Noa zit gevangen in Gaza, haar studievrienden willen haar helpen

We kennen allemaal de beelden van Noa, achterop een motor, smekend om niet te worden vermoord. Zo werd ze het beeld van de gijzelaars die zijn meegenomen in de ondergrondse tunnels van Gaza. We spreken haar studievrienden Ofir en Amit, die de wereld over reizen om aandacht te vragen voor Noa en het lot van de ontvoerde Israëli’s.

Ontwikkelingen op dit moment

Christenen voor Israël: De grondoperatie van het Israëlische leger in Noord-Gaza ging afgelopen nacht onverminderd door. Soldaten van de Golani Brigade waren verwikkeld in langdurige vuurgevechten met terreurcellen die antitankraketten gebruikten en met granaten gooiden. Ook zijn bermbommen en raketten gebruikt tegen het oprukkende Israëlische leger dat nu in de buitenwijken van Gaza-stad is.

Met behulp van IDF-artillerie, de Israëlische luchtmacht, en de marine zijn tientallen terroristen gedood. Aan de gevechten nam ook de religieuze Nahal-eenheid deel alsmede honderden reservisten. De IDF is nu nog maar een paar honderd meter verwijderd van de Middellandse Zee en het opsplitsen van Gaza in twee delen. Bij de gevechten is een IDF soldaat gedood vannacht.

Vandaag is verder bekend gemaakt dat er nu in totaal 242 ontvoerde Israëli’s zijn geïdentificeerd. Zij worden verspreid over Gaza vastgehouden door Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad. Er is niets bekend over hun toestand.

Over stichting Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël
Actie: www.cvi.nl/brengzeterug

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies