Zie, Boezemweg 166, 3031 BP

Tickets: www.eventsforchrist.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Leon van Steensel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies